|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Za pocetak moj savet. Prvo i osnovno dobro procitaj uputstvo od opreme koju si kupio, tamo ti je lepo objasnjeno cemu koji preklopnik sluzi. Ako ti nisu najjasniji pojmovi o kojim se tu govori, moj ti je savet da nadjes neki udzbenik za pocetnike. Iz razloga da bi savladao osnovne termine i pojmove koje ljudi iz ovog posla koriste (da bi znao kako i sta da pitas a i da razumes kada dobijes odgovr), jer u praksi ljudi iz ovog posla koriste uglavnom univerzalne termine koji se inace koriste u celom svetu.
Jer u principu da bi dobio strucan ili adekvatan odgovor za nesto sto te zanima, moras da znas i da postavis pitanje, na potpuno laicka i uopstena pitanja, ce ti u principu malo ko odgovorit. Ocu reci moraces malo (uslovno receno) da se "audioopismenis" da bi komunicirao sa ljudima i da bi se razumeli. Last edited by LACKY; 07-01-2008 at 11:28 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Pravo da ti kazem, mikrofone koje sam kupio nemaju NIKAKVO uputstvo, niti bilo sta sto bi objasnilo sve te preklopnike, nikakvu brosuru, nego u obicnoj kartonskoj kutiji bele boje..., a sad, kako da nadjem na internetu to sto ni ne znam kako se zove. Googlao sam pola sata sa svim mogucim terminima i nista pametno nisam naisao....
Zato sam i napisao da je to pocetnicko pitanje, tako da imate razumevanje moj post.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Imas bre na netu literature koja se bavi osnovama tonske tehnike na hrpe, prirucnika skripti itd. Za mikrofone izguglaj nacices sigurno na sajtu proizvodjaca.
Ali sacekaj do sutra, sigurno ce ti neko dat neki linke za literaturu. Ajde ljudi bacite coveku par linkova sa pocetnim stvarima o audiu! A upravo zato sto i imamo razumevanja te savetujemo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
http://www.shure.com/stellent/groups...ucators_ea.pdf
mozda ce ti ovo pomoci...bas je onako NACRTANO ...u pitanju je neki shure-ov sajt,al ` princip je isti sve su ostalo nijanse... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pocetnicko pitanje za ProTools | Domestos | Audio Software | 16 | 31-05-2009 04:51 AM |
Cubase/Nuendo - pocetnicko pitanje | Gianfranco | Audio Software | 3 | 09-05-2009 07:35 PM |
Mikrofoni za snimanje gitare | Milanche_show | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 35 | 06-09-2008 11:51 PM |
mikrofoni za snimanje bubnja | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 01-08-2007 09:55 AM |