|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Ja sam uredno radio na industrial grade Mogami multicoreu od 120 m. Neke od takvih snimki su prodane u vise desetaka tisuca primjeraka. A onaj tko radi za svoje guste, moze si priustiti i egzotiku od kabla.
Hifisti su nadaleko poznati kolekcionari raznih vrsta brand name obojenih metala. Ja radije si kupim jos jednog drawmera 1960 ili bolje konvertere. Balans u studiju je vrlo bitna stavka. Poznata je prica da lanac vrijedi koliko i najslabija karika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Ma nemam ja Slowstar love za te perverzije ....pitam moze li ovaj Klotz da mi zavrsi posao.....za sada...
Evo i lanca .......: Rode Nt2a+ klotz mic 200+ Konnekt 8+ Intex FW IEEE1394 NEC.....+Racunar... da li ovde treba vise od ovog kabla? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Slazem se!
S obzirom kakva je kriza bila, i s obzirom sta sve od "gajtana" mogu videti po nekim studijima i ateljeima... Klotz je odlican! Koristimo ga kao neki standard, odnosno kvalitet ispod koga ne treba ici. Moze se kupiti "na metar" u Artistu, kad ga imaju, a imaju ga cesto. Pri tom pricam o mikrofonskom i zvucnickom kablu... i... definitivno vam MNOOGOO bolje zvuci Klotz 2x2.5mm2 zvucnicki na Yamaha NS10, od "strujnog" 2x2.5mm2, onog za grejalice... koga mislim da jos uvek ima po studijima i ateljeima.... @Slowstar, koristim Multicore Lead Free 96SC TIN/SILVER/COPPER "kalaj" za rucno lemljenje kablova na konektore i komponenata na PCB. (tako mi pise na koturu od 250g) Mislim da nisam video da su spomenuti Sommer i VanDamme... i... Evidence Audio od skupih, od brandova sto se kablova tice. (ako su vec spomenuti, izvinjavam se) Zlato na kontaktima ima smisla kod fiksnih instalacija, gde se konektori ne premestaju cesto. Srebro.... hm... ako ga duuuugo ne koristite... ume da patinira... pa treba da se chisti... Ni srebro a pogotovo zlato, nisu preterano izdrzljivi materijali na habanje... guljenje... i glodanje... tako da za neku pricu o izdrzljivosti konektora, u njihovom slucaju nema mnogo mesta.... mada ... ako ti konektori ne isplate sebe u toku radnog veka... pitanje je veliko zasto su kupovani.... to se barem moze periodicno menjati. Nikl... nenadmasan po pitanju izdrzljivosti na habanje.... tako da ga toplo preporucujem svima koji ne zele da im konektor degradira vremenom... na primer za stage primene, tako kako zvuci na pocetku, zvucace stalno. pozdrav bogi
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]() ![]() Oggy verovatno nisi video ali pise KLOTZ mic 200 ....to je kabl.... Nebojse nije .....straaaasni........Behringer Ultragain Mic ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
mogu vam reci sledece..... Zlato jaaako mekano mada se pozlata ako je elktrohemijski proces propisan ne skida bas lako....medjutim buduci da mi cesto cupamo i bodemo kablove...tranja i pritisak se vrsi samo na jednu tanku liniju po kojoj klizi limena kontakt oprugica u prikljuccima i kad se po toj liniji zguli pozlata onda je potpuno svejedno da li se ostalih 99% povrsine pinova zuti i dalje....ovo kazem za mikrofonske jer oni ne mogu da se rotiraju kad se ukljuce.....sto se tice Jack-ova oni se sporije habaju jer se trose ravnomerno sa svih strana( ja npr imam pozlacene na slusalicama i jos traju)... Srebro jaaako mekano zavisi kolko je legirano brzo patinira i cisti se Bikarbonom sodom ili ti natrijum bikarbonat... Nikl- jaaako tvrd i zilav setite se branika od Fitje.....znaci trajan i vecan ali zavisi ako je izpod njega neki metal sklon oksidaciji zna da se oljusti ako ispod probije znoj i sl. .........sto je prakticno nemoguce.....al mozda neko ima vlaznu ostavu ![]() Zlato je dobro jer super provodi i ne oksidira.... Uzgred odlemio mi se pin na harddisku i vec godinama tu konekciju vrsi parce alu folije od cokolade i to radi ....(nisam zalemio jer je presitno)... Slazem se sa kolegom potpuno za uredjaje koji su staticni zlatni konektori su br1 jer mogu godinama dastoje i ne oksidraji....i protok struje bude cist.... pozz znaci klotz je za sada ok? do neke bolje zarade ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Pa nisam ni mislio da si mislio lose
![]() Sta ima u KG ?.....slusao sam Darkshines i odusevio se(iako nisam bas za tajzvuk ona cura sto peva me odusevila)...oni su iz KG... pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Midi kabl, na USB | Domestos | Computer Hardware | 12 | 24-02-2009 10:53 AM |
Mikrofonski stalci i adapteri...? | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 03-03-2008 03:19 PM |
Mikrofonski preamp? | zvincic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 08-05-2005 12:25 AM |