|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Roginator, kupit ću ASR-10R od Blaza!!!
Cjena je fakat super i jako se veselim uređaju. Čitao sam review-e i čujem samo pohvale. Pa rekoh, ajde da isprobam i ja to. Ako ništa drugo, mogu ga koristit kao DP-2. A prije par minuta sam osvojio i Roland S-550 sa Mišem i 100 disketa za 100 eur. Mislim da je ok cijena, obzirom da je miš cca 50-80 eur. Samo se molim da su na tim diskovima oni stari sampleovi sa kraja 80-tih i početka 90-tih - pošto je lik originalni vlasnik tog uređaja i pretpostavljam se da je sačuvao te sve prastare vintage diskove. To bi bilo genijalno!!! Jer bilo je tu genijalnih sampleova - naprimjer onaj zbor sa James Brown is Dead i još brdo toga. Meni neusporedivo bolje od ovih današnjih sampleova. Tada se je full ekserimentiralo sa time.... npr bomb the bass, coldcut, marrs & ekipa. Čuješ, jel mi možeš snimit onaj CD-ROM za S-550? Ja ga tu mogu "otvorit" sa softwareom i onda snimat na diskete. To bi naime trebala biti originalna Rolandova kolekcija (tu je među ostalim i onaj zbor). Ja sam ti skroz poludio za tim starim vintage sampleovima. Zato sam i uzeo S-550 jer tu su legendarni 12 bitni konverteri. A našao sam i još jedan zlatni rudnik tih starih acid house sampleova.... ali o tome drugom prilikom. ![]() Kad se vidimo za MS-20 ?!!! Ajmo to sredit jebo ga. Počinju blagdani & praznici, mislim, ko će to popravljat pijan & stuff. Sada imam cajta ovaj tjedan. Sredim ga za jedan dan !!! A imam i volje pošto se veselim S-550 kad mi napokon dođe. Pa da brže prođe vrijeme!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
tokom godina....S900 + S950 +S1000 +S1100 + S3000XL + S6000 ......... zadrzao samo S950/S6000 i Emax 1 Keyboard....AKAI RULEZ!!!
A o ostalima mislim: ASR 10 - sucks - big time (moje misljenje) S 760 Interesantna sprava...radio s njom par puta Dynacord....pojma nemam...izgleda dobro a navodno i zvuci.... EMU 6400/4 ....sounds very good....nije moj tip OS-a Emulator 3.....filteri su mi bili zakon....i sama velicina sprave je impozantna.. danas: KONTAKT i BATTERY 3 zadovoljavaju sve moje potrebe ako trebam sampler....nekad upalim emax a na 950 sam zaboravio....mozda ga moram potrazit na tavanu.... Pozdrav, Gregor
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
MCI Master
|
![]() Quote:
pa ako je slucajno kupljen pocetkom 90 tih kod Nova glazbala u Sloveniji ne cudim se...meni je moj bio 3 puta mjenjan ...a ne znam ni jedan koji je dosao preko te veze i da dan danas radi...svi pocrkali... ovaj koji sad imam je iz njemacke i mogu reci da uz HARDVERSKU MODIFIKACIJU BUSILICA, BORER 6mm i ZNOJ sada radi opako ( cca 250 rupa)...jednostavno problem svakog asr 10 je sto nema kamo silna toplina izaci i to je se manifestira kao: - konstantno resetiranje ERROR 113, 119.139,149 pa reboot - Pregrijavanje diskova u floppy drive-u i konstantno brisnje svih podataka - krepavanje RAMA ko je zagrije do LUDILA i crkne ... ![]() - Krepavanje Displaya - krepavanje rama FX processora ( imao sam takav problem) a poznato je da je ENSONIQ Radio JAAAKOOOOO lose primare za 220 v za evropsko trziste i tu lezi jos pokoji problem koji se ne manifestira ako se s ASR om previse ne putuje..ako je na svom toplom mjestu u studiju sve lijepo radi PREDNOSTI ASR 10 nad drugim samplerima 1. SOUND 2. SOUND 3. SOUND 4. FX processor 5. TRANSWAVES 6. SYSEX RECORDER 7. S1000 samplovi zvuce u njemu bolje od icega sto sam cuo!!!! ![]() 8. 2 ch tapeless recording 9. SOUND 10 SOUND i ja sam mrzio svoja prva 3 asr-a 10 pocetkom 90 tih zbog BUGOVA i debilnih problema....sada kad sam nabavio ovaj ..i sredio ga .... ASR 10 RUELZZZZ......bar dok ne pocne opet u buducnosti pravit probleme nadam se ![]() Last edited by roginator; 06-12-2007 at 09:56 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Jel ima tko semplove na flopijima za s3000xl? Ne radi mi program za konvertiranje na mojem kompu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
MCI Master
|
![]()
pa slozi si scsi u pc i uzivaj...floppy diskovi i nemaju nekog smisla
npr 6 diskova za 1 sound |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
o.k.,......mozda je asr svejedno o.k., ja sam sa njim imao samo losa iskustva.....i da...kupljen je bio kod Nova music kao i tona ostale opreme u to vrijeme.....ja ga nikad nisam kupio, ali sam radio sa njim kod frenda ili je on dolazio kod mene u studio i uvijek su bile neki problemi slicni onim koje si opisao.....
A siguran sam da bubnjevi na bilo kojem Akai sampleru bolje zvuce nego na ASR-ju.....mozda je ASR o.k. za neke klavire i slicno ali drums and loops nisu njegova jaca strana..... Pozdrav, Gregor
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MCI Master
|
![]()
nebih se slozio
timbaland , missy eliot, daft punk, neptunes.... svi ga koriste za loopove i drumse a mislim da je zastitni znak HIP HOPA u USA uz SP 1200 i MPC serije Nije akai bolji od njega 100% jer sam imao doma S1100 i S3000XL i ASR 10R istovremeno i probao!!!! ja osobno jako volim S950 i S1100 ali ASR ih pojede... imao sam 20 samplera u zivotu moja topl ista do sada po soundu je: 1. PPG Wavetherm B Wave 2.3 sampling ( volio bih kupit jos EVU..imao i budala prodala oba komada ......bas sam debil) 2. EMU Systems Emulator III 3. ASR 10 4. ADD ONE 5 S1100 sampling u S950 Playback....ta kombinacija UBIJA 6. Emu Systems EOS ali ne ULTRA ...ULTRA EMU ima malo TANJI SOUND od Classic serije 7. ROLAND S760 8. Emulator II 9. Roland S550 10. AKAI S3000 XL ali to sam samo ja ......uskoro ce jos jedan sampler pa cemo vidjet di ce na top listu ![]() Gregore..kava u srijedu ...cujemo se |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
VIP Member
|
![]()
ja sam do skora ima S900, CD3000i, CD3000XL i S6000.
Sve sam prosao (za sitne pare!) i ostavio S6000. Polako prebacujem sve na soft sampler, zbog brzine.. Akai ima internal scsi 50GB i external Zip250 i CD ROM, ali je search pain.... Zvuk...sta znam. Meni sve to radi.. Uostalom Wiliam Orbit je uradio Maddonin Ray of Light album sa dva S3000 ! I jos uvek radi na njima (ima 4 komada)! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
Imam Ensoniq EPS 16 8 outa, EMU 6400, i ne treba mi nista vise, za zvuk ameri su zakon, sirovo dobro opako
P.S ne zelim da ih prodam heehehehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Ne zelis...
![]() ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |