|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
samo se nadam da ti ta "eksplozija" nije bila prejaka, jer preko odredjenog nivoa dolazi do trajnog ostecenja sluha, tipa 140 dB... ako te je zabolelo u trenutku kada je petarda pukla to bi moglo da znaci da ce ti to uvo biti trajno osteceno tj da neces cuti visoke onako kako si ih ranije cuo...
max izlaganje buci a da ne dodje do trajnog ostecenja... 90 dB - 8 sati 93 dB - 4 sata 96 dB - 2 sata 99 dB - 1 sat 102 dB - 30 min 105 dB - 15 min 108 dB - 7,5 min 111 dB - 3,75 min 114 dB - 1,87 min 117 dB - minut zbog racunice 120 dB - 30 sekundi 123 dB - 15 sekundi 126 dB - 7 sekundi 129 dB - 3,5 sekundi 132 dB - 1,75 sekundi ... jbg... nadam se da nije bila neka jaka... mada kod takvih stvari mozak moze dosta da kompenzuje i da se ti lepo naviknes da radis sa tim kao da nista nije bilo ![]() nadam se najboljem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Kad nesto puca, drzite usta sirom otvorena, kao kad zevate, da vam se izjednaci pritisak vazduha sa obe strane bubne opne ... Znam da retko kad mozete znati kad ce sta puci pored vase glave, al' eto, nek se nadje
![]() Ako znas koje su petarde bile, uzmi dB metar i rokni nekoliko petardi, izvuci srednju vrednost, pa vidi koliko je jako, cisto da znas sta da radis dalje ... ![]()
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 01-01-2008 at 10:48 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
kolega je imao slicnu situaciju kad je bio mali, 12-13 godina, pukla mu petarda ali na levom ramenu. Do dana danasnjeg nije povratio sluh iznad 8khz na tom uvu. Pod hitno bi trebao da odes kod doktora, da ti utvrdi stepen ostecenja, i prepise odgovarajucu terapiju. Uglavnom se daju vazo-dilatatori (siraci krvnih sudova) ne bi li ti prokrvio sto pre zgrcen krvni sud u unutrasnjem uhu. Ti lekovi su imali katastrofalno opijajuce i dezorijentisuce dejstvo na mene (pio sam ih na prolece jer sam radio usranog Velikog Brata pa mi sluske i debeloguzi bosanac dosli glave), ali su jedina stvar koja ti ikako moze pomoci.
Dakle, pod hitno kod doktora, i ne ocekuj previse , na zalost ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
i, da, koliko imas godina? sto si stariji (iznad 25) to su ti slabije prognoze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
E, hvala ljudi...
Uvo mi je nesto bolje, mada nikako da mi se sluh povratio potpuno... Sad vec previse osluskujem, mjerkam... Tako da vise ni sam sebi ne mogu bit mjerodavan u tome, lose sam se istripovao. ![]() Nema druge nego otici do doktora, pa da vidi o cemu se radi... Ne znam koje su petarde bile naravno, mada mislim da su bile one velike crvene, jer je eksplozija bila stvarno glasna + relativno duga, jer je bilo na samom ulazu u haustor, tako da je sve to imalo dosta odjeka. ![]()
![]() |
#6 |
Mason
|
![]()
To nije petarda, vec topovski udar... dugi pucanj prilicno u basu... ali... i klasicne zelene petrade pucaju jako... ni malo naivno...
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
29 ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
auh... onda ti je sluh verovatno vec ostecen trajno, tipa kao da ti je neko povukao low pass malo nanize... ako si do sada cuo do 16kHz, sada te krajnje frekvencije sigurno neces cuti... steta... ali verujem da se privikne covek
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Ako ti je za utehu, ja imam probusenu bubnu opnu... 30% ostecenja. Zvanicno!!!
Pa opet radim muziku, sviram, smimam, miksam... e t c!
![]() |
#10 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pravna pitanja na na?em forumu | ANITA | Obavestenja | 7 | 12-12-2007 09:01 PM |
Za iskusne na forumu (Max,oggy itd.) | Steka | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 22-04-2005 11:22 PM |