Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-04-2008, 08:21 PM   #14
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Mackie hr 824 ili Yamaha msp7

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
oggy , radio i slusao sam sa mackie 824 u tretiranoj sobi (strip studio) i kod maxa
Ja verovatno nisam, zato sam i pomenuo...

Kod Maxa, kutije pod naj cudnijim okolnostima (uska, mala soba),rade dobro, ali se i tamo cuje da kutija ispucava veeeliku kolicinu basa, iako se to kod njega ponasa veoma stabilno. To nikako ne znaci da se u sobi koja nije tretirana nece desiti katastrofa.
To o cemu ti pricas se zove u pesimistickoj izvedbi "i corava koka ubode zrno" ili u optimistickijoj izvedbi "ja sam cudo prirode", ali nema mnogo veze sa realnoscu. Navici se na pogresno slusanje je ekvivalento tome da izgubis sluh, jer ako podjes od pretpostavke da neces u svojoj sobici provesti ostatak zivota ili da eventualno imas ambiciju da radis i nesto izvan nje, onda je ucenje uha na lose parametre pogubno. Ili si ti jedini izuzetak...

Decko hoce da trosi pare jer nije zadovoljan zvukom, a niko mu ne pominje da je i najlakse i njjeftinije kupiti zvucnik, ali kada ne znas gde ces sa njim, to moze da te izadje dosta vise love...

Evo, da ne bude da drobim i ja u prazno, savetujem ti da uzmes manji zvucnik, jer ti je time i manja mogucnost da se zajebes u akusticki nesavrsenim uslovima. Veliki zvucnik je super, kada ga imas gde, ali kada ne valja, moze da ti zada puno glavobolja. Uzmi Adam A7 za 600-700 evra par i radi. Rade pristojno za te pare, a uvek mogu da ti ostanu kao drugo slusanje kada vidis da li ti treba (i skupis love za) nesto vece.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules