|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ili ti magnetofoni.
Ajmo da čujemo iskustva. Koji su najbolji za snimanje analognih synthova. Koji se najvi?e isplate. Koji se mogu koristiti kao "real time" efekti za bojanje zvuka (snima? i u isto vrijeme to semplira?) & stuff. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ja sma koristio A77 i B77, i kod nikse A80. sve mi to dobro zvuci. pogotovo za tracking. zato su mi jos ko klincu sintevi i drum masine zvucale velike ko kuca zobg toga a nisam ni znao zasto. dok nisam preso na DAW.. bljuv..
sto se tice stereo mastera, traka nije za svaki stil glazbe. recimo masterirao sma mjuzu za jedan oromo filnm od INe, kod Nikse na njegovom A80. sve stvari sa gitarama i akustik bubnjem su hebale majku na uranku, mejdutim trance i trip hop borj nisu mi dobro zazvucale.. mozda smo malo pretjerali u crveno. traka polijepi ali treba biti oprezam koliko se gazi.. mislim da za stereo bus, za modernu elektroniku , gdje ima svega i svacega u i nenormalno punchy signala.. jedan dobar stereo bus kompressor je bolja opcija - api, smart, ssl itd itd.. sigurno namjeravam nabaviti jedan PR99 ili mozda i samo B77 u dobrom stnaju, radi trackinga.. pogotov analogija na tome zvuci ko iz snova... OGROMNO. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Sve sto sam ikada snimao zvucalo je cvrsce, punije i toplije na Tascam-u 38. Jos uvek je tu, ali se slabije koristi, jer mu sleduje dobar servis. Ne mogu zaboraviti bubnjeve, violoncelo i akusticne gitare. Zvucalo je savrseno. Dakle, Tascam 38 sa trakom na 1/2 incha nije los izbor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
A bio je jedan koji sam vidio. Jako je malen, srebrn, znam da mu traka stoji na vrhu, i onako na boku su mu komande, ima jako puno gumbića i analogni metar ... nedavno se često pokazivao po oglasima vani (vjerovatno je novi?), ali nikako da se sjetim imena.
EDIT: Mislim da je to taj !!!! ![]() Jel to šta valja? Last edited by Don Solaris; 14-03-2008 at 07:58 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
To ti je cuvena, na televizijama i radiju, cesto rabljena NAGRA. Dobra sprava, ako je ocuvana i ustelovana.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Da a i jeftina je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MCI Master
|
![]()
hehe LACKY sto kuris DONA
jos bu kredit trebao dignut za mali magnetofon ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
To govance je kostalo kao novo 11 000 $, mogao si kupiti 2 dvokanalna A 80 za te pare.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ne mogu vjerovati. To staro đubre ko?ta 2100 EUR ????
http://cgi.ebay.de/Nagra-Stereo-Prof...QQcmdZViewItem |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Nije to djubre, i dandanas ga filmadzije koriste. Pogledaj samo koje karakteristike ima to govance na baterije, kao i bilo koja velika studijska makina.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Da li je Analogni mix Superiorniji od Digitalnog? | den | Audio Produkcija - Tehnike | 50 | 03-09-2009 08:52 AM |
Analogni mixer | eka-nika | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 140 | 14-04-2008 11:47 AM |
E jel probao neko da snima izravno iz pojacala? | Kockalone | Gitarska Produkcija | 39 | 15-12-2006 01:43 PM |