|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]() ![]() ![]() da budes siguran uzmi nekog provjerenog za par privatnih casova (solfedjo i teorija) cisto da se spremi kako treba za prijemni. Sretno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ljudi, prijemni za srednju muzicku je stvar formalnosti, pogotovu, ako dete vec ima nizu muzicku skolu iza sebe i upisuje teoretski odsek.
Sa izvodjacima je malo drugacije i tu mora da se svira, ali i to je mnogo manje zahtevno od godisnjeg ispita koje dete ima na kraju nize muzicke. Taj prijemni je manje-vise (za TO) da se utvrdi da dete ima sluha, oba uha... ![]()
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
hm, mogao bih da dodam iz skromnog iskustva:
(i ni?u i srednju sam zavr?io, dodu?e davno) 1 ako si zavr?io ni?u, srednju upisuje? po automatici, naravno u slučaju da ne menja? odsek. 2 u slučaju da menja? odsek (a to je pitanje, je l'), pola?e? prijemni za taj odsek - ovo se de?ava i u slučaju menjanja ?kole, grada itd. mada nije uvek pravilo. - to je takoreći sistemska (zakonska) stvar i mogu profesori da pričaju do mile volje, ?ta bi bilo bolje zbog prakse, slu?anja solfeđa itd. ona, kao i svako drugi ko je zavr?io ni?u ?kolu, mo?e da se upi?e u srednju ako hoće. prijemni ne mora da pola?e ako nastavlja srednju u istoj ?koli u kojoj je učila ni?u (mada to zavisi od prakse same ?kole - ja nisam polagao prijemni, a učio sam dvogodi?nju ni?u, ali ja nisam menjao odsek). ne vidim za?to bi i?la na teoretski uop?te ... ako hoće dobro da nauči teoriju muzike, ni?ta joj neće faliti ni kao pevaču. ne postoji razlika u broju teorijskih predmeta (izuzev dirigovanja koje imaju teoretičari u četvrtoj godini). dodu?e, tendencija je da teoretičare vi?e gnjave na harmoniji, kontrapunktu itd. ali sve je stvar ?ta sam hoće?... a gubiće kontinuitet u časovima pevanja, ili će morati da ide na privatne časove, dok je samo na teoriji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Moderator
|
![]() Quote:
Prijemni polazu svi, bez izuzetka. Jedino stoji da je lak, ako imas nizu muzicku skolu. Iz prijemnog se nosi odredjen broj bodova koji se sabira sa brojem bodova koje nosis "na uspeh" iz osnovne skole. Quote:
Quote:
Prijemni se polaze u SVIM cetvorogodisnjim srednjim skolama (sa razlikom u predmetima) Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Po zakonu o obrazovanju u Srbiji, srednje skole se upisuju tako sto se u obzir uzima uspeh u osnovnoj skoli (jer je srednja skola prvi stepen koji obrazuje neku struku, tako da je to pocetni stepen i pri upisu svi imaju ista prava). Tako da slobodno konkurisite.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Poslepodne idem kod profesorke solfeđa da se dogovorimo oko pripreme.
?ta da Vam ka?em - hvala. Skinuli ste mi veliku brigu sa leđa. Pozdrav ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Iskreno, ako nije u pitanju izvodjacki smer ne bi trebalo da bude problema pri upisu u srednju, jer je sest godina nize muzicke vezano iskljucivo za instrument, i nesto malo solfedja i teorije, e sad sto je nama prosveta u raspadu, pa je svaki profesor direktor, a svaki direktor i ministar prosvete, to je druga stvar. To sto te sekretarica seta od profe do profe samo pokazuje ozbiljnost te skole, mada je jako malo ozbiljnih skola. Probaj da kontaktiras neku skolu u BG-u, tamo je verovatno nesto bolja situacija, mada, da cerka bude u poprilicno udaljenom gradu u tim godinama, ne znam... Mada bih ti u svakom slucaju preporucio da informaciju dobijes iz BG-a, a da probas da je primenis u KG-u...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Atari muke | goasia | Audio Software | 30 | 12-07-2009 03:03 PM |