Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-02-2008, 12:48 PM   #21
Color
Senior Member

Color's Avatar

Default Re: Audio Post za tv sitcom - koji powered plugin system (Due,Uad,Poco) ?

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
transparentni mastering eq, compresor, i limiter - vise RMSa od RComp/L2 bez plastike i unistavanja snimka..

(napomena: sto se tice multibanda, dosta sam zadovoljan sa L3 kad radi jako lagano do par dB)

ideje, iskustva, preporuke ??

Ne znam koliko ti je jos aktualno i da li si resio pluginove, ja sam za studio uzeo Waves Maxx BCL. Unutra su Renaisance Compressor, MaxxBass i L2, mogu samo da ti kazem da radi odlicno! Na muziku ga jos nisam isprobao detaljno, cekam dobru priliku, ali za mastering zvuka za AV je genijalan!
Color is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2008, 07:04 PM   #22
gregor z
Moderator

Default Re: Audio Post za tv sitcom - koji powered plugin system (Due,Uad,Poco) ?

PSP Neon HR + Mastercomp + Xenon.....

Zaboravi na dsp karte,.....izlaze iz mode.....i nema tu vise razlike kao nekad....

P.S. dobro sam se prosetao u utorak....hehe....

- Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989]

Earresistible Mastering Website
Earresistible Mastering MySpace

Last edited by gregor z; 21-02-2008 at 07:12 PM.
gregor z is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2008, 10:48 PM   #23
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Odradio sam preko 100 epizoda TV sapunice u konstelaciji - REQ2, UAD 1176, Equium, RDesser i sve to u UAD Precission limiter. Meni prija sto se taj limiter moze muski odvaliti, a ne zaklipovati, za razliku od Timeworksa. Inace, ja nisam postavljao sistem, usao sam u ekipu ljudi koji vec rade ovakvom lancu pa sam ga morao prihvatiti. Moj "addition" je bio eqium, i UAD limiter
I ja sam primetio da secenje equiumom izazove neke neprirodne posledice, ali nisam siguran dal je to do njega, ili do same cinjenice da se ljudski govor kasapi po notch-evima.
Probao sam i PoCo dynamic EQ, ima odlican zvuk, ali uzasno spor "workflow".
Za prostore uglavnom retko imam vremena da nesto picanim, koristim Sonnox Reverb za "flashback" momente, i Altiverb za ovlazivanje SFX-eva.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2008, 10:59 PM   #24
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
. Meni prija sto se taj limiter moze muski odvaliti, a ne zaklipovati, za razliku od Timeworksa..
Moras mi ovo pojasniti ..... Timeworks se moze mnogo vise napanjiti a da ne zaklipuje ..... ako mislis na " crveno " Timeworks pusta 0.3 db i ovako i onako ..... tako da smanji izlaz na - 0.3 db ......

Quote:
. Inace, ja nisam postavljao sistem, usao sam u ekipu ljudi koji vec rade ovakvom lancu pa sam ga morao prihvatiti. Moj "addition" je bio eqium, i UAD limiter
I ja sam primetio da secenje equiumom izazove neke neprirodne posledice, ali nisam siguran dal je to do njega, ili do same cinjenice da se ljudski govor kasapi po notch-evima.

Ja to cujem kod svih soft eq a ...... osim linear phase ...... to je pocelo jako da me opterecuje

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2008, 11:05 PM   #25
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

u sustini, da se ne lazemo, nisam probavao timeworksa na seriji, ali jesam jaako mnogo na muzici, i poenta je u tome da se on uopste "moze" zaklipovati, za razliku od Precission-a . Bilo je momenata (scena 6.aprilskog bombardovanja) gde jednostavno mora da se desi abnormalna limitacija da scena ne bi bila duplo tisa od obicne diajolske, i tu je precission odlicno odradio posao.
Doduse, uzasno ume da ubije semplove explozija, al tu sam patentirao resenje - Waves API 2500, treshold, ratio i output gain do kraja, attack po zelji, i PUCAJ. Napravi neku sjajnu distorziju u tom prvom attacku da je cak ni 15dB redukcije Precission Limiter-a ne moze "smoriti" i i dalje zvuci "zastrasujuce"..
Old 21-02-2008, 11:06 PM   #26
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ee, a pricaj mi jos o toj linear phase ekvalizaciji ? :P
Old 21-02-2008, 11:10 PM   #27
Max
Pro Member

Quote:
ee, a pricaj mi jos o toj linear phase ekvalizaciji ? :P
Ne kapiram ......

Zezas se ...ili .....

Pozdrav
Old 21-02-2008, 11:13 PM   #28
Max
Pro Member

Quote:
u sustini, da se ne lazemo, nisam probavao timeworksa na seriji, ali jesam jaako mnogo na muzici, i poenta je u tome da se on uopste "moze" zaklipovati, za razliku od Precission-a . Bilo je momenata (scena 6.aprilskog bombardovanja) gde jednostavno mora da se desi abnormalna limitacija da scena ne bi bila duplo tisa od obicne diajolske, i tu je precission odlicno odradio posao.
Doduse, uzasno ume da ubije semplove explozija, al tu sam patentirao resenje - Waves API 2500, treshold, ratio i output gain do kraja, attack po zelji, i PUCAJ. Napravi neku sjajnu distorziju u tom prvom attacku da je cak ni 15dB redukcije Precission Limiter-a ne moze "smoriti" i i dalje zvuci "zastrasujuce"..
Ni ovo ne kapiram ..... precision moze na perkusivnim instrumentima da skida i po 10 db i da izlazi sasvim prirodan zvuk ...... uspevao sam odredjene pesme da teram do - 7 db u refrenima ( bez distorzija ) i nije se osecalo uopste da je napanjeno dok ne proveris RMS ..... a precission cujem posle 3 db skidanja ...... ila je ne radim nesto dobro ..... ili ti ....

Pozdrav
Old 21-02-2008, 11:29 PM   #29
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

bem li ga, nema neke filozofije, jednostavno sam iskustveno to primetio. Ubija mi explozije i to muski A za Timeworks znam da radi super, obilato ga zloupotrebljavam u muzici. Ajd probacu ga i na seriji, sad si me zainteresovao.
E sto linear-a tice, stvarno ne znam nista o tome tako da sloboodno baci koju rec na forumu.
Old 21-02-2008, 11:40 PM   #30
Max
Pro Member

Quote:
bem li ga, nema neke filozofije, jednostavno sam iskustveno to primetio. Ubija mi explozije i to muski A za Timeworks znam da radi super, obilato ga zloupotrebljavam u muzici. Ajd probacu ga i na seriji, sad si me zainteresovao. .
I ti si sad mene zainteresovao u kontra pravcu ..... a ja se bas bavim limiterima dosta .... a postujem UAD plagove i moram priznati da sam se prilicno razocarao u precission .... nekako mekan ..... probacu ga ponovo .....

Quote:
E sto linear-a tice, stvarno ne znam nista o tome tako da sloboodno baci koju rec na forumu.
Pa poceo sam da primecujem na lose snimljenim hi hatovima ili recimo na timpanima ...... skines tu zvonjavu sa notchom .... npr na 250 Hz .... i onda jasno cujes peakove na 500 i 1000 Hz .... koje moras da skidas ...... a pre toga ih nije bilo

Posle sam to poceo da cujem svuda ...... a koliko znam , normalni eq ovi i rade po principu pomeranja faza ......

Trenutno ..... kad radim ozbiljnije projekte ..... trudim se da na bitnijim kanalima koristim dinamicke eq ove ..... koji rade po principu multibanda ....... nema tih artefakata ..... a pri tome je super sto kad odredjenih frekvencija koje si podesio za skidanje , nema .... onda din eq i ne radi ..... pa sve ostalo zvuci prirodnije .....

Pozdrav
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules