Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-03-2008, 05:54 PM   #31
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: Analogni mixer

@ Max

pa preampi zvuce analogno istina da imas sve sad u kompu, ali ima nesto i u "hands-on"-u sve je pod rukom. Plus ne znam nisam probao nikad poterati simultano 48 Oxf Comp i EQ, ne znam koliki je to hit na CPU, ali slozices se da je super za te pare (out-of-the-box DSP). ADDA je odlican, faderi do jaja, sve je pod rukom.

@ eka nika

ne moze se porediti 01V. Ajde 01V96kHz je jos i OK, za te pare super mixer! mada po meni vise za live, i mid studio, nije bas za high end (kao ni Dm1000, 2000). Naravno da ce ti od svega toga najbolje raditi Tascam.

@ master29

ne znam sta da ti kazem, svako ima svoj ukus. Ja sam recimo na istom tom AllenHeath radio sa prekidima nekih sedam godina, i tada mi je bio do jaja jer nisam cuo druge sprave. Evo danas mogu da kazem da je OK korektan mikser, ali nista sad WOW. Summing mu je ok, mada ga treba umereno gaziti, preko nule bas i nije sjajan iako ti kaze da imas +9 ili +12 db headrooma, ne secam se sad. EQ nista posebno (ne kazem da je los!). ali smrlja signal (stavi sve na nulu i uradi EQ IN, EQ OUT) pa slusaj razliku u dinamici.

@ eka nika

da li ti treba analogni mikser zbog nacina rada, ergonomike, ili zbog "zvuka" (jer kazes da si bio nezadovoljan sa 01V). Sondza je ipak waaay ahead od Yamahica

pozzz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2008, 06:00 PM   #32
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
ne znam sta da ti kazem, svako ima svoj ukus. Ja sam recimo na istom tom AllenHeath radio sa prekidima nekih sedam godina, i tada mi je bio do jaja jer nisam cuo druge sprave. Evo danas mogu da kazem da je OK korektan mikser, ali nista sad WOW. Summing mu je ok, mada ga treba umereno gaziti, preko nule bas i nije sjajan iako ti kaze da imas +9 ili +12 db headrooma, ne secam se sad. EQ nista posebno (ne kazem da je los!). ali smrlja signal (stavi sve na nulu i uradi EQ IN, EQ OUT) pa slusaj razliku u dinamici.
pozzz
Ma sve je u ljudskom faktoru,preterujemo i mi sa svim ovim bahanalijama.
Za te pare je vrh vrhova,veruj mi.pozzz
master29 is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2008, 06:30 PM   #33
eka-nika
Member

Ne znam drugovi stvarno posle svih ovih komentara izlazi da ipak ovo sto sam imao i radio u tom cenovnom rangu je i dalje IN.Mislim na Tascam i Mackie.Od yamaha-e definitivno bezim, a mikser volim vise nego MIS jer sam tako navikao da mi sve bude pod rukama.Ipak , ako ko prodaje Tascam ili Mackie ponude na PM.
Old 28-03-2008, 09:03 PM   #34
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
@ Max

pa preampi zvuce analogno istina da imas sve sad u kompu, ali ima nesto i u "hands-on"-u sve je pod rukom. Plus ne znam nisam probao nikad poterati simultano 48 Oxf Comp i EQ, ne znam koliki je to hit na CPU, ali slozices se da je super za te pare (out-of-the-box DSP). ADDA je odlican, faderi do jaja, sve je pod rukom.
Ok ..... negde sam to i mislio ..... ali ( sa moje tacke gledista ..... posto sam nesto " kao " planirao ) imam bolje preampe nego sto su na Sony ju ..... ( doduse ne 48 ) a Sony oxford eq i kompresor ( soft ) mozes da poteras koliko zelis ...... a onda mi je nekako bolje da uzmes neki kontroler ( euphonic artist ???? ) za 3000 e .... i sve ke na load save ..... ( jeste da sony OPET bolje izgleda , ali nikako da mu nadjem opravdanje za tu lovu )

..... negooo , moze li on da se namesti da bude kao kontroler ????

