|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ma postoji tu valjda i drugi nacin, ali s'obzirom da meni to nikad nije trebalo, ni sam ne umem da ti objasnim, a lako je moguce da sam i pogresno shvatio doticnu opciju.
U svakom slucaju, odredi hitpoints traci koja bi tebalo da ti daje osnovu ritma, pa onda iz nje izvedi groove quantize,pa to mozes da stavis kao Quantize type..... Ma ne, ipak sam nesiguran, ali eto, vidi Help u vezi ovih funkcija, mozda ukaze na nesto......
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Ako sam dobro shvatio problem.Ja kad snimam takve tvari koristim visekanalni Saplitude ili Magix program.Ovi su bas samo za audio snimanje.I nemam takvih problema nikad
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Mozes da radis sa vise razlicitih tempa i ritmova u jednom projektu Cubase-a. Ne moras da snimas svaki projekat posebno.
Jednostavno, zadas pocetni tempo (koji naravno znas) i snimas, kad se zavrsi ta numera, stanes, zadas drugi tempo i ritam i snimas, i tako koliko god ti treba. Npr. od 1. do 32. takta 4/4 120 BPM, onda od 32. ro 56. takta 3/4 140 BPM i tako dalje. Audio trake se nece pomerati, tj. ostace takve kakve si ih snimio. To je najnormalnija stvar u Cubase-u...ja sam to radio nekoliko puta. Isto tako radi i midi, s tim sto se midi prilagodjava automataki brzini i ritmu. Ako ne budes znao kako to da uradis, javi mi se na PM pa cu te nazvati i telefon korak po korak ti objasniti postupak. Ukapiraces za 5 sekundi, veruj mi. Prosto k'o pasulj. Pozdrav
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Da li sam dobro shvatio da si snimio perkusije u wav-u, i sad hoces da menjas tempo a da ti se ne pomere trake. Postoji opcija sa "slice" gde definises svaki udarac da je vezan za odredjeno mesto u taktu. Posle toga radis isto kao da radis sa midijem. Slice se inace cesto koristi u remiksu pesama.
![]() |
#15 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Otvori tempo traku CTRL+T,prosto k'o pasulj, jedan korak,i manje od 5sec. Ali covek je i onako pitao nesto sasvim drugo......
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
Kako bi bilo sa Melodyne Celemony?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
![]()
Ono, jes da je ova tema stara, ali mozda ce pomoci nekom drugom...
Ok otvori on ctrl+t tempo traku ali bas zbog toga mu se i pomeraju i razdvajaju tempo trake... resenje BI trebalo da bude... promeni sa beat measure na time measure... i onda menjaj tempo.... ili obrnuto...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Automatizacija tempa u Reasonu | Shadow | Audio Software | 18 | 16-07-2007 09:51 PM |
Kontrola tempa u Nuendu ? | Max | Audio Software | 18 | 08-02-2007 12:14 PM |