Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-01-2008, 10:05 AM   #21
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Ima li doktora na forumu?

Nisam doktor ali vjerujem da ti sluh nie trajno oshtechen. Kao shto znash u uhu se nalaze doslovno najmanje kosti koje postoje u ljudskom tijelu i uz njih adekvatni mishichi i vezivna tkiva. Glasna detonacija ima efekt na uho kao i pad po stepenicama na koljeno. Nastaje oteklina i osjechash posljedice 7-15 dana. Ja chvrsto vjerujem da nemash trajno oshtechenje sluha.
Old 03-01-2008, 12:58 PM   #22
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Polako, bez nervoze...... ja takodje imam problema sa desnim uhom, koje od prehlade i sluzi se iznutra zapusi i to tako ume da poteaje (sad me drzi 15tak dana), ali moze da se radi

@Arthur
gde si radio to, gde je naaajjjjbolji ORL u BGu, do koga se moze doci?
Old 03-01-2008, 03:07 PM   #23
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Nemam pojma.... Ja sam ipak zakazao danas u 18:00h kod doktora
Old 03-01-2008, 06:22 PM   #24
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Evo me od doktora.

Dao mi je grdilo tableta da pijem. Sluh mi je trenutno slabiji na 6khz za skoro 20 db, na 8khz je vec skoro u normali.

Kaze da ce se ovo na 6khz popraviti sto od terapije, sto od spadanja otoka u srednjem uvu, ali da vise nikad nece biti isto.
Old 03-01-2008, 08:28 PM   #25
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

To je zaista veliki problem kada ti usi cuju razlicito.Uvek postoji( i jeftinija) alternativa, pokusaj da ispalis petardu kraj drugog uha. Onda ces ponovo cuti izbalansirano ( samo dodas na master EQ-u iznad 5K 7-8 Db). Ajde srecna nova godina i da brzo ozdravis!

Last edited by LACKY; 03-01-2008 at 08:43 PM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2008, 08:41 PM   #26
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Evo me od doktora.

Dao mi je grdilo tableta da pijem. Sluh mi je trenutno slabiji na 6khz za skoro 20 db, na 8khz je vec skoro u normali.

Kaze da ce se ovo na 6khz popraviti sto od terapije, sto od spadanja otoka u srednjem uvu, ali da vise nikad nece biti isto.

Gde si bio, kod koga?
Old 03-01-2008, 09:15 PM   #27
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
To je zaista veliki problem kada ti usi cuju razlicito.Uvek postoji( i jeftinija) alternativa, pokusaj da ispalis petardu kraj drugog uha.
I onda uzme pogre?nu vrstu petarde i eto ti opet debalans! Lacky, lacky.

p.s. Isprike na ?aljivosti na ovu temu koja nije neozbiljna, no ja se slazem sa Shivom. Sve ce to biti ok!
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2008, 12:31 AM   #28
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Sad sam googlao o audiogramu. Dakle imam taj zasiljeni pad na 6khz koji pada do 20db.

Ali opet kazu da je sve do 25db na audiogramu normalno...
Dakle 'range' za odrasle je od 0-25db i to je normalno......

Izgleda da mi je petarda od vrhunskog uva napravila normalno..

@lacky

Izgooglaj malo pa ces vidjeti na primjerima da 2 uha koja cuju identicno gotovo ne postoje:wink
Old 04-01-2008, 05:42 PM   #29
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Gde si bio, kod koga?

Uhh, izvini.. Nisam primijetio ovaj post...

Mada, nece ti nista znaciti jer je doktor iz podgorice
Old 05-01-2008, 03:13 AM   #30
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja sam bio na VMA, dvaput, jednom kad sam upisivo karice, i drugi put kad me debeli macan sjebo na velikom bratu. Oba puta sam imao identicne nalaze, ravan odziv audiograma na desnom uvetu, i blago udubljenje na 6khz (2dB) na levom uvetu. Ovo je dosta ocekivano jer mi je levo uvo "glavno" uvo, na njemu drzim slusalicu telefona i sl. I na njemu mi je dosta nizi prag bola, zapravo veoma nisko, lako me zaboli. Desno me nikad u zivotu nije zabolelo i na njemu cujem detaljnije visoke frekvencije. Taj drugi put kad sam isao, sam sam trazio pregled jer sam cuo fantomske distorzije u zvuku samo na toj strani - prvo sam istripovao da mi je crkla sluska na mp3 plajeru, pa zatim da je Cuturi prosvirala neka lampa, i taman sam bio spreman da proglasim da je i genelec 8030 desni crkao, kad mi je sinula lampica.
Doktor mi nije nasao ama bas nista da je u kvaru i gledo me ko ludaka, ko da imam audio-halucinacije. Bilo kako bilo,savetovao mi je odmor , dao stugeron i ta sranja koja sam brzo prestao da pijem, a distorzija je nestala po povratku sa letovanja

@rhino
mislim da 20dB definitivno nije normalan nalaz, i sam znas koliko je to zapravo u zvuku. Da ce se povratiti donekle, ocekuj, ali tuzna istina jeste da nece biti kao pre. Jbg, predstoji ti period navikavanja i ucenja zvuka na toj strani, ali definitino ces biti u stanju da nastavis sa jednako uspesnim radom. ranije pomenuti kolega koji je imao isti slucaj sa petardom, veoma uspesno je nastavio sa zivotom i naucio da radi, po meni odlicne d'n'b produkcije, uzimajuci u obzir svoj lowpass filter.
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules