|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Psiho
|
![]()
Nisam doktor ali vjerujem da ti sluh nie trajno oshtechen. Kao shto znash u uhu se nalaze doslovno najmanje kosti koje postoje u ljudskom tijelu i uz njih adekvatni mishichi i vezivna tkiva. Glasna detonacija ima efekt na uho kao i pad po stepenicama na koljeno. Nastaje oteklina i osjechash posljedice 7-15 dana. Ja chvrsto vjerujem da nemash trajno oshtechenje sluha.
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Polako, bez nervoze...... ja takodje imam problema sa desnim uhom, koje od prehlade i sluzi se iznutra zapusi i to tako ume da poteaje (sad me drzi 15tak dana), ali moze da se radi
@Arthur gde si radio to, gde je naaajjjjbolji ORL u BGu, do koga se moze doci?
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Nemam pojma.... Ja sam ipak zakazao danas u 18:00h kod doktora
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Evo me od doktora.
Dao mi je grdilo tableta da pijem. Sluh mi je trenutno slabiji na 6khz za skoro 20 db, na 8khz je vec skoro u normali. ![]() Kaze da ce se ovo na 6khz popraviti sto od terapije, sto od spadanja otoka u srednjem uvu, ali da vise nikad nece biti isto. ![]()
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
To je zaista veliki problem kada ti usi cuju razlicito.Uvek postoji( i jeftinija) alternativa, pokusaj da ispalis petardu kraj drugog uha. Onda ces ponovo cuti izbalansirano ( samo dodas na master EQ-u iznad 5K 7-8 Db).
![]() Last edited by LACKY; 03-01-2008 at 08:43 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Gde si bio, kod koga?
![]() |
![]() |
#27 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() p.s. Isprike na ?aljivosti na ovu temu koja nije neozbiljna, no ja se slazem sa Shivom. Sve ce to biti ok! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
Sad sam googlao o audiogramu. Dakle imam taj zasiljeni pad na 6khz koji pada do 20db.
Ali opet kazu da je sve do 25db na audiogramu normalno... Dakle 'range' za odrasle je od 0-25db i to je normalno...... Izgleda da mi je petarda od vrhunskog uva napravila normalno.. ![]() @lacky Izgooglaj malo pa ces vidjeti na primjerima da 2 uha koja cuju identicno gotovo ne postoje:wink
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]() Uhh, izvini.. Nisam primijetio ovaj post... Mada, nece ti nista znaciti jer je doktor iz podgorice ![]()
![]() |
#30 |
MAO
|
![]()
ja sam bio na VMA, dvaput, jednom kad sam upisivo karice, i drugi put kad me debeli macan sjebo na velikom bratu. Oba puta sam imao identicne nalaze, ravan odziv audiograma na desnom uvetu, i blago udubljenje na 6khz (2dB) na levom uvetu. Ovo je dosta ocekivano jer mi je levo uvo "glavno" uvo, na njemu drzim slusalicu telefona i sl. I na njemu mi je dosta nizi prag bola, zapravo veoma nisko, lako me zaboli. Desno me nikad u zivotu nije zabolelo i na njemu cujem detaljnije visoke frekvencije. Taj drugi put kad sam isao, sam sam trazio pregled jer sam cuo fantomske distorzije u zvuku samo na toj strani - prvo sam istripovao da mi je crkla sluska na mp3 plajeru, pa zatim da je Cuturi prosvirala neka lampa, i taman sam bio spreman da proglasim da je i genelec 8030 desni crkao, kad mi je sinula lampica.
Doktor mi nije nasao ama bas nista da je u kvaru i gledo me ko ludaka, ko da imam audio-halucinacije. Bilo kako bilo,savetovao mi je odmor , dao stugeron i ta sranja koja sam brzo prestao da pijem, a distorzija je nestala po povratku sa letovanja ![]() @rhino mislim da 20dB definitivno nije normalan nalaz, i sam znas koliko je to zapravo u zvuku. Da ce se povratiti donekle, ocekuj, ali tuzna istina jeste da nece biti kao pre. Jbg, predstoji ti period navikavanja i ucenja zvuka na toj strani, ali definitino ces biti u stanju da nastavis sa jednako uspesnim radom. ranije pomenuti kolega koji je imao isti slucaj sa petardom, veoma uspesno je nastavio sa zivotom i naucio da radi, po meni odlicne d'n'b produkcije, uzimajuci u obzir svoj lowpass filter. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pravna pitanja na na?em forumu | ANITA | Obavestenja | 7 | 12-12-2007 09:01 PM |
Za iskusne na forumu (Max,oggy itd.) | Steka | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 22-04-2005 11:22 PM |