|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima !
Planiram da za potrebe snimanja heavy metal gitara (amps: Marshall, Randall, cabinets: Marshall 1960B, Randall, sve 4x12 kutije) nabavim 2 mikrofona, da bih snimao istovremeno na 2 kanala, i posle radio mix ta 2 kanala, i to: 1. dinamicki mic - Sennheiser e906 evolution ... oko 170 EUR 2. kondenzatorski mic - Rode NT-2A ... oko 300 EUR Suma ukupno ~~ oko 470 EUR Sta kazete za ovaj izbor, s obzirom da mi je bas ta cifra oko 470 EUR maksimum, nema se vise love. Ima li nekog boljeg kondenzatorskog mikrofona nego sto je to Rode NT-2A, a da ne kosta vise od 300 EUR, i da moze da radi snimanje distorziranih agresivnih heavy metal gitara ? Pozdrav ! MrHeavy |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
ako je samo do mikeova za kabinete,
ishao bi na shure sm57+ neki od povoljnijih ribona (t-bone.. ili sl.) ali,cini mi se da ce ti veci problem biti glasnoca tih zvijeri, kolicina neobuzdanog spl-a.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ipak predlazem , da pozajmis nekoliko mikrofona za snimanje , pa da probas razne kombinacije ...... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
ili jos bolje sm57 i md 421, i mozda i kondenzator neki
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
ova dva podrzavam za gitare, al mi se cini da mu 421 ne bi legao na hevi metal gitare.
Ja bi uzo 2 x 57, u zavisnosti da li tu sobu koju zelis da slikas kondenzom vredi uopste slikati, tojest dal je ozbiljna akustika il nije. Ako nije, uzo bi 2 x 57ice i ostatak potrosio na pivo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Evo kako ja radim - sm57, md421, skroz na membranu, c414 malo dalje (sad, uglovi, daljine, i sl., zavisi uvek, sta i kako), i obavezno dir signal iz di-boxa, za eventualno layerovanje nekim GuitRigom i slicnim zujalicama. Iskreno, Dir kanal i c414 obicno zavrse mutirani
![]()
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Pozdrav !
Prvo da kazem da Shure Sm57 vise ne bih koristio... mislim da je njegovo vreme definitivno proslo - sto se tice snimanja heavy gitara... i da je bolje koristiti Sennheiser e906, mic novije generacije koji posao radi bolje... Takodje, ne bih vise da koristim ni MD421. A sto se tice kondenzatorskih, rado bih nabavio Rode K2 koji je svakako najbolji mic za cifru DO 700 EUR, ali tih para na zalost nemam... i onda moram da nadjem nesto sto bar malo "podseca" na K2 a ne kosta vise od 300 EUR... pa mi se cini da bi to mozda mogao biti mic od iste firme Rode, i to ovaj NT-2A za koga mnogi kazu da uopste nije los... Nisam imao priliku da proverim Rode NT-2A, ali verujem da nije smec'e. Verujem da ce posluziti kao drugi mic koji treba da pokupi malo "ambijenta i dimenzije", na izvesnom odstojanju od kutije. --- e906 cu naravno da postavim vrlo blizu do kutije/zvucnika, a ovog NT-2A cu da postavim malo dalje... --- Guitar rig mi se ne svidja kada su distorzije u pitanju. --- Hvala na odgovorima, i pozdrav svima ! MrHeavy |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ne znam sto si pitao onda
![]()
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
svasta
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Za Heavy Metalce!!! | loadedmutha | Tutorijali | 4 | 26-06-2008 03:10 AM |
Heavy... | Miha Blaze | Promocija radova | 13 | 28-06-2007 12:31 AM |
Oprema za najjeftinije snimanje metal gitare? | Annihilator | Gitarska Produkcija | 39 | 03-06-2007 08:12 PM |