|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Member
|
Evo , ba? danas sam uplatio Behrniger Xenix 2222, i mislim da je to super za ono ?to meni treba- početnik u home- recordingu, tako da mi je bolje ne tro?iti velike pare, a ako mi sve krene kako planiram , lako kupim ne?to bolje...
Koliko sam ja shvatio, sa ovim mixerom mogu snimati band dok sviramo live, a kompletan signal preko USB-a snimati na komp, bez odvojenih kanala. E sad, ako ?elim snimati band live, odvojeno po kanalima, tada na terenu trebam laptop i eksternu zvučnu karticu, zar ne? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
U tom slucaju, trebace ti kartica koja ima dosta ulaza, tj. onoliko koliko ti je potrebno da bi usnimio ceo bend odvojeno. To bas i nije malo ulaza ako imas da ozvucis recimo bubanj sa nekoliko mikrofona, bas, gitara/e, pa svaka klavijatura posebno, ako bend ima jos neki instrument (na pr. saxofon), a onda tu su i vokali (glavni i prateci - onoliko koliko ih ima u bendu).
Ne znam koja kartica ima toliko ulaza a ako i postoji, u tom slucaju nije namenjena snimanju takvih sastava vec mnogo vecih! Zato ti je najbolje da skupis jos para i kupis neku digitalnu miksetu koja moze da salje odvojeno kanale u komp, nesto poput Behringera DDX3216. Ja se interesujem, slicno tebi, za neki mixer koji bih mogao da iskoristim i u studiju i na svirci i ovo je najjeftinije resenje za nase probleme! Ljudi je hvale i kazu da je jako dobra za novac za koji se prodaje. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Zbog toga sam je i kupio. Gle, mi smo vrlo čudan band, koji nema ?ivog bubnjara, već ja u?ivo sviram bubanj preko klavijature...
Mo?da u nekoj drugoj temi vi?e o tome...Ali vidi? , meni je 10 kanala sasvim dosta, a tu je rje?enje moja kartica, koja je bila prvo ulaganje u moj home recording studio , a to je ESI ESP 1010...Dakle, ne bi trebalo biti problema... ![]() I sad sam ful sretan zbog toga... S vremenom ću sigurno kupiti neku RME, ali jo? uvijek sam stajali?ta da i sa malo mo?e? napraviti puno , a znanje je najbitnije, i to upijam gdje god stignem od iskusnijih kolega. Moram otvoriti novi thread da upitam dobre ljude kako spojiti opremu koja mi dolazi ovih dana...
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|