|
Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Trudim se da mi lanac kod usnimavanja (bilo cega, a narocito vokala) bude sto jednostavniji - mikrofon->preamp->konvertor.Kompresor i EQ ostavljam za miks... u miksu vokal najcesce ide u GML pa u kompresor - u poslednje vreme mi se svidja da stavljam Multiband kompresor na vokal...tretiram ga kao dinamicki EQ i daje interesantne rezultate... Sto se "de-esser"-a tice, retko ga koristim (na svom vokalu). Kad bas mora, onda koristim "Precision de-esser", sa UAD-a...neuporedivo bolje radi od Waves-a... U47 (ovaj koji ja imam) je prilicno dobrocudan prema sibilantima - ne "sisti", ima veoma mekan top-end, ali mu to ne umanjuje "jasnocu", nije "mutav"...mali "shelf" na 8 kHz, 1-2 dB i postaje kristalno jasan... I ja videh da su se svi pomamili da prave "U47 look-alike" mikrofone, ali nisam licno probao ni jedan...interesuje me kako zvuce "Wunder Audio" mikrofoni, potrudicu se da ih probam u skorije vreme, pa - javljam... Altiverb... Da, koristim samo njega i veoma sam zadovoljan - dobijam upravo ono sto mi treba... ne volim prevelike jeke, niti mi je reverb vazan. Hardware koji planiram da kupim je TC 6000 - dobijam i reverb i mastering alat, a full verzija je i dalje jeftinija od Lexicon-a 960 koji je samo reverb... |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Usnimavanje zivog hora i gudaca? | Nemania | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 31-05-2010 04:47 PM |
Usnimavanje vokala | Harry | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 14-07-2008 12:44 PM |
usnimavanje bas gitare | allegrosteva | Audio Produkcija - Tehnike | 18 | 01-12-2007 04:03 PM |
Usnimavanje bubnja | Heavy Jerk | Audio Produkcija - Tehnike | 14 | 30-07-2007 10:09 AM |
pitanje vezi usnimavanje vokala | saki | Audio Produkcija - Tehnike | 25 | 18-06-2004 12:57 PM |