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2008, 10:20 AM   #35
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ja bih do 5000e najpre uzeo neki ATB, mozes cak i 24orku da ubodes za tu lovu (nov sto). Ja sa preampom iz te serije (trident s20) imam veoma lepa iskustva i ne bih se bunio da imam bar 16 takvih
Old 29-03-2008, 01:34 PM   #36
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Ja bih do 5000e najpre uzeo neki ATB, mozes cak i 24orku da ubodes za tu lovu (nov sto). Ja sa preampom iz te serije (trident s20) imam veoma lepa iskustva i ne bih se bunio da imam bar 16 takvih

Za malo vece moze i 32ka, a 24orka sigurno

http://www.mercenary.com/toaudeatbmi.html
http://www.mercenary.com/toaudeatbbch1.html

"Over the years, the Trident Series 80 console has heard its praises time and time again for its excellent quality, pristine accuracy, and most of all, its premium vintage equalizer. This powerful combination produced an enormous amount of hit records and is still revered as one of the best analog recording consoles made to date. With so much history behind the Trident name, Toft Audio Designs is proud to announce that the Series 80 boards have been redesigned by the original designer himself, Malcolm Toft. The end result is none other than the new Toft ATB Series Consoles."

Last edited by Inovative_kg; 29-03-2008 at 01:36 PM.
Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2008, 01:39 PM   #37
eka-nika
Member

A sta mislite o SOUNDTRACS neki SOLITERE ili TOPAZ 8
Old 29-03-2008, 04:57 PM   #38
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

ja bi isto ATB za tu lovu. sigurno klasa iznad AH, a dve iznad mackie. barem po sudu ljudi koji su upravo presli sa tih mixera na ATB, a ima ih stvarno dosta. to je sad popularni pgrade. makar volio bih cuti i Oram Trident 8T.

drugi izbor za malo manje: venice midas 320. na njemu sam radio, vrlo precizan EQ, koji se osjeti odma cim ga mrndes prdnes. zdrav sound. preampi mi se vise svidjaju nego na GL2200. ako to ista znaci..

da Venice ima (jbmu) 8 buseva i neku inline varijantu al za petaka , mislim da bi bio opasna konkurencija atbu, tridentu 8t itd..

pretpostavljam da je ATB i 8T masniji i koloriraniji zvuk, a AH i MIDAS cisci. ali samo pretpostavljam..

moram cekat drugu godinu da rjesavam mikserče..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2008, 06:52 PM   #39
fosnex
Member

Quote:
Originally Posted by eka-nika View Post
Mozda mnoge od Vas zanima kao mene na primer neki analogni mixer sa recimo 32 kanala.Dosad sam imao TASCAM M-3500 i MACKIE 32\8\2.E, sad je doso red da se ponovo kupi srce studija, pa bih Vas molio za komentar, sta je to sto bi moglo da se kupi da bude malo bolje od onog sto sam imao , ali svakako ne neki SSL ili slicno sto je bar ja mislim za nase uslove i mozda preskupo.
Ako ima neko nesto za prodaju...
Glas za sony! Zato sto ovi ostali mixeri u tom rangu(do 5000eur)po meni sviraju isto, mislim na ovu analog varijantu,ne znam dali si cuo tascam ovu noviju varijantu digital mixera koju su izbacili,ne znam tacno al mislim da je u pitanju dm 4800 serija il tako nesto... Al po meni bolje skupit tih soma dva preko i kupit sony DMX. Pozz.
fosnex is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2008, 07:06 PM   #40
fosnex
Member

Quote:
Originally Posted by fosnex View Post
Glas za sony! Zato sto ovi ostali mixeri u tom rangu(do 5000eur)po meni sviraju isto, mislim na ovu analog varijantu,ne znam dali si cuo tascam ovu noviju varijantu digital mixera koju su izbacili,ne znam tacno al mislim da je u pitanju dm 4800 serija il tako nesto... Al po meni bolje skupit tih soma dva preko i kupit sony DMX. Pozz.
Ako te bas zanima A.H.GL serija mogu ti dati broj od coveka koji ga ima i koji gi ga mozda prodao....
fosnex is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules