|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Tako je Vracu!!!
Skoro sam nesto citao, to je taj hardware SEQ sa odlicnim Grooveom, al' to je nama koji smo "jabucari" normalno, mi nemamo tih problema koje imaju apotekari...Jos se secam kako je dobar groove bio i na MC 500 i na MC 50, i na AKAI MPC, pa cak i na ATARIju, sve je to jako dobro "vuklo" dok nije dosao windows...
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
nisam probao 3iljadarku, ali ja mislim da to nema veze sa konverterima vec sa gruvom koji pravi mpc. I kada nesto provucem kroz 2500 to drugacije zvuci, mnogo slepljenije i ima bolji gruv. Opet kazem, mislim da je to samo do swing funkcije, kada samo provucem semplove kroz spravu, a ne radim nista drugo zvuk je identican kao i pre nego sto je prosao kroz nju.
Jedino gde kapiram da moze da ima promene zbog konvertera je na mpc60 jer je to 12bitna sprava, ali ni nju nisam probao uzivo samo sam slusao neke loopove koje su ljudi provlacili kroz tu spravu i cuje se ocigledna razlika. Ta sprava vredi 2000jura! Mislim da ces dobiti to sto trazis uz bilo koji mpc. @slowstar - care iskuliraj, zamrzecu meka zbog tebe, mnogo smaras
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Definitivo vise slijepljeno, zvuci kako treba... Mada mislim da ne zvuce isto 2500 i 3000. Nisam ih nikad uporedo cuo..
Swing opcija je fenomenalna, kao da mu da neki 'humanise' i 'pliva' po koju milisekundu napred - nazad.... Obozavam te MPC sprave. ![]() Toliko prosto a toliko testisa ima sound koji izlazi!
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Da! Koliko mi se cini R. Linn je patentirao spravu, kasnije je akai odkupio, ali su i dalje saradjivali........ I posle toga se naravno razisli.....
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Mora da postoji sasvim logicno resenje .... Ili je u pitanju neki kompresor iz mashine ili nivo ..... probaj da uporedis wav ove Naravno ( ko se razume u produkciju ) nije tesko postici i bez sprave takav zvuk ... problem je u ljudima koji ne znaju kako , pa traze krivca u jabukama , apotekama i ko zna cemu . U suprotnom bi bilo vrlo lako razluciti da li je nesto korisceno u mixu ili ne , kao sto postoji razlika izmedju strata i telekastera , koja se jasno cuje u mixu .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Definitivno i neka vrsta kompresije iz masine...
I nisam rekao da je nemoguce postici iste ili slicne rezultate, ali je workflow mpc-a nesto sto me odusevljava.... Znaci brzina rada + rezultati su nesto sto me goni da uzmem tu masinu cim se bude moglo... I nemojte sad da potegnete za usb/mpd pricama jer to nema blage veze sa ovim! Ja sam se godinama zanosio da je usa hiphop/rnb produkcija "zasnovana" na mnooogo skupljem hardveru tipa ssl i sl..... Ono, jeste da crnje valjaju ssl-e u 'crveno' i to.... Ali mpc je 'najbitnija' sprava u svoj toj prici... Ima taj karakter...
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
brzo se radi do neke granice (ako radis sa lupovima sa ploca itd..) Vecina crnaca radi tako jer to mogu da skapiraju (nije tesko) - okida na svaka 2 ili 4 takta, vrlo malo sviranja (ako ima uopste itd..) Ima PUNO njih koji su sad otkrili PC (strasno mnogo se koristi Fruity Loops!!? verovali ili ne), a oni koji su malo avanzovali se polako prebacuju na Pro Tools i druge sequencere. Will I Am (Black Eye Peas) sve radi na PToolsu (i MIDI), batalio je MPC odavno, a ima i puno underground producenata (Blaze, na pr). Niko od njih nije znao za "lepljenje" "12bit compresiju na izlazima.." itd.. Jednostavno NISU IMALI PARA DA KUPE NESTO BOLJE!! Sa tim su radili i tako se stvorio sound. Vremenom skapiraju ogranicenja i polako se bace na kompjuter. Veliki igrac na tom polju su Open Labs, jer su spakovali sve u JEDNU spravu. I kompjuter i keyboard i sequencer i library i sve softwares... Znaci opet POJEDNOSTAVLEN pristup i interface za nekoga ko neume sam da konfigurise zvucnu kartu, instalira software itd... Sprava se sve vise koristi i Americi za Hip Hop... A ko savlada sve software, moze da dobije i groove i slepljenost itd sa bilo kog sequencera na PC-ji ili MACu... uzdravlje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
A sto ih recimo DRE ima 4 komada, aktivna, upaljena u istom trenutku?
