|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Ja se nadam da ce ovde uvesti konkurse zapadnog tipa koji traju po nekoliko faza i na kojima nije bitna diploma, vec iskljucivo znanje, e onda ce ti sa prasicima i muskom tetkom u opstini da izvise, a ljudi koji su lose prosli kod profesora a imaju znanje imati prilike i da ga unovce...
#12 |
Pro Member
|
![]()
Pa nas je posao jedan od retkih koji je upravo takav, ja nepamtim da mi je neko rekao(od ljdi iz struke) da su mu za posao trazili diplomu.
A na drugu stranu je pokrenuta akcija za osnivanje udruzenja koje bi upravo i utom segmentu delovalo (organizovanje kratkoih ali jako kvalitetnih kurseva za clanove u naprednom rezimu,seminare, gostovanje ozbiljnih imena iz naseg sveta itd.), ali sem retkih pojedinaca nije se mnogo sredina zainteresovala za to. Tako da tu smo gde smo, i dalje ce se pare davati Karicima, visoj ET skoli itd po principu Carevo Novo Odelo. Last edited by LACKY; 05-12-2007 at 03:04 PM. |
![]() |
![]() |
#13 |
Mason
|
![]()
Link je postavljen da bi se rad procitao, nije tesko kliknuti i procitati... Dakle, nije na slepo.
Djordje Petrovic, koji je potpisan kao Mentor, je nesumnjivo velikan Srpske muzike i ja mu na tome odajem pocast. Ali... to nema veze sa tim sto danas radi, ako radi ovako i ako ljude uci ovome. Zalosna je sama pomisao da neko sedi u komisiji i klima glavom na ovo, podrzava, potpisuje i coveku daje zvanicnu i vazecu diplomu ![]() Nemoguce je ovo pravdati "pionirskim pokusajima", jer koliko znam, ustanova izdaje zvanicnu i vazecu diplomu za ovo. Zamisli samo da je mene, kao nesudjenog medicinskog radnika, neko ucio da se inekcija daje u oko, ja to rekao na diplomskom, neko se slozio sa tim i dao mi diplomu u ruke ![]() Medicina je odgovorniji posao? Ne bih rekao... svaki posao je odgovoran. Ako neko npr. uspe da zgovna Sting Ray za koji tvrdim da je odlicna gitara ('ajd' sto ja tvrdim, nego... SVIRA GA I SNIMA pola sveta), verovatno losom equalizacijom i kompresijom na DBX-u, pa problem resi tako sto uzme Ibanez Sound Gear ![]() Opet kazem, link je tu da bi se pdf procitao, a uz duzno postovanje prema mentoru, onakve stvari ne sme da aminuje zvanicna institucija koja nekome daje diplomu, na osnovu koje ce sutra taj neko raditi za nekoga. Ko zna... mozda svi ljudi koji rock produkciji koriste dva mic-a za snare grese. Mozda je zaista sasvim dovoljan jedan, pa da sa Waves EQ-om eliminisu "kartonski zvuk".
#14 |
Pro Member
|
![]()
Upravu si,ali to nije medicinski fakultet i niko nece da crkne. Nije kriva moja tetka Mica uciteljica sto Djokica ima keceve a Lepi Jova petice. A pri tome je Djokicina baba donela prase, pa mu dali dvojku.
Ako je Djokici dovoljna diploma (da njome brise dupe) a da nista nezna (uz pras) i to je ok. Last edited by LACKY; 05-12-2007 at 04:13 PM. |
![]() |
![]() |
#15 |
Psiho
|
![]()
Ja podrzhavam naslov topica 100% i slazhem se s Idekiusom. Shkolstvo treba ukinuti, a ideja i nie tako nova. Albert Einstein je to sazheo prekrasno u rechenici:
"Education is what remains after one has forgotten everything he learned in school." edit: sjetih se josh jedne na istu temu: "Education is a wonderful thing, provided you always remember that nothing worth knowing can ever be taught" Oscar Wilde
"It occurred to me by intuition, and music was the driving force behind that intuition. My discovery was the result of musical perception". Albert Einstein speaking about his discovery. Last edited by SHIVA; 05-12-2007 at 04:57 PM. |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
I "bass gitaru sam pozicionirao malo udesno..."
![]()
#19 |
Pro Member
|
![]()
Ja ne smem da procitam ceo ..... mislim da bih se mnogo iznervirao ...... Idekius mi salje digest delove .....onoliko koliko mogu da podnesem u datom momentu
![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
Ja stao na pola!
Ionako sam bolestan i lose mi je, a posle ovoga... Pamtite me po dobru... ![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zabraniti... | idekius | Predlozi i sugestije | 8 | 03-04-2005 11:34 PM |