Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-03-2008, 09:38 PM   #1
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Default Re: Mix, pomoc potrebna (HVALA)

Nije lose...mada imam utisak da postoji neka velika rupa ...kao da si koristio previse nekog spatial enhancera...
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2008, 09:39 PM   #2
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by sasaristic View Post
Nije lose...mada imam utisak da postoji neka velika rupa ...kao da si koristio previse nekog spatial enhancera...
i ja cujem neki mid side, ali cekam imenjaka da vidim sta je to radio
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2008, 09:49 PM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Rupa, u smislu prazno u sredini slike?

Nisam, ne koristim to nikad, osim za neke stvari UAdov Roland DD, na Aux-u,

I, da....sklanjao sam pad-ove iz sredine, frekvencijki ih sekao u midu na nekih 200, 300
Old 30-03-2008, 10:01 PM   #4
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Delimicno i to..kao da fali neke zdrave mase u centru.....nemam pojma sta je to...verovatno do usnimka, cujem sta si ti radio i to mi se svidja.Mozda da pokusas da sve malo "suzis" , imam utisak da imas previse wide zvukova...pad onda ove akustare ,overhedi...kako si panovao...sve na max ili ??
Old 30-03-2008, 10:03 PM   #5
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Ma pricam i ja bezveze...ustvari me iritira malo ovaj arpego synth...ovo je i vise nego ok obzirom da mi je usnimak mnoooogo sumnjiv.
samo napred

pozz
Old 30-03-2008, 10:11 PM   #6
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Ma pricam i ja bezveze...ustvari me iritira malo ovaj arpego synth...ovo je i vise nego ok obzirom da mi je usnimak mnoooogo sumnjiv.
samo napred

pozz

Usnimak sam takodje ja radio, ali pre 2 i po godine, u skoli. Osim bubnja koji je stvarno odlican, ostali instrumenti su prosecni i manje od tog, jedini preamp dbx376, ostalo kroz Soundcraft LX7.
Videcu da uredim neki low cut na tom arpegiu, posebno u drugoj strofi, mozda se stvari malo izbistre

Hvala, svakako
Old 30-03-2008, 11:39 PM   #7
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

evo malo i mene:

sam pocetak mi je malo nebulozan, i sama ideja uletanja na taj nacin u pesmu mi je skroz nelogicna i nepozeljna... da kazem ne opravdana... mozda i znam sta si hteo da izvedes ali jednostavno mislim da pesma nije pogodna za tako nesto...

vokal je kakav-takav, malo mi paraju usi sibilanti... i malo je ceo vokal iznad svega ostalog, suvise je ispred, a opet u nekim delovima pada... mozda je trebalo da ga malo stisnes vise?
prateci vokali, mislim zenski levi vokal mi je nekako prejak i previse je pozicioniran levo... ja bih to dodao samo kao dopunu glavnom vokalu, jedva da se cuje...
noga mi je nekako mutnjikava, mislim da bi dobru stvar dobio kada bi joj digao neki shelf u visokima, ili samo neki siri q na 4,5 khz 1-3 dB-a...
dobos mi nekako iskace iz price, jer je presvetao i nema nikakvu dubinu, fali mu oko 250, 300, zavisi koji je stim, mada mi ne zvuci da je neka velika dubina... mozda cak i 350...
tomovi mi zvuce kao da su iz overheda, zapravo ceo miks mi zvuci kao da je baziran na dobrom pecanju OH-a
inace tomovi su mi praznjikavi, fali im onsnovih frekvencija, zavisi od dubine i stima opet, i naravno FT-u fali basa i suba
ja bih recimo postavio set kao da sam iz ugla bubnjara, znaci kontra panorame nego sto si ti radio, al to je stvar ukusa...
inace ride mi se jaaaako svidja kako je ispao!
dok ostatak cinela mi je skroooz kao iz reverba da dolaze samo.... skroz cudno, jer sam rekao da mi mix zvuci kao da je baziran na OH... a opet mozda, neki odaljeni A-B a opet ne cujem prosoriju?!?! da nisi koristio koincidenciju??? pa ti ispale cinele tise?

bas gitara, malo je mutnjikava, a fali joj sub-a, znaci mozda mali cut na 400 + dodatak u sub-u, + mozda malo da je posvetlis, ne na 1Khz ali na 3khz mozda bi bila prezentnija??? ili gresim?

gitare su mi dobro pozicionirane sto se pesme tice, mislim po nivou, ali im fali malo midova + zrno je jeftino... ali koliko sam skapirao nisu od neke vaznosti u aranzmanu pa moze da prodje...

evo sada slusam opet pocetak, deluje mi kao snimak nekog nabrzaka pocetka svirke, pa se cuje izdizanje delova bubnja i njihovo farbanje... ne svidja mi se... ta ideja...

u globalu, ovo nisu neke velike zamerke, ali moze se srediti da bude jos bolje

nadam se da necu biti lose protumacen, pozdrav...
Old 31-03-2008, 12:06 AM   #8
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Nikako

Sto se tice aranzmana - nije moj.... ideja benda je bila da krene arpegio 4 takta i onda se sve ukljuci i akustare i dist i sve, i tako ide do kraja. Profesor je sugerisao neko desavanje, da bi valjlo izbaciti bass i distove sa 1.strofe, da bubanj ako ostane full frekvencijski, a sam, opet ne valja......

Sad, koliko sam zanatski to odradio, pitanje je, ne svidja se ni meni trenutno, zbog toga cu sve kritike pretociti u Nuendo , pa da cujem sta se desava

Dobos jeste malo tanji, moram ga namooditi.....
Old 30-03-2008, 10:08 PM   #9
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Delimicno i to..kao da fali neke zdrave mase u centru.....nemam pojma sta je to...verovatno do usnimka, cujem sta si ti radio i to mi se svidja.Mozda da pokusas da sve malo "suzis" , imam utisak da imas previse wide zvukova...pad onda ove akustare ,overhedi...kako si panovao...sve na max ili ??
Moguce, obraticu paznju na to... nekako sam se trudio da sklonim iz cenra frekvencije koje ce smetati vokalu, da ne dizem da njemu nezgodnih 200,250 hz. Overhedi jesu skroz siroko, akustare nisu, ali su one do zla boga lose usnimljene (neka kopija Ovationa, na kabl, bas lose)

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules