Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 16-01-2008, 01:37 PM   #11
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Default Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Quote:
Originally Posted by Jan
Hmmm...Ne znam...Ali veruj mi, da mi ovde izucavamo samo ta predmeta koja se naseg smera ni ne ticu...A tonski studio nismo svojim ocima videli...Iz obrade audio signala namje lik ceo semestar pricao o jebenoj vestackoj glavi i binauralnom snimanju zvuka, a pri tom nismo videli ni kako zvucnik izgleda, kamo li pipnuli neki uredjaj...
Znam, ali isto tako znam i da je knjiga za obradu videa zapravo knjiga za obradu fotografije sa promenjenim naslovom...

Quote:
Originally Posted by Miha Blaze
matematika je tu da ti razvija kliker, mada za nekoga je kasno da pocne da ga razvija sa 20+ godina... nije tu da bi se gubilo vreme...
Pazi ovako, za inzenjera treba matematicki kliker, ok, zvuk prolazi tu i tu, tako i tako se odrazava to i to, itd... Ali sta ce Idekiusu neki jaci kliker za matematiku kad se covek bavi produkcijom? Matematika u umetnickom domenu moze samo da ugrozi umetnika, jer umetnost kao umetnost podrazumeva inovaciju neceg novog - stvaranje, a ne citanje shablona i kopiranje nekog drugog...

Lacky, slozicu se u svemu sto si napisao...

Quote:
Originally Posted by Miha Blaze
dodji na prijemni kao kuvar i ostaces na tih 40 bodova )))

mozda ima malu prednost tu na uspehu iz srednej skole, ali vecina prijemnog je zapravo "prijemni" iz matematike
Da, mozda nama deluje to kao malena grescica, ali to je kardinalna greska za ozbiljnu instituciju poput VETS-a. Oni koji prave taj program nisu buduci studenti, vec magistri i doktori u toj struci, a kako je ovo sto rade izuzetno odgovoran posao, nista se ne gleda sa zaokruzivanjem, ni pod lupom, vec iskljucivo mikroskopom... Idi na sajt FDU i videces da ti (ako se ne varam) cak ni srednja nije neophodna ako das dodatne ispite iz pojedinih predmeta, videces isto tako da se bodovi iz skole ne mnoze sa 2, pa je maksimalan broj poena 20, a isto tako ces videti da je prijemni daleko kompleksniji od matematike i OTO-a... Nije ni to sjajan sistem, ali je neuporedivo bolji od bilo kog kod nas...

@HeatMan

Ma ako ne gledamo profe i svo to zafrkavanje sa njima, ima ljudi koji su kao taj lik iz cetvrte godine puni sebe, a ne znaju osnovne stvari...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules