|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ne znam koliko ti je jos aktualno i da li si resio pluginove, ja sam za studio uzeo Waves Maxx BCL. Unutra su Renaisance Compressor, MaxxBass i L2, mogu samo da ti kazem da radi odlicno! Na muziku ga jos nisam isprobao detaljno, cekam dobru priliku, ali za mastering zvuka za AV je genijalan! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
PSP Neon HR + Mastercomp + Xenon.....
![]() Zaboravi na dsp karte,.....izlaze iz mode.....i nema tu vise razlike kao nekad.... P.S. dobro sam se prosetao u utorak....hehe....
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace Last edited by gregor z; 21-02-2008 at 07:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
Odradio sam preko 100 epizoda TV sapunice u konstelaciji - REQ2, UAD 1176, Equium, RDesser i sve to u UAD Precission limiter. Meni prija sto se taj limiter moze muski odvaliti, a ne zaklipovati, za razliku od Timeworksa. Inace, ja nisam postavljao sistem, usao sam u ekipu ljudi koji vec rade ovakvom lancu pa sam ga morao prihvatiti. Moj "addition" je bio eqium, i UAD limiter
![]() I ja sam primetio da secenje equiumom izazove neke neprirodne posledice, ali nisam siguran dal je to do njega, ili do same cinjenice da se ljudski govor kasapi po notch-evima. Probao sam i PoCo dynamic EQ, ima odlican zvuk, ali uzasno spor "workflow". Za prostore uglavnom retko imam vremena da nesto picanim, koristim Sonnox Reverb za "flashback" momente, i Altiverb za ovlazivanje SFX-eva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Ja to cujem kod svih soft eq a ...... osim linear phase ...... to je pocelo jako da me opterecuje ![]() Pozdrav |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
u sustini, da se ne lazemo, nisam probavao timeworksa na seriji, ali jesam jaako mnogo na muzici, i poenta je u tome da se on uopste "moze" zaklipovati, za razliku od Precission-a . Bilo je momenata (scena 6.aprilskog bombardovanja) gde jednostavno mora da se desi abnormalna limitacija da scena ne bi bila duplo tisa od obicne diajolske, i tu je precission odlicno odradio posao.
Doduse, uzasno ume da ubije semplove explozija, al tu sam patentirao resenje - Waves API 2500, treshold, ratio i output gain do kraja, attack po zelji, i PUCAJ. Napravi neku sjajnu distorziju u tom prvom attacku da je cak ni 15dB redukcije Precission Limiter-a ne moze "smoriti" i i dalje zvuci "zastrasujuce".. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
ee, a pricaj mi jos o toj linear phase ekvalizaciji ? :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
bem li ga, nema neke filozofije, jednostavno sam iskustveno to primetio. Ubija mi explozije i to muski
![]() E sto linear-a tice, stvarno ne znam nista o tome tako da sloboodno baci koju rec na forumu. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
koji plugin je dobar izbor kad se radu narodnjake | saki | Audio Software | 15 | 01-11-2005 08:35 AM |
PLUGIN koji jedan ljudski glas pretvara u nekoliko... | Shady | Audio Software | 15 | 30-09-2004 09:15 PM |