Quote:
Originally Posted by boggy
Evo, proverio sam, do cak 92% dolazis (sada, danas...), ako NE podrazumevas da firma vec ima neki novac na racunu, vec da treba da od novca koji naplati, recimo prodajom usluga (najjednostavnije), zaposlenom obezbedi platu.
S obzirom da se plata zaposlenih ne uracunava u stavke koje dovode do "oslobadjanja" od placanja PDV (ako je firma u sistemu PDV), te se on u deo cene koja se naplacuje klijentu mora uracunati, i tada ako pogledamo bas sve dazbine od cene usluge i onoga sto placa klijent... pa do plate... dobijas da je taj procenat veci nego sto si izracunao.... ovo je (sa uracunatim porezom u cenu usluge), barem meni, razumljivije.
Nisam uracunavao ostale troskove (knjigovodja, eventualni zakup prostora, itd..)..... samo PDV.... to se ne moze izbeci.
pozdrav
bogi
|
Pa ok, to je vec nesto o cemu treba da razmislja svako ko hoce da otvara firmu i bavi se legalno nekim poslom, nema bas direktne veze sa doprinosima, ali ima itekako sa ukupnim poslovanjem firme jer od neto zarade moras da platis sve moguce i nemoguce

troskove (medju kojima su i doprinosi) pa onda da gledas
da li si nesto zaradio... eh, samo mi sirocici

sa firmama znamo koliko je teska ruka drzavna
Pozz
p.s. Boggy, brate, prijatelju... ovaj mi se jos ne javlja, nisam kriv majke mi

, nema coveka, zvacu ga opet (treci ili cetvrti put do sad) sutra... jbg tako to ide sa prijateljima, oni uvek mogu da cekaju