|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
banned
|
![]()
Nisam mnogo radio sa videom, ali uvek sam imao slican problem. Koliko god jednostavam projekat bio, sve postaje usporeno kada se radi sa videom. Zasto je to tako, nije mi jasno. A sa starim cubase-om 5 je sve radilo savrseno, cak i sa komplikovanijim projektima.
Na srecu, ne bavim se vise time.
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Milanche .... ono sto je rekao Lacky .... to ti je sto ti je ..... mada je meni zbinjujuca export komanda " replace audio in video file " koja se nalazi odmah ispod export a ....
( verovatno pise u manual u ![]() A posle mnooogooo trial & error varijanti , preporucujem prostu mpeg 1 kompresiju na recimo 320 x 200 rezoluciji ( naravno ne na full screen ) i da se u optionsima izbace one slikice , koje se pojavljuju na video traci ..... i sve radi kao sat Mixao sam i duze rolne za filmove , radi u frejm ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Osnovno -
ako se radi na PC-u onda se koristi AVI, QT ne radi kako treba na PC verziji Nuenda, cak ni novi N 4 nije u potpunosti resio taj problem. Ako je na MAC-u onda samo QT. Iskljucite SHOW THUMBNAILS u VIDEO preferencama i to je to, nema problema.
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
hvala momci,upravo sam kontaktirao kuma,koji je manijak za video montaze,dace mi vegas,premier ili nesto sl.,a uz casicu,dve ce mi i u kratkim(ili duzim crtama,zavisi od broja casica)objasniti kako da to izvedem.mada....duga je noc,imam malo slobodnog vremena, pa mozda nesto novo i otkrijem u vezi te video montaze pomocu nuenda.ko zna...
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
mod?rateur analogue
|
![]()
Na PC-u Nuendo jedino pravilno i bez usporavanja radi sa AVI i to sa profi formatima (ne DIVX) npr. MJPEG, CINEPACK, INDEO itd..
i to namjesten ne na "directshow", vec na "avi" u "devices/video" properties. od tih codeca, najbolje iskustvo imam sa MJPEG. u Premieru prerendava npr. ogromni DV-PAL koji dobijem, zaista fenomenalno brzo. vrlo kvalitetna kompresija. ne treba pretjeravati sa kompresijom jer danasnje masine to sve vrte bez problema. a sto bolja slika.. lakse raditi, i nuendo manje dekompresira. QUICKTIME je isto tocan, medjutim trosi jako puno resursa na konverziju, i zna zapinjati. DIVX kao i MPEG, isto trose uzasno na dekompresiju. sam bandwith videa i nije toliki prblem. tako da imamo obratnu situaciju - AVI velikog bandwitha bolje vozi od tanasnog DIVXa ili MPEGa. medjutim najbitnije je da DIVX i MPEG nisu sasvim tocni u odnosu audio/video, i dolazi do raspadanja* sihroniteta, a takodjer i (gore opisanog) problema sa zapijanjem kad se ide u zoom, a i nedosljednosti koji ti frame pokazuje na nekoj vremenskoj lokaciji. *ovaj problem sa MPEG1 je detaljno opisan na internetu. ova cijela prica je za PC. vjerujem , obzirom da je Quicktime native format na MAC-u, da to tamo MOV vozi bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
mislim da sam kodirao avi i sa indeo-m i da je opet stekalo ali nisam siguran... ali cu slijedeci probati sve navedeno... kad god sam radio u nuendu uvijek sam isao na divx i uvijek se nervirao jer steka... Max@ evo sad sam prvi put zavrsio jedan projekat u mpeg1 sve na low bez problema sa 24 fps frame rate-om... mozda je bolje ici na 30 fps jer onda mozes kad ides frame po frame da nacifras neki sfx preciznije kad ides nudge +1 frame (ustvari da li to ima veze?), pretpostavljam... Da li si imao problema (raspadanja sinhroniteta) kao sto clusterchord rece u praksi radeci sa mpeg1 kompresijom? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
hmmm....to mi nije palo na pamet,probacu preko AVI-a,znam da cak u nuendu postoji i opcija da se disable-uje QT player u devices/device setup/video/video player,pa se tu chekira "don't launch QT on program start".... nista , poigracu se,pa ako nesto uspem,javljam hvala Moritz,pokusacu pozzzzz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ako montiras sliku na PC-u zaboravi na Premier molim te!!!
Vegas ili EDIUS i nista trece dok se ne pojavi Final Cut za PC. Premier je smece nevidjeno- za montazu svadbi, priredbi , rodjendana i ostalih porodicnih skupova moze, ostalo NE.
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Nisam iz struke videa, ali jebote, pa mnogo ljudi koji rade skupe stvari, rade u tom Premieru?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase laksi od Nuenda???? | Arthur | Audio Software | 21 | 07-10-2009 07:54 PM |