|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
NOrmalan tj ne distorzovan!
![]() Uspeo sam nekako da sredim, tj prilicno ublazim doticni momenat, gnjavio sam se malo sa pojacavanjem, smanjivanjem, 20db pad-om i sada moze da se radi! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
A zasto "pad od -20"? (na mikrofonu ili na preampu?)
Mislim... Ako ti distorzira na membrani mikrofona, tu pad ne pomaze jer salje isti takav distorziran signal (samo 20db tisi) u preamp. Retko se kad desava da ti mikrofon salje tako jak signal koji preamp ne moze da prihvati bez distorzije (da ne bude zabune, pricam iz "Behringer", a ne sadasnje perspektive). Probaj bypass na Line 6 flat mikrofon (ako uopste ima neko podesavanje na njemu...) i flat preamp. I samo kombinacijom gaina i outa odredis zvuk koji ide ka konvertoru. Ne bi smelo da probija, ako je sve ispravno (ili ne snimas neko zversko gitarsko pojacalo sa kondenzatorskim mikrofonom...).
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Pa neko mi je predlozio, ja probah i ispalo ok!
Ajd probacu i tu varijantu sa bypassom! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Member
|
![]() Quote:
a opet imas premodulisan signal samo utisan ... onda vidi sta je sa mikrofonom... ako ti je prikazano samo mjerenje outputa na preampu onda ne vidis koliko jak signal ulazi ...moze da ide na peakmetru - 6 na izlaz a da ga cujes premodulisanog ... ili je glasan pjevac ili je mikrofon prso...
![]() |
![]() |
#15 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Pa ako ti je direct monitoring na line 6 normalan, onda ti nije problem u nikakvom preampu, posto je signal koji ti ulazi u line 6 normalan. Znaci distorzija je izmedju line 6 do nuenda. Dakle, mozda ti output iz line 6 ide u clip, ako ide, vidjet ces signal u indikatoru 'clip' pa takav ulazi u nuendo. Mozda je +18 db ukljucen, sto ti pojačava izlazni signal iz line 6 u nuendo. ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gain Stageing ITB | danijel | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 7 | 14-04-2009 01:16 AM |
CB4 - Ol Skul Shit (Dve stvari sa diska-moji poceci u miksovanju i snimanju) | Jan | Promocija radova | 15 | 09-12-2007 01:47 AM |
Behringer Ultra gain 2200???? | Adi | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 05-05-2006 10:31 AM |