|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Evo ja nesto da kazem iz svog iskustva. Ortaku sam na stari comp instalisao kompletan sistem Nuendo i brdo plugova. Ispostavilo se da je imao jako slicne probleme kao OFF. Nakon izvesnog vremena je covek kupio novi komp gde sam mu opet ja instalisao sve kao i prvi put. Medjutim sad sve radi savrseno.
Ni sam nisam pametan da donesem neki zkljucak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Da i da nezaboravim, ovu novu masinu su sklapali ljudi koji rade RU DAW (nemam nikakve marketinske namere) ali ocu reci sledece. Kad sklopimo neki racunar (zavisno od komponenti) on ce nekako da radi. E sad sta ocu da pitam koliko stvarno mozemo imati problema sa racunarom koji je sklepan i prividno radi i onog koji stvarno radi.
Isti slucaj je bio i samnom, prosli comp je "kao" radio kako treba, kao sve je uredu. Ali onda kada mu dune u projektu padne, pa se zamrzne, pa nemoze da digne plug. Ali bez ikakvog pravila u odnosu koliko je optercen. Ovaj sadasnji (koji je sastavljen uz pomoc prijatelja sa foruma koji znaju mnogo vise od mene) radi savrseno. Ista instalacija na njemu svih stvari je kao i na proslom ali nema nikakvih problema. Zato mnogi ljudi vole Apple, oni to jednostavno spakuju i upucaju u fabrici i nemas problem, naravno i naplate. Siguran sam da i lable-irani compovi su bolji odradjeni ali i skuplji. Da naravno mozda sam malo otisao u off jer Off verovatno muci muku sa softom (ako mu je comp ranije radio kako treba). Last edited by LACKY; 14-02-2008 at 11:25 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Hm.... .da nije fora u nekim optimizacijama XPa? Ja to cackam, po nekim upustvima, ali nisam bas.... Ja sam od Ru-daw-a odustao kad sam sklapao masinu, samo zato sto sam jedno 200km od NS, i sto nisam uzimao kompletnu, vec nadogradjivao... mada, ne verujem da je do hardwarea, jer mi se isto desava na 3 masine za 2 godine
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Nije poenta da ja sad hvalim RU DAW. Vec sam hteo da kazem da comp uopste nije tako lako sastavit i da radi stabilno bez ozbiljnog iskustva.
Ja sam sa proslom masinom isto kao i ti jurio sve moguce optimizacije winda. probao i ovo i ono. A sa ovom novom masinom imam uredan SP 2 bez ikakvog dzaranja, i potpuno sam zaboravio mnoge stvari, jednostavno nemampotrebu bilo sta da cackam jer sve radi savrseno. Pri tome sam sve instalacije radio sam kao i ranije. Znaci nije do toga. Mislim da sistem sklapanja hardvera tj. sklopiti odredjen broj komponenti koje ce sto sa izborom a sto i sa setovanjem dovesti do toga da imas jako stabilan sistem. Ko i suprotno gde mozes da sastavis hardver koji pojedinacno svaki element za sebe je ok. ali u interakciji se neke stvari nevare i naravno opet setovanje. Ocu reci da sklopiti komp koji je stvarno stabilan i sa dobrim performansama uopste nije lako. Hteo sam jos da dodam, da nisam bas totalna neznalica u vezi compova. Sastavio sam u poslednjih par godina 10-tak kompjuter ortacima ali za kucne potrebe, ono net, malo Ofice i jednostavne igrice. Ali posle izvesnog upoznavanja sa problematikom sam poceo da shvatam koliko tu kuka i kvaka ima na putu do dobre i stabilne masine. Last edited by LACKY; 14-02-2008 at 11:44 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A ne koristim nikakav egzotican software, cak sam minimalizovao upotrebu VST sto instrumenata, sto efekata
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Potpuno te razume, jer sam imao identicne probleme, zato sam i pisao ovo. Tacno sam prepoznao kod tebe moje ponasanje do pre godinu dana, stalno setovanje Winda, trazenje po netu predloga kako ovo kako ono pa Tiny Wind.
I na kraju kada sklopismo novu masinu kako treba zaboravio sam na Wind i softver uopste. Naravno, natrci tu po neki Peace softvera, koji neradi kako treba ali to brzo otkrijes. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
A ja imam jednu staru ragu od pc-a (divlje sastavljenog) koja radi toliko besprekorno da je to nemoguce.
![]() Nego da kucnem da ne ureknem. KUC KUC KUC.. ![]() Potpuno me je 'strah' iz slicnih razloga da prelazim na novu mashinu. A moram vec odavno.... Ovako brzo dolazi do freeze i takvih stvari.... trt....trt! Smor. ![]() Eee stvarno... Ima li u nuendu4 freeze za grupe?
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Evo dela odgovora (a mozda i celog)
Posle reinstalacije sistema, i svega sto ide uz to, posle svakog instaliranog plug-ina (koji moze da zeza), proveravao sam sumnjive projekte u Nuendu. Ono sto nedvosmisleno mene zeza je moj omiljeni VST - YT Culture ![]() Takodje je problematican i Altiverb, ali za sad, sam za sebe, kad zakuje, zakuje, nema nekih podmuklih brljavljenja Nadam se da ce i ostalo biti ok, za sad nisam imao novih problema
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
Pa ja sam taj Culture 2 puta instalirao i deinstalirao jer je brljao zesce. Tu bese moras da stikliras i ono "old host behavior"?
Vec 2 godine ga uopste ne koristim. Altiverb mi radi odlicno. A da li te sada zeza BFD? Ili te mozda uopste nikada i nije zezao?
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Ne znam jedino, da nema neka fora kod instalacije Culture...ja sam samo kopirao dll Koji Altiverb radi ok?
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nuendo | Tolerancija | Audio Software | 19 | 08-02-2008 07:12 PM |
Nuendo 2.0 | dr.Ru | Audio Software | 38 | 25-09-2003 05:08 PM |