Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Pravna Pitanja

Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 29-02-2008, 12:10 AM   #13
boom.trass
Member

Default Re: Obracun poreza i doprinosa po osnovu ugovora o autorskom delu?

U sustini, taj ugovor je meni bitan samo pro forme. Cifra je usmeno dogovorena na samom startu i tu ne dovodim u pitanje isplatu. Jednostavno, drugoj strani treba neko pravdanje, koje ce proci kroz njihove knjige. Ta papirologija je mene uvek zaobilazila u sirokom luku, sve se po tom pitanju zavrsavalo na relaciji klijent-radio stanica. Medjutim, ovoga puta ne znam zasto, mozda zbog necije greske u komunikaciji, ili necijih strahova, klijent insistira da mu ja dostavim nekakav racun. A, ja mislim da je `ugovor o autorskom delu` jedino sto mogu kao fizicko lice da mu ponudim, tj. da mu nametnem kao resenje i ustedim muka i njega i racunovodje i knjigovodje, a sebe spasim daljnjeg nerviranja.
Bilo kako bilo, drustvo hvala vam na savetima i na strpljenju! Resio sam, sutra cu otici na radio stanicu i zahtevacu da oni to rese kako znaju, pa cak i po cenu obustavljanja daljeg emitovanja reklame. Sitan novac je u pitanju, ja necu da se j..avam zbog toga, a oni nek nadju neko resenje.
boom.trass is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules