|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ima to svoju ciljnu grupu, znaju oni sta rade.
Pa i kada se AWS pojavio bilo je mnogo polemike oko toga, jer za te pare mozes da kupis polovan G ili G+ u veoma dobroj kondiciji. U Beogradu imamo 2 velika SSL-a, ali i 2 AWS-a. Evo, smem glavu da dam, da ce za 6 meseci biti bar 2-3 komada i ovoga. A mogu i da se kladim ko su potencijalni kupci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Sve je to istina, nisam mislio da ulazim u pricu "ovo je bezveze, ko bi to koristio, i slicno"...
Samo sam dao svoje misljenje o "Da Bear"-ovoj ideji a napadaju "home market"... Ja u "home market" brojim "all-in-one" uredjaje za 1000-2000 eura... @"Lacky": Svi ti pobrojani SSL-ovi su daleko od "home" okruzenja - jedan u "Pink"-u, jedan kod Peruna, jedan AWS kod Gorana(Bregovica) i jedan kod Zane... p.s. kad vec pocesmo da brojimo SSL-ove - sta bi sa tim spektakularnim Cecinim studiom i njenim SSL-om? Bice ovde vise SSL-ova po glavi stanovnika, nego u Londonu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
He, he...
Hajde da "tipujemo"... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Cecin studio je skoro gotov (ostale jos neke sitnice vise kozmetickog tipa i neka sitna povezivanja). Bio sam u obilasku, mogu vam reci da sam fasciniran slusanjem i akustikom, pogotovo akustikom jer je prostor bio jako nezahvalan za obradu, ali je covek stvarno dobio neverovatan rezultat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Ko se bavio akustikom?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Cile. Ja sam cuo da je slusanje tragicno, opet, nista to sve ne znaci bez licne posete! Utiske mi je preneo prijatelj pre 2 meseca, ali znam da je plan bio da aktivnim eq-om rese sve probleme u basu. Moguce da je sad to ok, mada licno ne bih koristio takva govna za tuning. Kad smo Lacky, Nebojsa i ja mogli da spakujemo nas prostor da bude RAVAN, mogli su i oni, bez eq-a.
Otkud znam, ukusi se razlikuju, ocigledno.
Atelje Trag Group, Belgrade www.ateljetrag.com Emmett Brown Technologies, Hollywood www.emmett-brown.com Last edited by perun; 15-03-2008 at 12:49 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Nisam bas siguran da je to radjeno sa nekim EQ-om, ali ono sto sam cuo je odlicno. Jedan mali problem je sto je zbog prostorije, razmak izmedju monitora malo manji nego sto bi trebalo (pa je stero slika nijansu uza za mixerom), ali nazalost to je nemoguce resiti. Ali frekventno, zatim detalji,dubina stvarno jako dobro. Jer prostor je takav da je po svim zakonima fizike bilo malte ne nemoguce to srediti da inasta lici.
Prostorija je podrumska, jako niskog plafona pravougaonog formata i male kubature. Tako da obzirom na probleme rezultat je iznad ocekivanja. To je moje misljenje, jer kada sam usao, video reziju ocekivao sam u najmanju ruku katastrofu. Last edited by LACKY; 16-03-2008 at 12:32 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
evo upravo cuh kako ta spravica zvana matrix radi...
dovoljno sam cuo da jedan komad pozelim... al kapiram da kao sto neko rece, cilj ssl-a nije bio home rec studija vec, nekih malo "razvijenijih"... jer cena nije mala... slusali smo i uporedjivali mix iz pro tools-a HD i isti taj miks razbacan na 16 sabranih kanala sa matrixa... mogu reci da matrix zvuci u startu "bolje"... a zasto bolje... - sira stereo slika - veca energija dole u subovima (dublji bas...) - kepse pakovanje kicka i basa... - veci detalji - lakse se locira instrument u stereo slici i lakse izlazi - sloboda u pravljenju planova... npr, dignes vokal a to uopste ne smeta matrici, ne zamuti sve ostalo vec kao da je prisutan a "providan" (isto tako i sa ostalim instrumentima) - dodje se do cinjenice da miks tek sada moze da pocne ![]() - lepo pakovanje noge i dobosa (zajedno) veliki punch u datom trenutku... - moze da se izmiksa da zvuci glasnije (bez dodatne kompresije) to je nesto sto sam cuo na prvo slusanje... kapiram da neko sa jos boljim uvom moze da cuje i jos neke zajebane fore koja ova spravica pravi... u svakom slucaju, miks sa ovim moze da postane lepa igra ![]() ...bez granica a sto je najbolje, ili je to placebo, ali zvuk je drugaciji, mom uhu privlacniji... ili je to placebo... inace slusao sam i one rekirane ssl sabirnice i definitivno su stvar koju moram imati (jednog dana a mozda i pre ![]() matematika je matematika... struja je struja... uzdravlje! ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mixer (controler) za cubase sa shto vishe kanala? | HeatMan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 48 | 21-08-2009 11:15 AM |
Ableton Live controler/audio mixer (u izradi) | Fibra | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 39 | 07-08-2008 08:15 PM |
NOVI NEVE -GENESYS mixer | Moritz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 06-10-2007 12:38 PM |
Novi SSL mixer | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 109 | 17-10-2006 01:24 PM |