|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Secam se, tamo negde pred kraj devedesetih godina proslog veka i milenijuma sam kupovao Korg i30 (i to je stara dobra sprava). Kupio sam ga kod Mise Komnenica i tada sam kod njega video cini mi se dva EX5 ili je mozda jedna bila EX7, ne secam se najbolje. Uglavnom, ostalo mi je u secanju da ima strava dirke, pipnuo sam ih samo onako na ugaseno. Od tada i nisam imao prilike da vidim tu spravu nigde uzivo!
U svakom slucaju hvala OFF, ako naidjem na neki zivi primerak kontaktiracu te radi konsultacije! Last edited by akordeonista; 06-04-2008 at 02:16 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
EX5 ima meni jako dobre tipke, ustvari jedne od najboljih. Nesto slicno andromedi, samo kompaktnije. Ima 2 midi out i in-a (1. samo thru). Medjutim, onih 6 knobova i nisu od velike pomoci, premalo ih je.
A ni zvuk nije za baciti... Mogucnosti editinga su strasno velike. U RH su cijene, kad neka tu i tamo naleti, jos uvijek dosta visoke. I preko 1000 eura. Meni pase ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Ma ne znam ni sam vise sta da radim, treba mi dobra master klavijatura, da ima dobre dirke a posto se tako nesto ne pravi prinudjen sam da uzimam neku solo klavijaturu.
Sad mi je svasta na pameti, od tog EX5, preko Korga Trinity-ja, 01W, T3, M1... sve sto moze da se kupi do jedno 500 eura! Na to bih najverovatnije dodao kontroler Novation ReMOTE ZeRO SL (http://www.novationmusic.com/products/midi_control/remote_zero_sl/#details). U principu, ako bih uzeo ovaj kontroler onda mi na toj klavijaturi samo treba mogucnost pozivanja boja sa modula ili DAW-a i naravno dobre dirke, sto je prioritet! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Trinity i 01w zaobidji, trinity je jako spor, i lenj, a 01w ima bagovite dirke (glupo zvuci, ali probao sam puuno losih 01w kalvijatura, sa cudnim dirkama).
Pogledaj neku Yamahu SY 85 ili 77, npr, to su mislim te dirke, a imas i dobre funkcije za PC, ako kupujes kontroler za druge stvari. Takodje, ja bih rado uzeo Korg T2 za master (takodje 2 midi outa). Takodje razmisli i o Roland XP80, a uz master mozes i koju farbu sa njega povuci... i sve je to ispod 500e, cak i xp80
![]() |
#15 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#16 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Pogledao sam malo Yamahu SY 77 i 85. Nikada nisam imao prilike da ih probam uzivo. Mozes li mi malo poblize o njima, koja je bolja 85 ili 77 (na prvi pogled deluje 85-ica ali ne znam), imaju li obe iste dirke (one dobre kao na EX5), kakve su im njihove boje itd. A nije mi palo na pamet ni to da bi XP80 mogao da bude ispod 500 eura! Za njega znam da je super klavijatura, jedan moj drugar je imao XP50 i to mi je bila super sprava tada ali davno je nisam sreo! Mozes li mi malo uporediti XP seriju sa Yamahinom SY serijom i dati eventualno neke okvirne cene za te sprave? OFF, hvala puno na ovim savetima, nemas pojma koliko mi pomazes! Pisi sve sto ti padne na pamet a da se uklapa do te cene (500 eura) i za tu namenu. A ako cujes da neko prodaje nesto od tih sprava javi mi ili neka se taj ko prodaje javi na 062/432-450 pa da se eventualno nesto pazari! ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Cest problem sa 01w je u onoj masti kojom su fabricki podmazane dirke i koja je jako podlozna "lepljenju" usled duvanskog dima tako da mozda dobijes koji sticky keys koji zapinje.Inace ,jedna od najtezih semi-weighted klavijatura koju sam svirao ali jako,jako dobra i kvalitetna mehanika .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
OFF, moze li ono poredjenje SY i XP?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
tesko, to vec moras ti u skladu sa tvojim afinitetima i potrebama...to su vec stvari gde svako mora da odluci o svojoj kupovini. I jedno i drugo su nekad bile skupe sprave, peilicno kvalitetno napravljene i moguse naci u ok stanju. Takodje nije master ni jedno ni drugo, ali moze da bude. E sad, kako, zavisi upravo od toga sta 'teras' sa njih. Ako nas Slowstar cita, on moze da ti Xp80 pojasni do detalja
Razmisli i o korgu I3, moze da bude extra master
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 07-04-2008 at 08:08 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Senior Member
|
![]()
U kom smislu "extra master"? Sta moze on u odnosu na recimo i30 ili neki drugi aranzer (Yamaha PSR ili Roland E seriju)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pitanje za poznavaoce EMU1820 - Externi Mixer ?! | Shady | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 14-03-2005 03:23 PM |