Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 14-12-2007, 04:10 PM   #11
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Default Re: Lexicon pcm91 vs VSS3

pa pre poredjenja mozda nije neumesno pitanje koliko si imao vremena da "do tancina"podesis sve parametre na vss-u kao one koji su na lexiconu?
meni u konkretnom primeru lexicon deluje frekventno"svetliji" i sa nesto duzim(citaj:blazim) tail-om od vss3,ali mi vss3 deluje razgovetnije iako je "tamniji" od PCM-a(ovo "razgovetno" mi je znacajno). i siguran sam da vss3 moze jos da se doradi i da moze mnogo vise da se izvuce iz njega.pa ko voli da se igra neka izvoli.s'druge strane,PCM kao externi efekt procesor sigurno nece uzurpirati resurse komp-a(cpu loading ili DSP kartu) kao sto bi bio slucaj sa softverskom varijantom reverba,ali zato ne znam koliko je on sam po sebi programibilan(u smislu vremenske,volumenske i frekvencijske obrade efekta u samom uredjaju).mozda gresim,ali sa nekom jacom machinom|(quad.,extreme ....)....malo dobre volje,koncentracije,logike,slusanja i slobodnog vremena, bez problema bih se usudio da signal tretiram vss-om.sto nikako ne umanjuje vrednost,ime i slavu lexicona,ali cisto da se ne donose na precac ocene tipa"lexicon je sigurno bolji samo zato sto je lexicon....ma ko sme lexiconu da se suprostavi....i sl..."
kao sto rekose ljudi,drugi put stavi neki A/B test radi nepristrasnosti.
da ne smaram vise-oba su super,ja glasaaaam .......recimooooo,recimoooo....ZA VSS3! (jer verujem u progres digitalne(pardon - Q bitne) tehnologije i nadam se skoroj komercijalnoj upotrebi kvantnih procesora,kad cemo zaboraviti na muke sa cpu i DSP overloadingom,menjanjem latenci,krckanjem u zvuku i ostalim zaj........)
a sad izvol'te-ispljujte me.............cekam

Last edited by milanCHE; 16-12-2007 at 11:44 PM.
milanCHE is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 11 (0 members and 11 guests)

Posting Rules