Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-03-2008, 09:37 AM   #21
redroom
Senior Member

redroom's Avatar

Default Re: Celemony Melodyne - Direct Note Access

ovakav software bi definitivno mogao olaksat snimanje/editiranje solo instrumenata klasicne glazbe koja se obicno snima u komadu
redroom is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2008, 11:40 AM   #22
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Sad valjda sljedi zatvaranje svih osnovnih, srednjih i visokih glazbenih ?kola
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2008, 12:35 PM   #23
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Uhh, tek sad uzeh da vidim ove klipove.... WTF? Ovo se gotovo granichi sa nemogucim??? Ko zna sta slijedi josh....
Old 13-03-2008, 12:43 PM   #24
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

Demo je super ali vidjet cemo kak ce to stvarno funkcionirati. Vec je melodyne sam po sebi bi revolucionaran a ovo je nevjerovatno.

Hahhah, a meni su godinama govorili da je to fizicki nemoguce

Kak bi to dobri stari Farnsworth rekao - Nothing is impossible...
Maiv is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2008, 11:09 PM   #25
Bambino
Member

Quote:
Originally Posted by mandrak View Post
Sad valjda sljedi zatvaranje svih osnovnih, srednjih i visokih glazbenih ?kola
Ote mi rec, dolazi era crtacha na instrumentima. Do sad su pevaci bili povlasceni, zasto ne bi malo pomogli i svirace da se ne muce!
Bambino is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2008, 12:16 AM   #26
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bambino View Post
Ote mi rec, dolazi era crtacha na instrumentima. Do sad su pevaci bili povlasceni, zasto ne bi malo pomogli i svirace da se ne muce!
Imas pravo !!! Ali dolazi vreme i revolucija......postoji nesto sto nije fer... i dobri Bog sve vidi.... jeste da je naizgled dobro ali realno gledano sledi nam kolaps. Urusicemo muziku do tacke kada mora da se krene iz pocetka, jer ovo definitivno nema veze sa umetnickim izrazavanjem bica kao sto je covek. Muziku su mnogi poceli da "gledaju" materijalno i tu je mozda najveci problem....Zamisli situaciju......veci sam umetnik jer imam bolji software .... a tek sto imam hardware...ma ne moz' me stignes jos tri svetlosne godine....nece tako moci.......Zato je Paganini veliki i vecan.....jer je izvodjac i kompozitor a ne samo aranzerista koji sklapa "dobar" kick iz rmx-a ,odlican dobos sa Akai, a malo mu i ovaj Melodyne pripomogne... ma uzivancija.
Ustvari duga je prica o posledicama koje se doduse vec i te kako ispoljavaju , misljenja su oprecna. Ali mora postojati moralna granica, na nama je da je postavimo....hocemo li ili necemo....
Jedno je vezbati sebe da odsviras tri akorda na gitari a drugo je da to uradi robot umesto tebe. Pravimo muziku bez karaktera, sklapajuci lupove i takmiceci se u fazonima produkcije, Pesme nemaju autorsku tezinu jer su plasticne i sablonske......ma serem.....ali ovaj klip mi dade povod....

nenad is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2008, 12:58 AM   #27
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Skloni ste preterivanju, ako komsija Pantelija otkefa gitaru, nece mu ni Hudini pomoci da to zvuci kako treba, a kamoli Melodina.
Ovo je ipak napravljeno da zbog neke greskice koju ste otkrili kasnije, nezovete coveka da ponovo dolazi i tome slicno.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2008, 01:06 AM   #28
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Quote:
Originally Posted by nenad View Post
...
Ustvari duga je prica o posledicama koje se doduse vec i te kako ispoljavaju , misljenja su oprecna. Ali mora postojati moralna granica, na nama je da je postavimo....hocemo li ili necemo....
Jedno je vezbati sebe da odsviras tri akorda na gitari a drugo je da to uradi robot umesto tebe. Pravimo muziku bez karaktera, sklapajuci lupove i takmiceci se u fazonima produkcije, Pesme nemaju autorsku tezinu jer su plasticne i sablonske...
Bravo, mladicu!
Ogi is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2008, 01:13 AM   #29
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Skloni ste preterivanju, ako komsija Pantelija otkefa gitaru, nece mu ni Hudini pomoci da to zvuci kako treba, a kamoli Melodina.
Ovo je ipak napravljeno da zbog neke greskice koju ste otkrili kasnije, nezovete coveka da ponovo dolazi i tome slicno.
Istina, ali kao i gomila drugih "alata" - ovde brzo prestane da vrsi "osnovnu funkciju" i postane "mocno oruzje u pogresnim rukama"... retki ce moci da se uzdrze od zloupotrebe...
Ogi is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2008, 01:50 AM   #30
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
U pravu si Lacky, ako neki polumoron ili vise od toga, a ima ih hvala Svevisnjem, "otkefa" nece mu pomoci ni Melodyne V99 GLX ULTRA da sredi svoj netalenat, pa makar sve harmonije "pogodio"
Ostaje ono neispravivo - MORONI SE CUJU, ma koji soft koristili!!!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules