Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2007, 09:21 AM   #31
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Default Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Procitah!!!
svaka cast, ja sam se uplasio kad sam video kolko treba da se cita, i odustao. Po vasim reakcijama vidim da sam ustedeo (ne samo vreme vec i) zivce.

RM
RetroMan is offline  
Old 06-12-2007, 09:31 AM   #32
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post

A tebe Milance nece spasiti ni ona tvoja rakija kojom se sve vreme hvalis, a ne nudis...
a)
pa ti,koliko znam ne pijes dok vozis,a stalno dolazis u Bg kolima,

b)
Max ne pije pre i u toku mix-a,a posle mix-a Bog ne moze da ga na'vata,pa moram nekog treceg saveznika da nadjem

c) (e ovo cisto da ne kaze da sam off topic,jer se tice kvalifikacija i strucnosti,tj.skolstva,o kome je rec u thread-u)
ne smem vise javno da je nudim . zar ne pratis aktuelna politicka desavanja i nagovestaje cenjene nam vlade republike o zabrani samoinicijativnog pravljenja iste(rakije) bez posedovanja licence(certifikata) .i za to ce izgleda trebati neka skola kao sto je ta za produkciju na VETS-u ,pa dobijes zvanje MASTER(ili ti diplomiorani prepecivach fermentisanih shljiva,loze i dr.voca,a dedi lepo kazes da slobodno moze da baci kazanche u vatru jer nije kvalifikovan )

pozdrav (btw,imam jos zaliha,Bogu hvala,prvom prilikom kad se vidimo...)
Old 07-12-2007, 03:57 AM   #33
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
svaka cast, ja sam se uplasio kad sam video kolko treba da se cita, i odustao. Po vasim reakcijama vidim da sam ustedeo (ne samo vreme vec i) zivce.

RM
U RetroMan-e! Kada bih shvatio sta si hteo da kazes, kako bi mi bilo lakse.

Last edited by LACKY; 07-12-2007 at 04:34 AM.
LACKY is offline  
Old 07-12-2007, 06:19 AM   #34
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

nije mi zao kolege koji je ovo pisao, vec vas koji prdite u prazno i trazite neke dlake u jajetu... sve vrsni znalci, godine iskustva, ku*ci-palci... a gde su albumi, gde su sjajne produkcije... nije vas sramota... licimUri...

kenjate tu na osnovu licnih predrasuda i mrznje prema obrazovnim institucijama... slazem se da na VETS, FDU, BK mora sve da bude mnoooogo bolje... ali. do skora toga nije ni bilo, ucio je onaj koga je to mega zanimalo, (sem FDU na kome postoji smer za dizajnera zvuka dosta dugo, a i to verujem da je kita...) koliko vidim, na vets ide sve bolje i bolje, i bice bolje za par godina, mozda za nekih 10-ak godina kada se stvari srede i mozda angazuju neki novi, moderniji i iskusniji ljudi, a opet i neki mladji, da ce tada biti to pun pogodak... do tad mi ostaje da zalim sto nisam malo mladji da me uvati taj talas pravog znanja...

iskreno, sada sam treca godina, i zivi bili pa videli (ako me ne banijete jer sam vam povredio sujetu) za otprilike godinu dana bi trebalo da bude gotov moj diplomski i jos neki radovi pa cete moci da kritikujete moju generaciju po mom radu... nisam zadovoljan znanjem a ni uslovima, ni planom skolovanja... sve bi to moglo mnogo organizovanije da bude, i mnogo smislenije... stim da na VETS ima mnooogo debilnih profesora, koje bole uvo za predavanja koja otaljavaju... ali zato ima mega kraljeva koje cimam maximalno i trazim znanje za koje sam platio, a oni ga itekako imaju i ne stede!
kada se situacija razbistri, i kada tamo dovedu neke prave motivisane strucnjake onda ce biti i bolje...

ne zaboravite da je to ipak bivsa visa ELEKTROTEHNICKA skola, i da to nije skola dizajnera zvuka, ili snimatelja, producenata i tonaca... vec ELEKTROTEHNICKA, novi naziv je VISOKA SKOLA ELEKTROTEHNIKE I RACUNARSTVA... znaci ni Z od zvuka... tako da tu mora da bude mesta i za neke matematike, neke elektrotehnike, elektronike i sl...
jos jedna stvar.... kada sam ja upisivao to je bilo 2005. tada je skolarina bila 1150 evra godina, od prilike... tu se upisao svako, svako ko je imao pare... a takvih je izlgeda mnogo posto je 2005. generacija, generacija sa 130 studenata na AVT-u... to je dosta ljudi, a vecina su totalne WOONE!!! neki su pali odma na prvoj, a ostalo je josh dosta WOONA ali te WOONE kao i sve druge merino ovce daju KESH... e, ta skola funkcionise na principu, da privucemo ovce, osisamo ih, i damo im procenat njihove woone... jbg, kao i svaka druga na zalost...
cuo sam da se i na etf-u pojavio ovaj smer, samo je jos gori nego na vetsu, sto se organizacije tice, a i dok dodjes do pravih predmeta ima da sanjas integrale i izvode nocima, i imas problema sa logaritmima u snu... to su strasne stvari...

sve u svemu, nemojte se vredjati, ali nemojte ni kenjati o necemu u sta niste bas upuceni... slazem se da ima nekih malo "nepismenijih" greshcica, ali kao sto rekoh, kriterijum je nizi nego na sta ste vi matori navikli tako da i takve stvari prolaze...
taj covek je Bog, za projektne radove, diplomske i ostale radove kakve sam ja vidjao... na Vets valja 4 procenta studenata, ostali su vunice...

pozdrav drugari!
-Milos...
Miha Blaze is offline  
Old 07-12-2007, 09:39 AM   #35
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Nazalost, teske reci je lako plasirati, a pravo resenje je tesko pronaci. Svi ucesnici ovog tread-a su u pravu, naravno, svako sa svog stanovista.

Komentarisani diplomski rad bi svakako mogao biti i bolji, s obzirom, na investiran novac i na mentora koji je izradu rada pratio, ali mi se cini da je nedovoljna motivisanost uticala na kvalitet krajnjeg proizvoda, a ta nemotivisanost je prisutna u nasem skolstvu oduvek i na svim fakultetima i visokim skolama.

Najlakse je neciji rad kritikovati i ukazivati na greske i propuste. Nadam se da ce ljudi od znanja, kojih na ovom site-u ima mnogo, uciniti sve da losih diplomskih radova bude sto manje, mozda, osnivanjem svojih skola ili, pak, ukljucivajem u vec postojece, kao demonstaratori, predavaci ili saradnici.

Kritika, bez iznalazenja resenja za ispravljanje nacinjenih gresaka, je nesuvisla. Sluzi samo da bi se pokazalo se sve moze uraditi i bolje. To je istina, a koji su to nacini da obrazovanje kadrova bude kvalitetnije, o tome niko ne govori!

Puno pozz od Vlade
spidermusic is offline  
Old 07-12-2007, 09:50 AM   #36
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Miha Blaze View Post
nije mi zao kolege koji je ovo pisao, vec vas koji prdite u prazno i trazite neke dlake u jajetu... sve vrsni znalci, godine iskustva, ku*ci-palci... a gde su albumi, gde su sjajne produkcije... nije vas sramota... licimUri...
Vaspitanju ce da te nauchi mama (mozda), ja sam tu samo da te upozorim da obratis paznju na recnik. Bez obzira na "herojsko zaletanje", vezivanje bana za neciju sujetu, ako ti jos koji put padne na um da nekoga nazoves licemerom i sl. ban ces da dobijes definitivno. Zao mi je sto cu mozda da ti narusim "ljudska prava", ali to ovde definitivno neces da radis.

Sto se tice toga, ko je sta od nas uradio, na tvoju nesrecu, gotovo svako od ljudi iz ove diskusije ima po neki zvanican rad. Dakle albuma i pesama ima, da li se tebi svidja kako zvuce i sta je po tebi "sjajna produkcija", ja to neznam.
Svakako, tebe niko nije duzan da obavestava o svojim radovima.

Quote:
sve u svemu, nemojte se vredjati, ali nemojte ni kenjati o necemu u sta niste bas upuceni... slazem se da ima nekih malo "nepismenijih" greshcica, ali kao sto rekoh, kriterijum je nizi nego na sta ste vi matori navikli tako da i takve stvari prolaze...
taj covek je Bog, za projektne radove, diplomske i ostale radove kakve sam ja vidjao... na Vets valja 4 procenta studenata, ostali su vunice...

pozdrav drugari!
-Milos...
Lepo je sto branis drugara i uvlachis se profesoru u nadi da ce on mozda ovo da procita, ali, ako su "male, nepismene greskice" snimati bubanj nogama, bass kitom... na doboshu radikalnim zahvatima "skidati kartonski zvuk", pa posle kriviti plugove zato sto bi to "mozda moglo da bude i bolje" , sta reci??? Usput , za rad prepun kardinalnih gresaka (ne pravopisnih) dobijes diplomu... 'bem ti ja takvu skolu... sa takvom diplomom mozes da obrises du*e.

Branis neodbranjivo i ljuti se ti koliko hoces, ali... ne valja vam posao...
Old 07-12-2007, 10:01 AM   #37
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:

kenjate tu na osnovu licnih predrasuda i mrznje prema obrazovnim institucijama...
(sem FDU na kome postoji smer za dizajnera zvuka dosta dugo, a i to verujem da je kita...)

pozdrav drugari!
-Milos...
Vidi, nacin i recnik kojim si ovo pisao govori da si isti kao i tvoj nepismeni kolega sa istoimenog "fakulteta".
Ne samo da si promasio poentu celog posta nego jos sebi dajes za pravo da vredjas i psujes ljude o kojima znas samo sa foruma, pri cemu bi dobar broj njih mogao da ti bude "MEGA KRALJ" profesor. Pride, vrlo hrabro dajes procene o svima koji su se oglasili na ovi temu, prilicno smelo ako smem da primetim .

Elem, da se vratim na temu.
Svrha visokog skolstva je ne samo da naucis jos vise u svom zivotu o materiji koja te zanima nego i da steknes VISOKO obrazovanje sto podrazumeva i akademski nacin izrazavanja i odgovarajucu terminologiju. Jer ces se bas tom terminologijom i nacin izrazavanja u startu razlikovati od polupismenih i priucenih ( sto prevaranata sto "skolovanih kolega" sa fakulteta). Niko ovde nije doveo u pitanje strucnost tvog dragog profesora Djordja Petrovica nego nacin i njegovi pedagoski stav.
Mozes biti odlican strucnjak ali katastrofalan profesor!!! - velika je razlika izmedju ova dva poziva.
Ono sto je njemu stavljeno na racun je potpuno na mestu , jer da je pokazao dovoljno interesovanje za diplomski rad svog studenta onakvi terminoloski ( vise sleng) propusti se ne bi desili. Samim tim sto je to dopustio pokazao je koliko mu je stalo do pedagogije i celog zvanja i titule kojom sada raspolaze u toj ustanovi, na kraju to je vise njegova bruka i bruka fakulteta nego bruka samog studenta.
Po nasem zakonu samo osnovna skola je obavezna, srednja nije, a fakultet jos manje...a ovakav specijalizovan fakultet ponajmanje. Znaci, niko te ne tera da ides na fakultet, to je tvoja odluka, a ako je tako i jos pri tome biras fakultet uske specijalizacije a da se pri tome poansas kao osnovac onda ne znam sta drugo da ocekujes nego pljuvacinu.
Ako neko nece sam da se potrudi oko necega do cega mu je stalo u njegovom zivotu - u ovom slucaju BAVLJENJE ZVUKOM ( na zalost i ova profesija je postala modni trend) i da se potrudi da u tom svom intelektualnom pohodu ( odlazak na fakultete i vise skole) ukljuci malo vise sive mozdane mase onda je svaki dalji komentar vise nego suvisan.

U svakom kukolju ima i zita, onaj ko zeli da nesto nauci taj ce i da se potrudi pa makar svi profesori bili debili ( kako ti kazes).

Da li su ti nasi porivi za onakve kometare sada jasniji?

Iskreno se nadam da jesu, osim toga zeljno iscekujem tvoj diplomski i budi siguran da cu ga procitati sa zadovoljstvom.

P.S. Oggy & Idekiuse budite milosrdniji ovog puta i nemoj te ga banovati posto me jako zanima njegov diplomski

Last edited by Moritz; 07-12-2007 at 10:05 AM.
Moritz is offline  
Old 07-12-2007, 10:50 AM   #38
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post

P.S. Oggy & Idekiuse budite milosrdniji ovog puta i nemoj te ga banovati posto me jako zanima njegov diplomski
A sto bih ga (nemilosrdni) ja banovao?!

Decko je malo prenaglio, ali to je pre klinacki impuls zastite "njegovog", nego losa namera.

Nevolja je samo ta sto on brani "ideju" koja nema potporu u rezultatu, a kao glavni argument navodi SBBKBB (sta bi bilo kad bi bilo).

Kao sto rekoh, bespotrebno je pao u vatru, jer niko ovde nema losu nameru kada govori o tragicnom nivou obrazovanja, vec bas nasuprot, svima nam je zelja da visoko obrazovanje, zaista to i bude. To se definitivno nece desiti, ako se kardinalni propusti poput ovoga budu "gurali pod tepih".

Samo ne padajte u vatru

Pozdrav!

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline  
Old 07-12-2007, 01:29 PM   #39
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Ne bi bas da komentarisem ovaj prilozeni diplomski, ali mogu da konstatujem da ni diplomski radovi sa ostalih fakulteta nisu nista bolji. Vi ste ovde komentarisali ovaj jer ima veze sa tematikom foruma pa uocavate standarde naseg studiranja.

Moje misljenje je da diplomski rad ne znaci nista ovde kod nas. Samo formalnost koja treba da bude zadovoljena i da time krunises sve polozene ispite i ti si kao zavrsio fakultet. Ne samo ovaj smer studiranja nego i svaki drugi u ovoj zemlji je oko 20ak godina iza nekih tokova koji su prisutni sad u svetu. Kod nas je i dalje prinicip kreda i tabla. Skolstvo definitivno treba modernizovati tako da ljudi koji zavrse nesto odaju utisak da imaju puno vise toga da daju nego samo diplomu. Na kraju krajeva, kad trebas negde da se zaposlis on te pita da li imas radnog iskustva jer zna da skolovan kadar nista ne zna. A sve zbog toga sto se uopsteno na siroko i na dugacko obrazujemo. Fakulteti vise od ljudi prave naucnike nego osposobljene ljude koji znaju da rade posao.

Veci je problem skolovanja kadrova koji bi trebali da imaju vecu odgovornost od muzickih stvaraoca u drustvu..tu me veci strah hvata

Tako da nema razloga uopste komentarisati isti.
Everbeatz is offline  
Old 07-12-2007, 02:45 PM   #40
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

brate miloshe ala si se ti is3povao. ne znam koj ti je .
Arthur is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules