|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
I meni se cini da 271 (koje imam) imaju dublje basove i malo vise Hi-Fi zvuk od 240. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam morao da uzmem k271, jer mi se vise puta desavalo da k240 monitor ne mogu da nateram da sviraju glasno (600Ohm) koliko klijenti zele (suludo, ali tako). Probao sam vishe preampa za sluske (mackie, sm pro) iz nize klase, ali nista. Veoma bitna stvar, da su neki pevaci odusevljeni sa k271, u odnosu na k240, da im je mnogo lakse za rad, bolje se cuju, preciznije......
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Sinoc sam snimao u studiu na 240 DF........
udobne, idu oko uveta, nemaju kabl na uticnicu kao noviji modeli..... Licno imam 271 jako udobne.....zvuk odlican.....da li lazu ? verovatno sve slusalice lazu ker ne ulazi zvuk u uvo iz prostora.... probao sam i k141 .....zvuk dobar....ali pritiskaju uvo..... Andrej vlasnik studija mi je rekao da su za njega 240 DF referentnije od 271... moje misljenje je da se on mozda isuvise navikao na njih....jer ih ima vec 10-ak godina.....a skoro je kupio 271.... Akg dobra firma.....a ko oce da miksa na slusalicma....neka smiksa na dobrim monitorima...pa posle nek slusa na raznim modelima.....i doci ce do zakljucka drasticna razlika takodje kad se potera sa hi fi ampom ........i sa studijskim... ...i tako to.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
za njih treba prilicno jako pojacalo, uzimajuci u obzir da 240 studio i 271 imaju 10 puta manju impedanciju. inace, dizajnirane su za paralelno spajanje vise slusalica, kada ukupna impedancija pada, kao i ostale visokoomske slusalice...druga je stvar sto ljudi nemaju pojma, pa kupe jedne i onda se cude zasto su tihe dok su spojene na vulgaris pojacalo za slusalice...
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Licno posedujem dva para Seinheisser HD 600 i AKG 240 studio, jedan par.
Jednostavno AKG po mom misljenju (samo mom, najverovatnije) nema sta da trazi pored Seinheisser-a. Imaju samo jednu manu Seinheisser HD 600 (postoji i model HD 650), mnogo su skupe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]() Suludo koliko glasno ljudi zele da im slusalice sviraju, na to sam mislio. JA bi posle 5min takve glasnoce dobio proliv ![]()
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
sta? jos cujes? sad cu ja da pojacam...
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote: