|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Evo razmisljam ovih dana da nadjem nesto polovno od zvucnih modula ili semplera pa da uvezem iz Nemacke ili Amerike. Ali neznam da li ce me na carini odrati. Da li je neko radio to, ili da li neko zna kako stoje stvari po tom pitanju?
Trebalo bi da mi se posalje postom ako kupim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Najbolje to preko neke trange-frange (tipa tetka iz nemacke ili ovi likovi sto voze trans-EU autobuse). Mene su pre par godina odrali na aerodromu (posto sam seljachina sve kao posteno) za jebenog polovnog Kurzweila K2000. Carina me izasla oko 200e, jer toboz njima u "nekom" registru pise da taj "uredjaj" kosta 1200e, sto ce reci da ti drzava majka Srbija za polovan muz. instrument uzme 1% carine i 19% PDV, tj petinu od ukupne vrednosti, koju oni eto odvale kako im se cefne, jer ti za polovnjachu nemas racun iz prodavnice da ti na to racunaju petinu. To je eventualno moglo da se izbegne da nisu pregledali prtljag liku koji mi je donosio, sto je isto lutrija i random.
Verovatno ima i srecnijih na forumu, posto se meni dize kosa na glavi kad u jednoj istoj recenici cujem reci "polovno, uvoz, carina i srbija" ![]() Krivo mi je sto je lakse preneti heroin preko granice nego jebeni muzicki instrument, na koji se lozis i skupljas pare i kroz koji treba da isteras neku emociju. Jebena drzava, pederi politicari i sve u pm.... ... Izvinte, tema mi je so na ranu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Za tebe nema vise piva i rostilja ovako kasno. Lako ti ode u emociju...
![]()
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
...
Last edited by Topaz; 24-01-2008 at 04:28 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Sa potvrdom udruzenja muzicara - nema carine osim 1% tzv. "manipulativnih troskova...
Sa potvrdom privredne komore, da je to osnovno sredstvo, za JEDINO zanimanje uvoznika - nema PDV-a (tako bar kazu....)
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Znate onu englesku: "there is not such thing as a free lunch"
Iz moga iskustva je najbolje naci "donosioca" i dati mu neku kintu za uslugu, ili (idiotsko resenje ako je USA u pitanju) Otici na lice mesta, i doneti "damn thing" sa sobom, ukoliko nije velicine omanjeg ormana...
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ne bih da zvucim cinicno,ali da li ovo znaci da ipak postoji neki benefit od clanstva u udruzenju muzicara?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Nisam bas siguran, ali mislim da to vazi samo za clanove udruzenja umetnika.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
Ako je to tacno i ako ne treba da se ispunjavaju neki"posebni uslovi" za tu dozvolu i ako si siguran da se neki zli carinik nece grohotom nasmejati kad mu pokazem taj papiric i pozvati kolege da se fotografisu sa budalom,ja idem sutra da se (posle 20 god)uclanim u udruzenje. Devedesetih je bilo skoro nemoguce izlaziti iz zemlje a kamo li nesto kao uvoziti,tako da nisam imao interesovanja da nekom placam clanarinu a da zauzvrat dobijam beskorisni status(da ne odem u offthread). Sad nije neka nauka izaci iz zemlje,tako da me zanima. Ako imas vremena,napisi nesto o tome. Pozdrav! Last edited by vly; 24-01-2008 at 02:12 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
uvoz audio opreme | Treger | Pravna Pitanja | 30 | 11-11-2013 12:42 AM |
Polovne klavijature za live svirku | AmusedToDeath | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 20 | 03-07-2009 10:19 AM |