|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
E sad, mogu li ja to ? Stan mi je na drugom spratu, na ulicnoj strani, kola prolaze al nije neka pretjerana buka. Posto bih isao sa zastakljivanjem, stavio bih dvostruko ili i trostruko staklo i vidite povrsinu koju bi staklo pokrilo, ostalo su zidovi, sa tim sto su produzeci bocnih strana pola staklo pola zid. Pregrada izmedju mixing i recording rooma bi bila jedna vrata i staklena pregrada velicine prozora (kao u "pravim" studijima") i zid debeo 38 cm. Pitanje je samo mogu li ja taj recording room solidno da izolujem za snimanje ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
moze, ali ce to toliko kostati da stvarno ne vidim smisao.. bubanj, lampaska git.pojacala..itd. daju toliko spl-a da bez "sobe u sobi" nama teorije da ih izoliras (a i tada je to upitno bez pravilnog dizajna) IMHO, zadrzi se na jednoj kvalitetnoj sobi i pametno investiraj u tretman i aparaturu (u startu odrediti shto i kako, kome za koliko..) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() A i, po meni, nije problem da zvuk iz recording sobe ulazi u mix sobu i izlazi napolje, nemam kome da smetam, samo da buka od ulice ne zasmeta snimanju... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ostali, sta mislie ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kucni studio | Hayem | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 15-10-2007 11:08 AM |
kucni studio | white nigga | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 28-03-2005 12:22 PM |