|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#111 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Moderator
|
![]()
Našao sam BUG !!!
Molio bih ostale članove koji poseduju LM da probaju da li se i kod njih dešava sledeće: Učitajte Focusrite ISA eq i na Bell HMFx1 skinite par decibela na 1k4Hz...kod mene se ovaj bug manifestuje kao da je skinuto na 14Khz a ne na 1,4...ostale frekvencije su ok..proveriću i ostale EQ-e pa javim..
![]() |
#113 |
Pro Member
|
![]()
90 % ovog testa na Liquid Mix sajtu sto je Ogi postavio sam bio u pravu da je Liquid mix, a da pri tom nisam ni cuo kako rade originalne sprave, a u 10% slucajeva mi se svidjao sound sa njega, mada nisam osecao neku preveliku razliku jer sam slusao na slusalicama AKG K-44...Sumnjam kolko bi mi se dopadalo ovo, voleo bih da ga cujem na delu pod mojim rukama
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Senior Member
|
![]()
@"DADDY Z":
Kod mene tog "bug"-a nema... @"Jan": Link je prvi postavio "DADDY Z", jos na trecoj strani ovog "thread"-a - ja sam to prevideo i napravio "double post"... Uvek je pitanje - kod testova koje ne radis sam, pogotovu kod onih "sluzbenih" koje je radio prodavac - verodostojnost... da li su parametri na testiranim uredjajima identicni, da li su zaista A/B testovi (ili A/A, odnosno B/B sa ciljem "vidis, POTPUNO isto radi")... Uporedjivano je 9 konvulzija (SSL MasterBuss kompresor, Distressor, Manley EQ, Pultec, Smart Research kompresor, Drawmer kompresor, Avalon EQ, Neve kompresor i 1073 EQ) od 60 - 5 kompresora (od 40) i 4 EQ-a (od 20)... Za uporedjivanje "na uvo" bih morao da provedem mnooogo vremena sa uporedjivanim hardware-om i da tacno poznajem karakter i mogucnosti svakog od tih uredjaja, da bih mogao da kazem sta je sta i da li "kutija od 600-800 eura radi isto kao gomila od 500000"... Liquid Mix NE TRETIRAM kao uredjaj koji "zamenjuje" 32 API-ja, ili 32 Neve-a, ili koju god mogucu kombinaciju, nego kao uredjaj koji mi omogucava veliki izbor korisnog alata za dobijanje rezultata kojim sam zadovoljan. Mislim da uopste nije vazno da li Liquid Mix (ili UAD, ili Power Core, ili Waves, ili bilo sta drugo) radi KAO Neve, API, SSL... vazno je da li mozes da ga iskoristis da dobijes ono sto hoces i da li mozes sebi da ga priustis...a tu je jedino resenje - PROBATI u praksi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Moderator
|
![]()
Pretpostavljam da ga koristis na Mac-u? Verujem da ga Zoki koristi na PC-u. Mozda i tu ima neka fora u kompatibilnosti... Bice zanimljivo, ako jos neko ko ga koristi na PC-u proba istu stvar pa javi stanje.
Takodje se slazem da svaka emulacija nikada ne moze biti original. I takodje smatram da to nije ni bitno, ako pruza odgovarajuc rezultat. To su svakako sve alati, a to kako se koji zove, zaista nema veze. Interesuje me, recimo, da li je laksi ili tezi za koristenje od ostalih plugova (u smislu interfejsa), te da li taj kontroler olaksava koristenje ili ga je lakse koristiti u obliku plugina na kompjuteru?
![]() |
#116 |
Senior Member
|
![]()
@"Oggy":
Da, vezan je na Mac-a...moguce je da tu postoji neka "kvaka"... U odnosu na ostale GUI, kao i druge stvari - stvar navike... kontroler je precizniji (lakse se barata kad su male vrednosti u pitanju), ali ne prikazuje kompresor i EQ istovremeno - displej je suvise mali... |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Moderator
|
![]()
Da... Zato sam i pitao jer sam pretpostavljao da je to odgovor
Hvala ![]()
![]() |
#118 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Takodje smatram da je LMix veoma korisna i dobra sprava jer sam je cuo kod Daddy-ja i odusevljen sam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja sam se tek od cetvrte stranice ukljucio, jer sma tripovao bio da sam dotle stigo pre nedelju dana ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
da li je ovo ultimativni tj konacni odgovor na vecitu borbu soft vs hard ?? izvinjavam se za sitni off topic , ali nisam mogao da odolim |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Focusrite Liquid mix | metalman | DSP forum | 10 | 01-02-2010 02:30 PM |
Focusrite Liquid Mix | Manley | DSP forum | 47 | 04-08-2007 09:19 PM |