| 
 | |||||||
| Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  25-01-2008, 07:30 PM | #1 | |
| Pro Member Join Date: Mar 2005 Location: Uzicka Republika 
				 |  Re: Druga strana ugovora...? Quote: 
 Da je korektno, nije sigurno..... pogotovo sto se njihov vozac u proseku zadrzi 5 sekundi, tako da ne postoi sansa da budem upoznat sa onim sto potpisujem, i samim tim kakva su mi prava u slucaju stete. E sad, da li su oni tada i pravno zasticeni, to je pravo pitanje 
				__________________ .....Snimam sve (u)zivo .....   | |
|   |   | 
|  25-01-2008, 07:54 PM | #2 | |
| VIP Member Join Date: May 2006 Location: London UK 
				 |  Re: Druga strana ugovora...? Quote: 
 To se u naredu zove "small print" ! Procita se sve lepo i posle si miran...u velikom broju slucajeva, samo kazu: " sorry, vidi sta pise ovde!" | |
|   |   | 
|  21-04-2008, 12:34 PM | #3 | 
| Senior Member Join Date: Mar 2006 
				 |  Re: Druga strana ugovora...? 

Malo sa zakasnjenjem, ali to o cemu pricas koristi se dosta u pravnom prometu danas, i kod trgovaca, i kod osiguranja i kod banaka. To su takozvani opsti uslovi ugovora, a takvi ugovori  su ustvari ugovori po pristupu. Takvi ugovori ukidaju nacelo jednakosti strana u obligacionim odnosima, a firme koje takve odredbe stavljaju koriste neznanje ugovaraca koji ne gledajuci, potpisuju takve ugovore.  Moj savet svima jeste:ljudi citajte sve sto pise u ugovorima, narocito sa bankama, osiguranjima ili firmama koje pruzaju usluge- kao sto je ovaj city expres, narocito citajte ono sto je sitno napisano. Ponekad opsti uslovi ne moraju da budu na samom ugovoru ali stoje navodno okaceni na zidovima i tamo pisu razna ogranicenja nepovoljna po stranke, zato obavezno trazite da vam uz ugovor dostave i opste uslove poslovanja, nemojte njima da verujete i ne budite lenji CITAJTE, eto toliko | 
|   |   | 
|  30-05-2008, 11:21 PM | #4 | 

Ajde pravnici javljajte se!!! dama je nestrpljiva
		 | 
|   |   | 
|  01-06-2008, 06:46 PM | #5 | 

Hm, hm, nesto mi govori da se iza tvog nicka i simpaticnog avatara krije neko drugi, ako je tako tuzicu te da znas!!!! ako gresim onda ja castim
		 | 
|   |   | 
|  29-10-2009, 05:59 AM | #6 | 
| Senior Member Join Date: Dec 2005 

Po meni stvari s poleđine ugovora se mogu pobijati samo ako nisu u skladu sa zakonom. Npr. postoje zakonske odredbe koje se odnose na garanciju i popravak u slučaju materijalnog o?tećenja stvari u kojem slučaju (po hrvatskom) zakonu ti mo?e? tra?iti popravak ili od proizvođača ili od prodavača, u cijenu također ulazi i tro?ak transporta (vraćanje pokvarene robe), no u svojoj klauzuli jedna hrvatska firma ka?e da ona ne snosi tro?kove prijevoza ili o?tećenja stvari prilikom toga i ta njihova klauzula bi bila suprotna zakonu i stoga podlo?na pobijanju. Ako je sve u redu i ti si potpisao, nema se ?to pobijati, nisi bio u zabludi, nego nisi postupao s du?nom pa?njom...   | 
|   |   | 
|  29-10-2009, 08:55 PM | #7 | 
| Stara Rumski Elita 2003. Join Date: Sep 2003 Location: Beograd 

Pa da, manje vise sve je receno... s obzirom da nisi doveden u zabludu koliko sam razumeo (lepo pise, a ti nisi procitao), nisi bio pod prisilom, nisi odlepio (poslovno nesposobno lice), odredbe nisu protivzakonite, to je onda cist zajeb... po tebe   | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Procenat prilikom sklapanja ugovora i zakonska strana? | Shto | Pravna Pitanja | 9 | 11-05-2010 02:21 AM | 
| problem oko ugovora | stefdza90 | Pravna Pitanja | 4 | 24-11-2008 08:27 PM | 
| moja treca strana , skoro od a do sh... tj znj :]]]]]] | alavuk | Promocija radova | 13 | 31-01-2007 12:10 PM |