Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-12-2007, 04:28 AM   #1
gitarstudio
Member

gitarstudio's Avatar

Default prekidi u slusanju pri mixu

imao sam juce proble u mixu,inace radim na cubase sx 3,dakle sta je problem imao sam zastoj u slusanju a u performansu mi clipovao do kraja HD,dok je CPU radio na 40% znaci da je nonstop prekidalo slusanje a ponekad sam imao kontinuitet po 10 sec. jos da napomenem da sam u projektu imao 26 traka po 5 minuta .radim na intelu 2.66 dual 1.5 rama HD sata2 audio interface Focusrite safir...... molim za odgovor ako neko zana sta je pr.
Old 26-12-2007, 04:58 AM   #2
Steka
Member

Steka's Avatar

Default Re: prekidi u slusanju pri mixu

Quote:
Originally Posted by gitarstudio View Post
imao sam juce proble u mixu,inace radim na cubase sx 3,dakle sta je problem imao sam zastoj u slusanju a u performansu mi clipovao do kraja HD,dok je CPU radio na 40% znaci da je nonstop prekidalo slusanje a ponekad sam imao kontinuitet po 10 sec. jos da napomenem da sam u projektu imao 26 traka po 5 minuta .radim na intelu 2.66 dual 1.5 rama HD sata2 audio interface Focusrite safir...... molim za odgovor ako neko zana sta je pr.
idi kupi novi hard disk i nabavi jos jedan kompjuter na kome ces
da ucitavas sve ostalo i da saljes to je najsigurnije. Imao sam slican problem kao i ti i ustanovio sam da mi je hard disk na kome sam pustao trake riknuo/poceo da cepka sa zvukom.

Gledaj da kupis seagate posto western digital su djubre danasnjih dana nazalost. Ko je u prilici neka proba G diskove od Apple-a.
Old 26-12-2007, 06:51 PM   #3
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by gitarstudio View Post

Kao sto je Steka predlozio, treba prvo obratiti paznju na HDD kao uzrocnika problema. Instaliraj Total Commander (u principu moze i direktno iz win explorera, ali ces teze da pratis desavanja) da pokrenes kopiranje neke vece kolicine podaka (ali da nisu sitni fajlovi...recimo par divx filmova) unutar tog sumnjivog diska, i zatim prati cijelo vrijeme da li ce biti pada transfera (unutar TC-a ces lako primjetiti dropove i izmjene brzine transfera). Mozes skinuti i HDTach (googlaj) pa i sa njim probati testnuti HDD (moras staviti na long scan, ne quick).

Quote:
Originally Posted by Steka View Post

Gledaj da kupis seagate posto western digital su djubre danasnjih dana nazalost. Ko je u prilici neka proba G diskove od Apple-a.
Netacno!
WD sa svojim SE16 diskovima je trenutno bolji izbor (Seagate je bucniji i u spin i u seek rezimu, nemaju acoustic menagment, isto se greju...govorim na osnovu iskustva sa veoma velikim brojem i jednih i drugih). Daleko od toga da je Seagate los, samo kazem, u ovom momentu WD (AAKS serija, znaci SE16) je bolji izbor (nama do sada nije nijedan disk unutar ruDAW-ova crkao, a ima ih na desetine ugradjenih, dok je kod seagate doslo do tragicnog otkaza jednog komada i jednog crknutog u startu, novog).

diviner is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2008, 12:19 PM   #4
funksoulbrother
Member

funksoulbrother's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Kao sto je Steka predlozio, treba prvo obratiti paznju na HDD kao uzrocnika problema. Instaliraj Total Commander (u principu moze i direktno iz win explorera, ali ces teze da pratis desavanja) da pokrenes kopiranje neke vece kolicine podaka (ali da nisu sitni fajlovi...recimo par divx filmova) unutar tog sumnjivog diska, i zatim prati cijelo vrijeme da li ce biti pada transfera (unutar TC-a ces lako primjetiti dropove i izmjene brzine transfera). Mozes skinuti i HDTach (googlaj) pa i sa njim probati testnuti HDD (moras staviti na long scan, ne quick).

Netacno!
WD sa svojim SE16 diskovima je trenutno bolji izbor (Seagate je bucniji i u spin i u seek rezimu, nemaju acoustic menagment, isto se greju...govorim na osnovu iskustva sa veoma velikim brojem i jednih i drugih). Daleko od toga da je Seagate los, samo kazem, u ovom momentu WD (AAKS serija, znaci SE16) je bolji izbor (nama do sada nije nijedan disk unutar ruDAW-ova crkao, a ima ih na desetine ugradjenih, dok je kod seagate doslo do tragicnog otkaza jednog komada i jednog crknutog u startu, novog).
tako je, WD aaks serija je trenutno najbolji odabir, imam vec mjesec dana jednog od 500Gb i radi savrseno. barracude od prije godinu dana nisu isto sto i ove koje sada nude, navodno su ovo sada maxtori u biti, tako i izgledaju. btw, WD aaks u RH imaju i garanciju 5 godina.
funksoulbrother is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2008, 01:11 PM   #5
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Maxtori su u stvari Seagate, a ne obrnuto! A Seagate je sam po sebi krivac za nesto slabiji kvalitet diskova u poslednje vrijeme (ponavljam, Seagate su dobri diskovi, cak su malcice brzi, koji procenat, i moze se naletiti na serije koje su zaista tihe, ali je to danas, nazalost, vise stvar lutrije, ali je trenutno, generalno WD SE16 ipak malo bolji izbor za ovu nasu bransu).

diviner is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules