|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
POz
Imam jedan problem koji me prilicno smara, a ne znam kako bih ga resio pa trazim savet. Naime, pri snimanju vokala desava mi se cesto situacija ( kad neko zna da peva, tj peva snazno iz stomaka) da mi signal u Nuendu bude sasvim zdrav, dok se u snimku javlja odvratno distorzovanje, nesto slicno kao ovi moderni vokali kada se procesiraju. ![]() E, sad, ja koristim prilicno skromnu opremu, ali sasvim dovoljnu za pristojan snimak. Audiotehnica AT2020, Behringer Mic200 (uglavnom ga koristim kao phantom power, izbegavam da bojim signal istim) i Line 6 TonePort sa nekom simulacijom preampa koja se zove Studio vocal, koristim pop killer... ![]() Interesuje me gde gresim, probao sam dosta toga, ali ne mogu da se otarasim ove "nezdravosti" snimka. Na Behringeru postoji knob output koji pojacam da se dobije neki ok signal, knob "gain" ne diram uopste, a na Line six-u opet pojacam ne preterano, cisto da se dobije ok signal i da ne probija. Kako ovo da resim, da li neko moze da mi da savet? POz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mason
|
![]()
smanji gain...
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Kao sto napisah gain ne diram tj na nuli je, a opet se javlja distorzovanje. Nisam valjda lud da odvrcem gain na Beringher spravama!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
probaj kod takvih pjevaca ukljuciti pad na behringeru ...ocigledno dolazi do prezasicenja prije racunara...
ne znam da li taj preamp peakmetrom mjeri i ulazni i izlazni signal...? probaj da smanjis gain na -10...-20...-30....ne mora da bude na nuli .....
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
trebas da uradis kalibraciju inputa na Nuendu....ne znam kako , ne radim u Nuendu, ali mislim da je to!
da ti 0 na inputu bude 0 na metru... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
A Line 6 je nesto kao skuplji od Behringera, a jos radi i kao externa zvucna i amp simulator/Multi FX procesor.....? Realno je to ista klasa sprava, tako da se ne bojis da koristis i gain na Behringeru. Ja sam koristio ranije i Behringer preamp i nemam bas nekih zamerki da bi bile takve da je snimak sa tehnickom greskom kao sto ti kazes. Nekada se desi da signal distorzira bas na samom mikrofonu, ako je izvor prejak, a mikrofon jeftin, kao sto je to u tvom slucaju. Razmisli i o tome. Pokusaj da uzmes neki malo bolji mikrofon i da probas sa njim da li ti distorzira. Toliko za sada. Pisi...
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Evo, snimam danas nesto pa javljam utiske.
Na Behringeru postoji output i gain i probao sam prakticno sve kombinacije smanjivanja, pojacavanja i sl, ali nista nije dalo zadovoljavajuce rezultate... Svojevremeno sam nesto snimao sa Rodom i Presonusovim Blue tubeTom i sve je bilo ok, tako da je vrlo verovatno ovo sto je Oggy rekao da je negde problem u samoj opremi, ali naravno nece mi to biti polazna tacka, najlakse je tako... ![]() POz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
ako te ne mrzi procitaj.. http://forum.nuendo.com/phpbb2/viewt...dd59e429d40cb7 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Kad radi? direct monitoring kroz toneport, kakav ti je sound onda?
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gain Stageing ITB | danijel | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 7 | 14-04-2009 01:16 AM |
CB4 - Ol Skul Shit (Dve stvari sa diska-moji poceci u miksovanju i snimanju) | Jan | Promocija radova | 15 | 09-12-2007 01:47 AM |
Behringer Ultra gain 2200???? | Adi | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 05-05-2006 10:31 AM |