|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
pa i nije strasno... uzmes par komada i to ti je za ceo zivot... valjda
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Vidite ljudi, opet ja "popujem" ali ipak imam neko iskustvo, iako sam netalentovban, demode, i mrzovoljan (he he he)
Vazno je da se covek (ili necovek, svejedno) SAM uveri da je razlika u kablovima poprilicna, u to sam se pre dosta godina bolno uverio. Kada sam u prvoj reviziji svog "programming room" presao sa pojedinacnih "Klotz" kablova na MOGAMI multicore (16-paricni) Na koje sam ponosno naletovao Neutrik dzekove i to sa nekim finim "multicore" kalajem, koji sam dobio od jednog "hajfiste" skoro da sam pao na dupe kada sam cuo razliku, svi instrumenti (nije bilo glasa tada) su odjednom "prisli" blizu, a stereo baza se veoma rasirila, a i sve sto je bilo od perkusija i bubnja, iako programirano, odjednom je pocelo da "Udara" i to vrlo zdravo...visoki su od "metalnih" presli na nekako "svilene" kao da mi je neko izvadio cepove iz usiju, verujte mi...
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Ma niko to ne dovodi u pitanje, samo ćemo se mi vjerovatno načekati prilike da čujemo tu razliku!
![]()
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Narucis na 100 metara kolut (verovatno zelis mikrofonski) MOGAMI kabla zato sto je najbolji odnos kvalitet - cena, zatim takodje narucis Switchcraft, Cannon ili jos bolje NEUTRIK "kenon" dzekove, muske i zenske mislim da se zovu NC3F i NC3M, al' nisam siguran. onda opusteno sednes za sto, prisrafis neku malu "stegicu" uzmes dobru lemilicu, a nisu preterano skupe, dobar kalaj (multicore ili ERSA ili slicno - treba pitati Bogija) I pocnes zabavu, polako, a usput se dogovoris sa drugarima da zajedno snosite troskove, tako da vam se isplati da uzmete MOGAMI na kolut (100m) jer drugacije mislim da ne moze, i eto ti RAPIDNOG i OSETNOG poboljsanja zvuka. Inace, ako ne znas sta je zaista skupo, Googlaj marku "Cardass" pa da vidis sta je cena po metru kabla...al' nisu tol'ko bolji kol'ko su skuplji...
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Zaboravih da kazem, kada bi mi zena saznala koliko sam potrosio samo za kablazu u ovom mom malom "prcu" od sobe, mozda bi cak trazila i razvod, ko zna,
ili bi me poslala na psihijatrisko ispitivanje, jer za nju "gajtan je gajtan" (inace zena visoko obrazovana, al u istoriju umetnosti i kritiku - jbg)
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ja sam uredno radio na industrial grade Mogami multicoreu od 120 m. Neke od takvih snimki su prodane u vise desetaka tisuca primjeraka. A onaj tko radi za svoje guste, moze si priustiti i egzotiku od kabla.
Hifisti su nadaleko poznati kolekcionari raznih vrsta brand name obojenih metala. Ja radije si kupim jos jednog drawmera 1960 ili bolje konvertere. Balans u studiju je vrlo bitna stavka. Poznata je prica da lanac vrijedi koliko i najslabija karika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ma nemam ja Slowstar love za te perverzije ....pitam moze li ovaj Klotz da mi zavrsi posao.....za sada...
Evo i lanca .......: Rode Nt2a+ klotz mic 200+ Konnekt 8+ Intex FW IEEE1394 NEC.....+Racunar... da li ovde treba vise od ovog kabla? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Midi kabl, na USB | Domestos | Computer Hardware | 12 | 24-02-2009 10:53 AM |
Mikrofonski stalci i adapteri...? | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 03-03-2008 03:19 PM |
Mikrofonski preamp? | zvincic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 08-05-2005 12:25 AM |