Potpuno se slazem u tome da su mpc crnje koristile iz xxxx razloga i da se tako 'stvorio' sound..... I ponavljam..... Nije nemoguce postici iste ili slicne rezultate sa pc, mac, ili battery, f loops-om ili sto ti ja znam.... Ali isto tako nije nemoguce ni preseliti stan sa yugom, mada bi kombi bolje dosao. ![]()
![]() |
#19 |
Banned
|
![]()
Na Discovery kanalu ima jedna zanimljiva emisija koja se zove Myth Busters , i majke mi, dodje mi da im smjesta napišem pismo da malo obrade taj famozni MPC...
Već dugo ja pratim tu famu oko MPC-ja..godinama...nažalosto, nisam ga još uspio dovatiti, jer je na našim prostorima prilično rijedak, al sam vidio i čuo bezbroj što video, što audio demo-a i pročitao takodje masu rasprava po stranim forumima... Mogu da vam garantujem da će Fruti da ga oduva , što bi braća Švedjani rekli "before you say MPC" ! ![]() ![]() a, ta priča o razlici u konverterima je davno razbijen mit! Zahvaljujući toj priči jednom odoh na jedan forum gdje je bilo masu MPC korisnika i počeh temu o tome i ispadoh glup, jer su ljudi koji koriste isti taj MPC u većini slučajeva rekli da razlike nema u konverziji i da je to priča pričina! Ljudi prosto vole da koriste MPC jer imaju para i ne vole da klikću mišem - vole da imaju jednu spravu koji mogu ponijeti i po kojoj mogu udarati po pad - ovima i to je to! Tako da ne treba bacati pare osim ako prosto nisi bogat i to predstavlja zadovoljstvo i boli te uvo! Medjutim što se tiče neke razlike u zvuku - tu nećeš dobiti ni jedan cvonjak što mrmori za tih 1000 i kusur evra što bi dao! Rhino, vjeruj mi da je (kad tako porediš) fruti sad taj kombi ,a mpc jugo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Ajd kad dodjes u moje krajeve cu da probam da izorganizujem da podjemo da se upoznas sa 3000 R.Linn....
Donesi svoje drumsetove u midi pa ces da vidis t.j. cujes ima li i koja je razlika.... Ili josh bolje ponesi citav projekat pod uslovom da su ti drumsetovi midi... Ne radi se tu o kompjuter vs mpc??? Koji djavo? Naravno da je komp mocnija/raznovrsnija sprava sama po sebi.... Ako gledas tako onda mpc jeste jugo.. I naravno da je fruity super/brz/lagan softver sto se tice drum programinga, to stoji! Ali kad pricam ovu pricu, podrazumijevam da vise svako ima kompjuter. I komp je koristan za mnooge stvari.... Naravno.... On se i najvise koristi u ovom poslu! Na kraju krajeva svu buljimo u monitore po ko zna koliko sati dnevno.. Lagano, malo po malo se moze, i sve ce se moci vise bez odredjenih komada hardvera....Ali mpc sound ja volim.... Sto da se radi?? ![]() Stvar je u tome kad radim sa mpc-om, fuckash plagove najcesce. Nije li to divno?
aje Last edited by Rhino; 24-01-2008 at 03:08 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
problem sa eqium / roger nichols uniquel-izer | Arthur | Audio Software | 6 | 24-03-2009 06:13 PM |
novi LINN Drum II | DaBear | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 19-01-2008 09:57 AM |