Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-01-2008, 02:11 PM   #41
IK
Member

Default Re: Cubase 4 ili Nuendo 4

Nuendo 4.

Kad radim čiste audio aran?mane, sve se pona?a normalno i software jako lijepo radi..
Kada radim monta?u audia na video, prilikom zoom out-a (ne uvijek) dolazi do prijavljivanja gre?ke i pada programa.. Auto save intervale sam bio prisiljen zgusnuti na 2 minute i usnimavam 20tak backup fileova (nek se nađe).

Budući da N4 imam samo na poslu, nemam pojma kako radi u okru?enju VST instrumenata. Media Bay je super fora, ali se moram jo? njime pozabaviti da bih sku?io ?to sve mo?e. Drag and drop plugina je ono ?to je falilo od prve verzije Nuenda i SXa i u biti jednostavna fora koju pro tools i wavelab imaju odavno. Radi bez gre?ke. VST3 plugini su slijedeća novost i kompresor koji dolazi sa verzijom 4 omogučava sidechain (ducking) izveden gotovo isto kao u pro toolsima. Nadam se da će biti napisano jo? vst 3 plugova s tom opcijom.
Jo? kad slo?e "real deal" rooting (iz grupe u grupu bez ograničenja) i panorame na sendu, ?to se mene tiće, ne moraju dalje
IK is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2008, 05:13 PM   #42
atmajian
Junior Member

S hardverske strane, ni jedan ni drugi. I ono malo napisane SMP optimizacije Winsa neće uspjeti iskoristiti jer su STA (single threded apps) i iako nemaju kernel drivere imat će nevjerojatnih problema s hendlanjem bilo kojeg sustava multiplih točki procesiranja. A o problemima s Intelovim chipsetima da se ne govori.

Neki su čak išli toliko daleko da su morali u potpunosti isključiti muliprocessing, a poneki ga čak i u potpunosti onesposobiti u BIOS-u da bi se i C i N stabilizirali.

Ovo sve vrijedi za x64 sisteme, naravno. x32 na jednog jezgri radi stabilno, kao i većina DAW-ova.
atmajian is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2008, 05:31 PM   #43
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Atmajian, oprosti, ali imam osjećaj da si nekako previše paranoičan što se tiće hardware-a.
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2008, 05:58 PM   #44
atmajian
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Tomislav View Post
Atmajian, oprosti, ali imam osjećaj da si nekako previše paranoičan što se tiće hardware-a.
Nisam, obje četvroke rade bez ikakvih problema unutar 32-bitnog adresiranja na jednoj točki procesiranja, ali kao ASMP appsi imaju velikih problema s utilizacijom multiplog procesiranja (bilo single ili multiple CPU sistema).

Naišao sam na niz prijavljenih problema svugdje, jedan sam i vidio na svoje oči. i kasnije pronašao na internetu.

Navodno će biti veliki fix za to u sljedećem updateu, ali je pitanje hoće li riješiti to do kraja.

A SMP je općenito problem kod svih appsa na Win platformi, Sonar još najbolje scalira Quadove, ali iskorištenost multiplih točki procesa još nije iskorištena koliko bi mogla biti.

Nadajmo se da će sljedeći Winsi biti maksimalno optimizirani.
Old 11-01-2008, 07:57 PM   #45
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

@Tomislav: reci mi, konkretno, sto je maknuto iz Nuenda4, u odnosu na Cubase4, a tice se komponiranja ?

to me jako zanima. inace imam N2 original, i razmisljao sam o update-u na N4..

nisam probao zasad ni 3 ni 4, ali mislim si, jeli moguce da problemi koje su neki ljudi susreli sa C4/N4 mogu imati kao uzrok jednostavno los CRACK ????

ruku na srce, piraterija se prosirila i po zap. svijetu, gotovo sam siguran da puno tih postova i po stranim forumima dolaze od ljudi koji imaju (ko zna kako) krakiran software,,

sto mislite o tome, ili je jednostavno C4/N4 stvarno bugovit takav kakav je? pa cekamo verziju 4.2 ??

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2008, 08:04 PM   #46
atmajian
Junior Member

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post

nisam probao zasad ni 3 ni 4, ali mislim si, jeli moguce da problemi koje su neki ljudi susreli sa C4/N4 mogu imati kao uzrok jednostavno los CRACK ????

ruku na srce, piraterija se prosirila i po zap. svijetu, gotovo sam siguran da puno tih postova i po stranim forumima dolaze od ljudi koji imaju (ko zna kako) krakiran software,,

sto mislite o tome, ili je jednostavno C4/N4 stvarno bugovit takav kakav je? pa cekamo verziju 4.2 ??
Sto posto je bugovit.

Moji izvori sigurno koriste origi soft, nema crack nikakve veze s tim, uostalom do nedavno C i N 4 i tako jo? nisu crackirani, iako iLok je.

?to se tiče prednosti za komponiranje, ima ih puno.

VST3 unloada pritisak na proc s detekcijom ti?ine i bez neiskori?tenih busova, multipli I/O, napredno routanje, jači sample editor, bolji file management, dodatne MIDI mogućnosti, jo? naprednije editiranje, veća ergonomičnost, GUI vi?e nije lockan unutar API-a (dakle mo?e? sizeati VST windowe kako ?eli?).

Konačno, ima i x64 verziju s bit-bridgeom, to je najva?nije.
Old 11-01-2008, 08:10 PM   #47
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Meni je VST3 revolucija i konačno drag&drop efekata-to mi najviše treba.

@Cluster: Ovdje možeš vidjeti što se za Nuendo kupuje odvojeno http://www.steinberg.net/1442_1.html sad neznam koliko je potrebno za komponiranje, učinilo mi se da je notacija važna. A i nema drum editora. Razocaralo me malo...
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2008, 11:08 PM   #48
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Pa koja je poenta uzeti cetvorku a nekoristiti 64-bit rezim, pa zato i idem na 4. Svi smo pokupovali 64 bit platforme a grcevito zelimo ostati na 32.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2008, 02:40 PM   #49
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Nemojte me sada razapeti, bilo bi dobro da se pojavi neko k'o ima original Nuendo 4 na MAC-u. Pa neka on kaze kako radi... Mogu samo da zamislim kakve probleme imaju programeri da prilagode soft moru "apotekarskih racunara"...
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2008, 02:51 PM   #50
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Nemojte me sada razapeti
Gotovo je, bićeš razapet prvom prilikom, samo kad se odluči da li ćeš posle raspeća biti pržen na ulju, ili ćeš biti pomilovan, te ostavljen da te izjedu lešinari. Sve u vezi te zgode će biti odlučeno na sledećem saboru audio inženjera, veštica i plemenskih vračeva, koji se, na tvoju sreću, uskoro održava.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules