Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2007, 04:38 PM   #101
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Default Re: taktons

Evo i ja se vratih sa turneje NI-NS-SD-NI sa presedanjima u BG-u, pa dodjoh konacno do neta... Prvo da kazem da mi je bilo izuzetno drago da upoznam ovih par velikih ljudi sa rumskog, pa onda i da je iskustvo sa taktonsa skroz pozitivno uprkos totalnom nespavanju i cimanju sa prevozom... Bogijeve kutije su odlicne, potpuno prirodan bas, kao i ujednacena frekfentna karakteristika, jedino sto mogu da ocenim kao manu je sam prostor u kome je stvarno bilo tesko fokusirati se na ono sto treba cuti, ali to je vec do organizatora. Kao sto je i Lesha vec rekao, stvarno je nerazumno odradjen termin, pa je jedinog neradnog dana taktons bio otvoren citava dva sata i to prepodne... Jbg, vidi se da je ovo nekome bila sekundarna stvar. Valjda ce ekipa rumskog da odradi nesto slicno samo na manjem komercijalnom i visem umetnickom/tehnickom nivou...

@"7"

Zoki ja zaboravih da ti se zahvalim na prevozu koliko sam bio umoran, so thnx...
Old 12-11-2007, 04:45 PM   #102
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

ma nema na cemu, bitno da smo se lepo proveli.

Pozz
Old 13-11-2007, 01:12 AM   #103
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by dexyco View Post
...... Kao sto je i Lesha vec rekao, stvarno je nerazumno odradjen termin, pa je jedinog neradnog dana taktons bio otvoren citava dva sata i to prepodne... Jbg, vidi se da je ovo nekome bila sekundarna stvar. Valjda ce ekipa rumskog da odradi nesto slicno samo na manjem komercijalnom i visem umetnickom/tehnickom nivou...
Slozicu se da je malo vremena za poslednji dan, eventualno da je do 16h posle podne.
Necu se sloziti da je sekundarna stvar iz razloga sto moras da imas u vidu da je ovo sajam u okviru medjunarodnog takmicenja i kao takav mora da postuje neka propisana pravila, osim toga izlagaci su uglavnom bili ljudi iz drugih drzava koji treba da se spakuju , stignu kuci i pokusaju se odmoriti u nedelju da bi u ponedeljak opet radili.. Na tom sajmu se sklapaju poslovi u ciframa o kojima samo mozemo da sanjamo , znaci nije za nas male i obicne vec za medijske kuce i "privatnike" igrace dubokog dzepa. To mozes da vidis i po opremi koje je bila izlozena. Pokusacu da predlog prenesem nadleznim ljudima u organizaciji i da za sledeci put bude dan vise za vikend.
Old 13-11-2007, 01:27 AM   #104
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

OK, slozicu se da nije bila sekundarna stvar, ali je ipak trebalo prosiriti, ipak se sve moze kad se uvidi znacaj...
Old 13-11-2007, 09:25 AM   #105
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Sve to stoji , ali imaj u vidu da se prosli TAKTONS nije desio na vreme zbog politike i promena unutar same kuce.
Ovaj TAKTONS bi trebalo posmatrati kao novi pocetak, pri cemu se sve konstruktivne primedbe uvazavaju i ako je moguce implementiraju.
Da podsetim da je ovo takmicenje bienalne prirode, sto ce reci na svake 2 godine, nekima se cini preduga pauza nekome je opet taman.
Postoje razmisljanja da se to pretvori u desavanje koje ce se desavati svake godine, ali imajuci u vidu da su celu ovu organizaciju izveli samo nekolicina starijih kolega ( neki su vec pred penzijom) onda je rezumljivo sto ne mogu da se bore sa svim problemima svake godine koje donosi organizacija ovakve manifestacije.
U nadi da ce mladje kolege, ukljucujuci i mene, postepeno "uci" u ceo organizacion proces, jer ce stvari tada postati mnogo lakse izvedive.

Parametar broj 2 koji nikako ne smemo da zaboravimo jeste podrska koju sama kuca ( RTV Vojvodina) daje ovom dogadjaju, ukoliko iste ( podrske) nestane stvari ce biti vrlo lose. Opet to sve zavisi od nesrecne politike i....da ne nabrajam dalje.
Jedna od pretnji jeste , ovo je samo glasina, pokusavanje Novosadskog SAJMA da preuzme celo takmicenje pod svoju ingerenciju, naravno da njih samo takmicenje kao takmicenje ne zanima nego broj HIGH END izlagaca, citaj sa dubokim dzepom. Sa jedne strane to bi bilo fenomenalno za ceo region -zamislite Balkanski pandan Nemackom Musikmesse-u .... sa druge strane cela ta kreativna atmosfera i komuna ljudi koje se krece unutar taktonsa ce nestati,da ne govorim gubitku koji ce imati sama RTV Vojvodina......

Da skratim, ovo je novi pocetak iz kojeg nadamo se ( za sada tako deluje ) pocinje da raste novi TAKTONS koji ce da preraste u znacajnu instituciju i podrsku audio industriji i profesionalcima u Srbiji i Balkanu.

Pogledajte link i pridruzite se, buduci da su kolege sa Hrvatske i jos nekih televizija izrazile ambiciju da taj forum bude zajednicko mesto okupljanja medijskih kuca ovih prostora - sto ne biste i vi http://taktons.com/forum/index.php

Last edited by Moritz; 13-11-2007 at 09:28 AM.
Moritz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules