Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Pravna Pitanja

Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-02-2008, 10:08 AM   #11
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Obracun poreza i doprinosa po osnovu ugovora o autorskom delu?

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
Bas tako kao sto kazes Oggy, u tome je i bila moja poenta da ne radimo preko stapa i kanapa, nego da svako radi svoj posao najbolje sto ume, ja znam da je to zato sto smo siromaasni generalno, i nije dobro da gledamo ko koliko uzima, sve je stvar opredeljenja, dobri kompozitori zaradjuju vise od advokata recimo. Povrsnost nije dobra, vec specijalnost za nesto, to donosi i novac i zadovoljstvo.
Tacno tako kako kazes Braco.
Samo ima jedna stvar kroz koju ja posmatram celu ovu pricu...
To su prilike u Zrenjaninu.
Jako dobro znam koliko moze (ili bolje receno "ne moze") da se uzme za tako neki posao, te kada bi jos platio nekoga da mu sklapa ugovore, malo bi mu sta ostalo.
Upravo je to glavni razlog sto par godina nisam uradio ni jednu reklamu u Zrenjaninu. Nije da nece i nije da ne pitaju, ali kada im kazem cifru, uvek se sve zavrsi na recenici: "Pa oni na radiju za 2000 din mi snime i reklamu i daju mesec dana(lupam) emitovanja..." (pri tom se misli na muziku u pozadini i spikera koji procita telefone i adresu firme... ). Ja tu kazem "Ok, takvu ponudu ne treba da odbijate.... ". Ne daju ljudi pare, a i to sto daju, nije nista

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2008, 11:06 AM   #12
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
...pri tom se misli na muziku u pozadini...
...koja je opet uzeta mimo zakona, posto takvi misle da se muzika bere na drvetu i da slobodno moze da se "pozajmi" sa bilo kog CD-a
Prosto pozelim da nekoga od njih ODERU od kazne!
Old 29-02-2008, 11:22 AM   #13
boom.trass
Member

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Tacno tako kako kazes Braco.
Samo ima jedna stvar kroz koju ja posmatram celu ovu pricu...
To su prilike u Zrenjaninu.
Jako dobro znam koliko moze (ili bolje receno "ne moze") da se uzme za tako neki posao, te kada bi jos platio nekoga da mu sklapa ugovore, malo bi mu sta ostalo.
Upravo je to glavni razlog sto par godina nisam uradio ni jednu reklamu u Zrenjaninu. Nije da nece i nije da ne pitaju, ali kada im kazem cifru, uvek se sve zavrsi na recenici: "Pa oni na radiju za 2000 din mi snime i reklamu i daju mesec dana(lupam) emitovanja..." (pri tom se misli na muziku u pozadini i spikera koji procita telefone i adresu firme... ). Ja tu kazem "Ok, takvu ponudu ne treba da odbijate.... ". Ne daju ljudi pare, a i to sto daju, nije nista
Hahahaaa... . Da, to su (ne)prilike u Zrenjaninu. Istina je surova. Rvem se sa svima njima, vec dugo, dugo.... Ali, malo sam prosirio frontove, pa me ima i u Bg-u, Ue-u, Hn-u...tako da uspevam da popravim prosek.
Izvucicu ja vec nekako taj novac. U svakom slucaju Oggy, BICE ZA PICE! Jos jednom, hvala vam na savetima!
boom.trass is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2008, 03:11 PM   #14
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

E bas lepo se zavrsava ovaj thread optimizmom, to je jako dobro, evo i j pozivam na pice u ime muzike i MCI
Braca is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules