Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-01-2008, 09:09 PM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Patch polje...?

Ovako......

Ne mogu da radim bez mixera u studiju, a nisam u mogucnosti da kupim dobar, kroz koji ce smeti svasta da se provlaci. Imam 3 klavijature, reverbe koje saljem u slusalice pevacima, izlaze iz preampa, koristim vise auxa, pari slusalica........... nebitno, uglavnom, koristim ga samo za monitoring i usnimavanje klavijatura (mackie, naravno). Kada se sve usnimi na DAW, cak ni slusanje vise ne ide preko mackiea, vec direktno na monitor kontroler.

E, sad, kako najjednostavnije da izbegnem mixer pri usnimavanju klavijatura, tj. da ih snimam direktno u kartu, a da ne cupam 10 kablova iz mixera.
DAali je ok uzeti neko TRS ili TS PAtch polje, ubosti klavijature direktno u njega, i distribuirati ih po potrebi u mixer, dok programiram midi, a prepatchovati u kartu kad sam siguran da hocu da snimim (Uvek snimam kanal po kanal u audio i tek tad mixam, nista ne ostaje u MIDIju)

Ako da, da li su ok Tascam, Fostex i sl. varijante, da ne placam patch polje za koje bih mogao da kupim neki A&H mixer?
Old 01-02-2008, 01:34 PM   #2
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Patch polje...?

Da pojednostavim..... smem li klavijaturu direkto u patch polje, pa odatle u kartu?
Old 01-02-2008, 02:01 PM   #3
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

zashto ne bi smeo? ne razumem..

btw, ja sam hteo da otvorim istu temu.. ako ima neko da mi preporuchi patch polje, poshto imam multikor 16/4 kablove (sprovedene izmedju rezije i studija) i malo mi je komplikovano da svaki put kada ubodem u studiju neshto da se zavlachim ispod svega i razvlachim josh jedan kablic od multikora.. pogotovo shto su mali i krhki pa ne bih da ih oshtetim chupanjem, jbg.. dakle, treba mi patch polje koje podrzava xlr i/o.. tako neshto nisam video, ali zivim u nadi da postoji..

@off: ako ti je balansiran izlaz na svakom mono izlazu na klavijaturi, onda ti treba trs patch polje.. a stvarno ne razumem zashto ne bi smeo da bodesh klavijature u isto?
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2008, 02:14 PM   #4
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
zashto ne bi smeo? ne razumem..

@off: ako ti je balansiran izlaz na svakom mono izlazu na klavijaturi, onda ti treba trs patch polje.. a stvarno ne razumem zashto ne bi smeo da bodesh klavijature u isto?

I ja to kontam, ali reko', da pitam...mozda postoji neki spirtualisticki razlog

Nisu balansirani izlazi, na klavijaturama, treba mi obicno TS polje (koje?)
Old 01-02-2008, 02:37 PM   #5
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

e, pa to ti ja vec ne mogu reci jer nisam struchnjak po pitanju patch polja.. zato i meni treba pomoc.. al kapiram da ti ne treba nishta specijalno ondak.. samo da budu shto bolji konektori, jbg.. da ne shushti.. a to ne znam ni kolko koshta ni nishta..

na faksu smo imali neki behringer patch field.. uzeli su ga kad su uzimali mixer.. nije neshto, al moze da posluzzi.. valjda..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2008, 02:44 PM   #6
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

I meni treba jedno.. Gotovo iz istih razloga!
Nadam se da ce se naci poneki guru da nam to fino detaljno objasni..
Old 01-02-2008, 08:31 PM   #7
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Evo, ja sam guru patch Bijelog Polja

sta vam nije jasno?

Ako kupujete TRS patch polje, mozete u principu bilo koje, razlike su uglavnom u tome sto neka koriste malo parce stampane ploce za spajanje kontakta, a neka to rade direktno, i ne koriste sva jednako kvalitetne konektore (pritom, cisto da napomenem, ako koristite Switchcraft konektore na kablovima, ne kupujte patch sa Neutrik konektorima, jer su Neutrik malko veci (zenski), pa ce vam prekidat.)

E, da. Pogledajte i kakve su opcije za normalizaciju (nije to ona iz Wave Lab, muka mi je da vam objasnjavam), kod nekih se lakse konfigurise nego kod drugih.

Offe, druze,

Slobodno bodi u TRS, ako budes imao problema, lako se da prepraviti na samom patchu.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2008, 08:52 PM   #8
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Fala, cika guru
Video sam kod nekog baje tascam i fostex mislim, moram da vidim sta je sa tim, radice posao
Old 01-02-2008, 08:56 PM   #9
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Pazi, ako ti bude pravilo problem oko balansiranja, mozes da prepravis i kabl koji ti ide od klavijature do patcha.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2008, 09:05 PM   #10
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
.... mozes da prepravis...
Ne moze.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules