|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
prvo, da vas pohvalim...forum je super..svaka chast!
bavim se produkcijom muzike i dj-ingom uglavnom psy-trance muzike, i imam problema s komshijom (zali se na bass)! Soba je izolovana azmafonom i preko toga rigips ploche..shto je donekle OK ali bass se ne da obuzdati. Prochitao sam dosta tema ovde i na kraju odluchih da postavim svoju jer sam polu-ochajan... ![]() dole je nakaradni izgled sobe pa ako neko ima neki izvodljiv predlog bilo bi sajno...pozZz! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
na cemu ti stoje zvucnici?
jel imas spikes? (oni siljci na kojima stoje)..to smanjuje malo prenos vibracija na pod ili police ili gde vec stoje. . . mislim, bas je u sustini najteze napraviti da se necuje kod komcije.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Dobrodošao na Rumski!
Bila je slična tema pa malo pogledaj... U suštini, problem sprečavanja prenosa basa kroz strukturu stambenih zgrada je poprilično teško riješiti. Svako efikasno rješenje je poprilično skupo, a pritom uzima jako puno prostora (kog i onako nikada nije dosta)! Razmišljaj o tome da same zvučne kutije (nisi napisao na kakvom sistemu slušaš) što bolje izoluješ od podloge, da li šiljcima koje pomenu DaBear, ili poroznim materijalom (tipa Azmafon), te da pokušaš nivo na kom radiš svesti na minimalni prihvatljivi nivo!
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
aha ok...zvuchnici su Wharfedale, stoje na drzachima...koliko su korisni spikeovi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Koji Wahrfedale?
Kakvi su tačno nosači? Nadam se da nisu zidni...
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
izolacija komsije od basa ...hm....
firma u kragujevcu radila je te trapove ...radila je prije i automobile i trapove ... sad , ne znam da li radi trapove al radi automobile za talijane ...lice na punta ![]() za niske frekfencije ide model cz 99 , ovo 99 je oznaka frekfencije...izolujes ga u potpunosti ... ![]() mozda stvarno treba da smanjis malo . ako on pored izolacije osjeti basove u drugom stanu, onda tebi toliko pojacano sigurno pravi refleksije i stojece talase a to ti ne valja za mix.... smanjis malo , naviknes se ... dobro i tebi i komsiji..... ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zvučna izolacija prostora - boggy HELP! | DEMONIO | Dizajn i konstrukcija studija | 60 | 05-08-2009 09:35 AM |
Izolacija prostora ? | stefan123 | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 20-03-2008 11:58 AM |
izolacija na podu | gricko | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 25-07-2007 03:54 PM |
izolacija studija u Zagrebu? | Sleepgolfer | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 15-06-2005 12:04 PM |
Izolacija - za snimanje... | Tribal_kg | Dizajn i konstrukcija studija | 13 | 06-06-2005 06:22 PM |