|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
U svakom slucaju je puno pregledniji od MicroKorg-ovog "display-a"
![]() Moj glas za Blofeld. Imao sam MicroKorg-a jedno kratko vrijeme i u vecini stvari je puno losiji od Blofeld-a. Jedina prednost je audio ulaz pa se mozes igrat s vocoderom, ali sve drugo je dosta slabije (zvuk, sinteza, polifonija, efekti, user interface, kvaliteta izrade, ...) Imao sam prilike isprobat Blofeld-a prije par dana i mogu potvrdit da mu za te novce nema ravnog. Za sada ga nemam namjeru kupiti posto vec imam QRack/32, a u dolasku je Q+ Phoenix, ali nikad se ne zna ... Moja jedina primjedba bi bila vezana uz polifoniju: Posto Blofeld ima manje RAM-a od starije brace (Q i Q+) onda se polifonija moze spustiti na samo 3 glasa ako se koriste Wavetable oscilatori i/ili Comb filteri koji zderu dosta memorije - potvrdjeno na Waldorf-ovom forumu. I audio input bi dobro dosao - nije mi jasno zasto ga nisu ugradili jer to sigurno ne bi bitno podignulo cijenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
ovde se ne uporedjuje displey blofelda sa korgovim, bar ja nisam imao nameru to da uradim, jer korgov displey nije namenjen kao blofeldov za preglednost parametara koje kontrolises, korg mozes kontrolisati preko njegovih kontrola(knobova) a da ni ne koristis displey, a blofeld ne mozes, na blofeldu da bi znao sta koristis treba ti dislpley koji ti ispisuje gde se trenutno nalazis u meniju i sta trenutno pomeras od opcija, i jako je smesno i jadno da su tako siromasno napravili, kao sto sam rekao, uzmes da pomeras neki osc i samo osc vidis na displeyu, a kad bi hteo neki drugi parametar da kontrolises pored osc-a ti moras da izadjes iz osc menija i da aktiviras taj parametar, jako jadno! ne kazem da je tako za sve funkcije, ali u glavnom za vecinu. necu vise da se javljam na ovu temu, ja sam rekao sta sam imao
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc pri odabiru mikrofona | rastamankg | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 15-02-2009 12:16 AM |
Vasa top 3+ dream sinta.. | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 50 | 10-11-2007 01:43 PM |
konstrukcija sinta ... | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 06-09-2006 07:19 PM |