|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Iskoristio sam lepo vreme i oti?ao kod drugara koji ima dvori?te da napravim 2 apsorbciona panela za studio. Zavr?ili smo ga za jedan dan uz lagan tempo. Mada da nismo imali električni ?rafiger potrajalo bi par dana
![]() Na ?alost nisam čuvao račune niti mogu da se setim tačno koliko na kraju izađe cena jednog da se napravi, s obzirom da je pro?lo određeno vreme, ali mislim ugrubo da je oko 25Eur. Jo? smo dosta skupo platili ?rafove u marketu 'uradi sam' na Karaburmi, verujem da bi ispalo mnogo povoljnije da smo ih uzeli na nekom drugom mestu. Letvice smo takođe uzeli tamo. Panel se sastoji od dve Azma2 table, letvica, lesonit, ?rafofi, ekseri, kukice za monta?u na zid. Jedna kukica na kraćoj strani i dve na du?oj. ?to se tiče efekta panela.. Ne oseti se neka revolucionarna promena u slu?anju, ali definitivno se pobolj?ala stereo slika, a detalji jo? vi?e.. Naravno ne znam kojim jedinicama da izrazim pobolj?anje tih karakteristika ![]() ![]() Međutim, odu?evili su me kako rade kada se postave iza mikrofona u akustični ne tretiranoj prostoriji.. Zaista ogromna razlika. Verovatno je to zahvaljujući lesonitu koji sam stavio sa zadnje strane, inače ne bi tako radili, i think. Evo nekoliko fotografija gotovog panela i za vreme izrade. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Još dosta češ ih trebati da središ prostor kako treba
![]() Ali za početak za nadaljni entuzijazam; svaka čast.
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Super izgledaju!!!
![]() pozdrav bogi
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Evo da iskoristim thread posto sam pravio nesto vrlo slicno... drveni okvir, sa jedne strane dupli azmafon od 2cm i preko materijal (neki), u sredini je prazan prostor a sa druge strane Azma AD ploce... ideja je da napravim 4 ovakva (napravio sam 3 do sad) za svaki zid + jos dva manja za plafon... a posle i 4 bas trapa za uglove... samo sto to kod mene ide polako i opusteno
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]() I naravno nece ostati beli... verovatno ce biti ofarbani u teget boju ili ![]() Pozz
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Kad zavrsim sve (
![]() ![]() ![]() Pozz
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
hehe bravo bravo
![]() Kako ćeš da ih montiraš? jel imaš betonske zidove? deluje mi da će biti teški ![]() Da li znaš da azmafon (i svaki drugi porozni, apsorbcioni materijal) imaju jako slab koeficjent apsorbcije, izuzev na najvišim frekvencijama, kada se postave tik uz čvrstu površinu? Imaj to na umu.. ![]() ![]() pozz EDIT: Ja sam skučen sa prostorom, inače bih napravio još dublje apsorbere (više bih odvojio table od zida) Last edited by analog; 25-04-2008 at 11:03 AM. Reason: dopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Pa nemam betonske zidove ali nije to toliko tesko, ici ce tiplovi (2) u zid pa malo duzi srafovi, da bi odvojili panel od zida, sigurno nece biti problema...
Odvojicu ih od zida minimum 10cm (ako ne i vise), a u njima je znaci 4cm azmafona (nije bas 4 jer je "malo" sabijen i presvucen materijalom koji mu ne da da pobegne ![]() ![]() ... samo sto sam ja malo usporen pa to traje... i traje... i traje... ali bice ![]() ![]() ![]() Pozz
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() pozdrav!
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() EDIT: e da analogni... kad budes imao vremena i para... uradi jos jedan slican, samo sto na prednju stranu stavi lesonit isto, al ga izbusi sitnim rupicama... npr uzmes burgiju i izburgijas dosta rupica precnika 2,3,4 mm... kolicinski da uzmu nekih 10-20% celokupne povrsine panela, i mozes izmedju da stavis umesto azmafona mineralnu vunu... to ti dodje apsorpcija za srednje.... eto cisto kao ideja... pozdrav!
...I'm gonna trade this life for fortune and fame, I'd even cut my hair and change my name... Last edited by Miha Blaze; 27-04-2008 at 04:14 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DIY paneli | RokStudio | Dizajn i konstrukcija studija | 30 | 27-12-2009 10:16 AM |
Apsorpcioni materijali | Davor(Senn) | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 21-01-2009 01:01 AM |