|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Trazim analogni stereo chorus efektor za svoje sinteve. Zaista ne znam puno na tom polju...
Da li uopce ima za kupiti, i kojih, novih spravi? Sve sto sam nasao su gitarski efekti, koji doduse dobro zvuce, ali ne znam kak bi to radilo sa sintevima. Slusao sam demo-e od Voodoolab Analog Chorus-a, kao od onih boljih..., i to mi je jako dobro. Al je mono. Dva komada bi kostala malo bogatstvo. Makar, da radi dobro, zasto ne?!? Molim savjet! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ako ti pare nisu jako veliki problem savetujem ti da pogledas (cujes) Eventide Modfactor oko 250 -300 eura
http://www.eventide.com/AudioDivision.aspx
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Moja preporuka jest da kupiš Korg SDD-1200 Dual Delay. Još uvjek je jeftin oko $110 (nadam se). Ili najjeftiniji, Boss CE-300 stereo chorus, za $60 (toliko sam ga platio).
A ako imaš para, e onda kupi Time Machine od Dynacorda. TAM-21, full analog, zvuk bolestan do besvijesti, sada su već po 300 EUR (i još će ići gore). Ja popalio Babiću za 260 EUR i pobjego. Sjedam u auto, vidim Babić izlazi iz stubišta trčući u starim papučana i gaćama za mnom, a ja GAS DO DASKE preko livade, pa na Horvaćansku! U daljini, iza dima auspuha se je čuo glas: "vrati seeeee....". Ukratko.... odličan chorus efekt (sa true stereo izvedbom, dakle dvije PCB ploče unutra, a ne ona muljanja sa zakretanjem faze istog signala!) i najbolesniji flange. Mislim da je jedini bolji flange od njega: Marshall Time Modulator. BTW ove digitalne sprave sa DSP-om, to batali. Imao sam ovdje jedan Digitechov digitalni chorus... prodao ga na vrijeme i kupio Dynacord. Last edited by Don Solaris; 05-05-2008 at 09:44 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
@DON SOLARIS- Ima li da se nadje Korg SDD-1200 Dual Delay-a. Sad gledah na Ebay ali nista. Znas li ikog ko prodaje? Treba mi dobar delay JAKO
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Don da li ti stvarno Eventide trpas u isti kosh sa Digitech i ostalim govancima ?
![]() Pitaj clusterhord-a ![]()
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
po meni jedan najboljih........
HTTP://www.tcelectronic.com/SCF.asp a ako nades ovo.....javi mi odmah.... ![]() HTTP://www.tcelectronic.com/TC1210.asp Ovo isto fenomenalno radi..... http://www.ehx.com/ehx2/Default.asp?...o%5FPolychorus
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
otidji na Mode Zero , klikni na fx index i odvoji jedno par sati da preslusas sve audio clipove
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Najgenijalnije je ?to u feedback mo?e? ubaciti low pass odnosno high pass filter. LFO-e mo?e? syncati u fazu, protufazno, ili potpuno nezavisni. Feedback se mo?e invertirati(!!!) - znaći mo?e i Flange da radi? sa time! A ne samo Chorus. A mo?e? i skroz bolesne stvari radit. Npr izlaz efekta iz pvog bloka ?alje? na ulaz drugog a taj izlaz potom ?alje? u feedback od prvog, podesi? različita vremena i različite brzine i dubine LFO-a i da vidi? ludila. Quote:
Vidi, imam ovde puni rack analognih chorusa i delaya: ![]() Na svakoj od ovih sprava koju vidi? mogu napraviti chorus (iznimka: Aphex 661 kompresor). Ovaj rack nebih mjenjano za NITI JEDAN Eventide Chorus na svijetu! ![]() Last edited by Don Solaris; 05-05-2008 at 09:43 AM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
MCI Master
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() OT: Evo jedna "rampa" na lijevo taman za stavit do tvojeg MCI: ![]() Last edited by Don Solaris; 05-05-2008 at 11:28 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
chorus | strasni zmaj | Zoran Vračević - Vrač | 2 | 22-10-2006 01:00 AM |