|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ako vas dvojicu Yamaha odmah ne zaposli, onda su totalno ludi..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Mo?e?, ali isto tako nema? potrebe. Kad su ti recimo svi songovi slo?eni stisne? tipku 'program' ( postoji i track) i mjenja? ih od a1 - d16.
?to bi odgovaralo za a1=1, d16=64, ukoliko recimo ?eli? pjesmu pod rednim brojem 30 odabere? b14. Jednostavno. Isto tako i sa patternom. Ja sam sebi zamislio da standadne zvukove za tipa rock sve potrebno stavim u jednu pattern loakciju kod mene a2 = pattern 2. Kad odaberem pattern a2 i sviram na prvoj traci mi je recimo klavir i kada ?elim stisnem drugi zvuk stisnem 'track' pa 2. Ostajem na istom patternu no sad sviram drugi midi kanal i rhodes, (mo?e ih se naravno spojiti vi?e na isti kanal (do 16)), stisnem 3 imam hammond, 4 lead synth na petom kanalu mi je master keyboard, a tu mi je uvijek bez obzira ?to sviram, na tom patternu, u lijevoj ruci podloga, a u desnoj brass. Tak ide? po redu s trakama i mjenja? instrumente. Kad hoće? otići na neki drugi pattern stisne? 'program' i (npr. b2 za 18 pattern.) Song mode sam si ostavio isključivo za pjesme koje su kompliciranije, a performance za one najjednostavnije. Kao ?to vidi? sve je dobro organizirano i brzo se na taj način mo?e? kretati po različitim modovima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
E tek onda ces imati PRAVI sint. Ima vrlo dobru Analognu Emulaciju, meni se
cak svidja i vise od Prophecy i Z1. Ja koristim VL, AN i DX kartice.
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
a meni ni?ta nisi rekao...dobro ajd reko si da če? ga mo?da uzet?! ?eljac jedva čekam da sjednemo kod tebe i da raspali? po jd-u.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
ja trenutno radim sa korgom pa 1 x pro. mastam o tome da sebi mozda za godinu il dvi kupim XS ili neki tad aktuelni motif.
Korg cjenim zbog zvuka. a kroz "create style modus" sam citavi instrumental u toku 10 min "skiciro". jednostavno izaberi duzinu loopa, deffiniraj kvantizaciju,izaberi sound i rec. i vec je jedna traka gotov-a. midi file se pribaci na pc, importira u cubase, splitas file na kanale i izmjeni tracke sa VSt-ima (po potrebi)(synthovi su mi malo deffensivni kod korga,tako da vecinom mjenjam kickove,snarove, i bassove) kod motifa mi se svidza zvuk isto. malo je defensivniji nek kod korga ali je jako transparentan sto je sigurno u mixu dobro doslo. probo sam kod trgovca malo motif. tu nazalost nisam uspjeo na brzinu nac taki loop modus. sad neznam jel ima i motif tu funkciju. mislim ima sigurno samo mi interesuje jel isto tako ide lahal workflow kod tog svega ko sad u korg-a. il je to vise ide onda u smjer "programiranja" ![]() vidio sam da motif i nudi neki plug in za cubase. mozda bi neko mogo tacno objasnit sta je veci smisao od tog plug ina. samo malo lahksi izbor boja il tu ima i nesto vise... pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Motif i PA se ne moze ni uporedjivati. To je isto uporedjivati Kombi i Auto, to
su 2 razlicna sveta odavde do mars, nemaju nikakvu konekciju i pored toga sto su sintovi oba. Sto se tice zvuka smesno je uporediti. Plugin je samo Studio Connections i neda ti nista vise, nego jednostavno da otvoris MOTIF u Cubase i da radis na compu umesto na sintu.
![]() |
#19 |
Junior Member
|
![]()
pa dobro pitanje je vise bilo dali motif imo isto tako lahak loop bazirani workflow ko korg pa...
sta je po tvojim ukusu bolje za studio produkciju? ne za livesviraca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
Što se tiče loopova postoji čitav mod klavijature koji se zove pattern. U njemu odabireš duljinu loopa po sekcijama koje su označene slovima abecede. Snimiš što hoćeš po trakama. Loop se vrti, a ti nadosnimavaš kak god ti hoćeš. Naravno možeš uzimati i gotove arpeggio-e. Fora je i remix mode koji ti loop razdvaja na sekcije pa možeš djelove loopa lijepiti i razdvajati kak god hoćeš. Mogućnosti su beskonačne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Yamaha MOTIF 6 i Korg M50 | Goran B | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-08-2009 11:52 AM |
YAMAHA motif pitanjce | OFF | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 0 | 19-03-2006 09:00 AM |