Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-02-2008, 11:15 PM   #1
paki
Banned

Default Re: koju snagu pojacala odabrati?

Quote:
Originally Posted by SandRob View Post
pa nema vise!
4 velike lampe su izgorile. ima jos nekoliko malih ispravnih. da provam i njih vadit jednu po jednu, da vidim kakav ce bit zvuk? mozda tako dobijem 1/4 wata visoke AA klase!?
....dobio si savet prijatelju a imam jos jedan-NAJBOLJE NE DIRAJ NISTA i uzivaj .Pozdrav
paki is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2008, 11:28 PM   #2
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

mozda je netko preradio i ubacio el34 u ac30...no ac30 kao takav je uvijek dolazio sa el84 i to je bio taj sound...

da ja sad ubacim motor od golfa u fiću pa onda pricam okolo kako fićo dolazi sa motorom od golfa?

edit evo kaze mi prijatelj da su prvi ac30 zaista napravljeni sa el34 no da se taj dizajn vrlo brzo napustio i da su napravljeni novi sa 4xel84 i to je ac30 kojeg svi znaju....covjek je mestar o' lampi tako da vjerujem sta on kaze...

takodjer kaze da, unatoc sirokom vjerovanju, ac30 ne radi u klasi a

Last edited by zvincic; 19-02-2008 at 11:37 PM.
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2008, 11:52 PM   #3
paki
Banned

Quote:
Originally Posted by zvincic View Post
mozda je netko preradio i ubacio el34 u ac30...no ac30 kao takav je uvijek dolazio sa el84 i to je bio taj sound...

da ja sad ubacim motor od golfa u fiću pa onda pricam okolo kako fićo dolazi sa motorom od golfa?
...ti nisi video link sa ORIGINALNOM shemom?Na istom sajtu imas i seme svih ostalih AC30 modela(pa i sa EL84).Bolje prvo dobro pogledaj o cemu se radi pre nego napises nesto sto nema smisla.Pretpostavke su jedno a cinjenice nesto drugo.Ako kazem da sam imao originalni voxAC30 sa EL34 i dam ti link za shemu koja je originalna uzmi to u obzir.
Old 20-02-2008, 12:14 AM   #4
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by paki View Post
...ti nisi video link sa ORIGINALNOM shemom?Na istom sajtu imas i seme svih ostalih AC30 modela(pa i sa EL84).Bolje prvo dobro pogledaj o cemu se radi pre nego napises nesto sto nema smisla.Pretpostavke su jedno a cinjenice nesto drugo.Ako kazem da sam imao originalni voxAC30 sa EL34 i dam ti link za shemu koja je originalna uzmi to u obzir.
a po cemu si ti siguran da je to originalna shema?

jerbo kod svih >factory< shema se koriste el84....samo u jednoj vidim el34...ona koju si ti postao i koja definitivno nije originalna vec jasno pise da je objavljena u casopisu elektor electronic iz 4. mj. '89 godine...

ma u biti, nemam namjeru da se vise raspravljam oko gluposti....tko zna zna (i samo ce se slatko nasmijati)...
Old 20-02-2008, 12:28 AM   #5
paki
Banned

Quote:
Originally Posted by zvincic View Post
a po cemu si ti siguran da je to originalna shema?

jerbo kod svih >factory< shema se koriste el84....samo u jednoj vidim el34...ona koju si ti postao i koja definitivno nije originalna vec jasno pise da je objavljena u casopisu elektor electronic iz 4. mj. '89 godine..

Siguran sam da je originalna zbog mnogo cega.Posto ne mogu da ti donesem moj bivsi AC30 na uvid a tebe ocigledno mrzi da gledas po sajtovima,ostaje samo na tome da mi verujes....

ma u biti, nemam namjeru da se vise raspravljam oko gluposti....tko zna zna (i samo ce se slatko nasmijati)...[/quote].....rece opet Zvina.......ostani onda u svome uverenju,meni ni iz djepa ni u djep.Pozdrav,ja se nisam raspravljao,vise smo procaskali .

Last edited by paki; 20-02-2008 at 12:31 AM.
Old 20-02-2008, 12:00 AM   #6
paki
Banned

edit evo kaze mi prijatelj da su prvi ac30 zaista napravljeni sa el34 no da se taj dizajn vrlo brzo napustio i da su napravljeni novi sa 4xel84 i to je ac30 kojeg svi znaju....covjek je mestar o' lampi tako da vjerujem sta on kaze...
takodjer kaze da, unatoc sirokom vjerovanju, ac30 ne radi u klasi a [/quote]...rece Zvincic....
...Opet greska...Na site-u za koji sam ti dao link videces da su prvi AC30 imali EL84.Zar je tako tesko pogledati dve stranice na netu?Sve se vidi tamo a ako se razumes u elektroniku, sto iskreno verujem ,videces i koji je spoj,trioda ili pentoda,sto odredjuje klasu u kojoj AC30 radi o cemu do duse nismo ni pricali.Pozdravi prijatelja,cenim sto kao i ja voli cevna pojacala i pokazi i njemu link.

Last edited by paki; 20-02-2008 at 12:03 AM.
Old 20-02-2008, 08:20 AM   #7
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by paki View Post
....dobio si savet prijatelju a imam jos jedan-NAJBOLJE NE DIRAJ NISTA i uzivaj .Pozdrav
oprosti, paki, ako si se nasa prozvan, ali ova sala je bila upucena momu prijateju ogiju.

ja se apsolutno ne razumin u elektroniku, ali tvoj savjet cu sigurno prenit prijatelju koji se razumi u lampe i pojacala i sigurno cu ga dovest doma da mi pogleda pojacalo i vidi moze li on napravit to sto ti kazes.
za mene bi to bila idealna kombinacija i puno ti hvala na savjetu!

sto se vox-a tice, ja san promini 3 voxa ac30. prvi je bio rucni rad, a onda san uze prvi originalni, koji je na sebi imao reverb. onda sam uzeo drugoga koji je imao vibrato i nije bio potpuno isto dizajniran kao onaj sa reverbom, cak su se i po zvuku razlikovali (bez obzira na efekt). sjecan se da san za njih uzima lampe u robnoj kuci, i to za oba isti model, ali ne sjecan se koje su bile.
jedino cega se sjecan da je vox ima toncinu kakvu nisan cuo ni na jednom drugom pojacalu, samo ga je trebalo odvrnut. bila je i jedna caka sa premoscivanjem normal i briliant kanala, ali to je bilo davno a ja san vec prilicno sklerozan.

nego, da se ukjucin u 'cavrljanje'.
vox ac30 ima 30w, a ovaj moj ima 40w, iako oba imaju 4 lampe u pojacalu. zbog cega je razlika? zbog razlicitih lampi, spajanja ili necega... ?
Old 20-02-2008, 11:16 AM   #8
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob View Post
vox ac30 ima 30w, a ovaj moj ima 40w, iako oba imaju 4 lampe u pojacalu. zbog cega je razlika? zbog razlicitih lampi, spajanja ili necega... ?
zbog toga sta je 40w vec krajnja granica za el84

a ac30 je sa svojih 30w bija jako glasno pojacalo zahvaljujuci i prokleto ucinkovitim zvucnicima
Old 20-02-2008, 01:56 PM   #9
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Da se i ja ulkljucim u diskusiju kao bivsi vlasnik Vox AC30 Top boost (1965 g.), originalni...
AC30 radi u A klasi! Mozda su to kakva naklapanja sa stranih foruma da nije u A klasi. Sandro, sjeti se koliko su te cetiri EL84 proizvodile topline za samo 30 W snage, a probaj koliko ti ovih 40 W sa Kettnera proizvodi topline? Sigurno manje! Zasto? Jer Kettner ne radi u A klasi kao AC30! Pozdrav.
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2008, 02:07 PM   #10
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by FrankoPanko View Post
Da se i ja ulkljucim u diskusiju kao bivsi vlasnik Vox AC30 Top boost (1965 g.), originalni...
AC30 radi u A klasi! Mozda su to kakva naklapanja sa stranih foruma da nije u A klasi. Sandro, sjeti se koliko su te cetiri EL84 proizvodile topline za samo 30 W snage, a probaj koliko ti ovih 40 W sa Kettnera proizvodi topline? Sigurno manje! Zasto? Jer Kettner ne radi u A klasi kao AC30! Pozdrav.
moj dsl401 sa 4xel84 se toliko uzari da se skoro opecem na front panelu....pa ne radi u a klasi

"It is interesting to note that the schematic in the Pittman book clearly says "12.5V at 30W, 10V quiescent", indicating that there is a large change in average current draw between idle and full power, as would be expected in a class AB design, yet many people still claim it is class A. "

"These findings prove that the Vox AC30 circuit design is indeed, a class AB amplifier, although, to be fair, it is biased a bit hotter than most fixed-bias class AB amplifiers."

sa http://www.aikenamps.com/VoxAC30classA_2.html
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules