|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
posto me ljudi iskulirali u temi za externe drajvove, evo da napravim novu temu.
Kupio sam wd passport i za sad nisam uspeo da ga nateram da kopira na njega brzinom vecom od 13-15 megabajta/s, iako uspesno kopira sa njega na komp brzinom od 30ak megabajta/s... kolega se kune da mu identicna naprava kod kuce radi dvosmerno 30ak mbajta.. u cemu je stvar? probao sam na dva-tri kompjutera, koji uglavnom imaju novije ploce (asus P5 razne).. . nije da je presudno ali me smara jako, posto cesto kopiram poprilicno velike zapremine, zato sam ga i kupio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
To ti je do HD-a.
Ja imam externi Maxtor koji mi radi preko USB-a i protok je izmedju 26 i 31k. Nekad bude i 19k ako je mnostvo sitnih fajlova, a mesta malo na HD-u, ali uglavnom se krece izmedju 26 i 31
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
kojeg hd-a, internog? rekoh da ortaku koji je kupio istu spravicu radi 30ak bez frke u oba pravca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Pa externog, o cemu pricamo?
![]() Postoji mogucnost da su mu slabije performanse ili da je neispravan. Ovaj moj se vrti na 7200 i ne znam mu ostale karakteristike, ali Diviner to bolje zna. ![]()
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ne znam za Passport, ali moj ortak kupio neki usb hard i na laptop-u mu radi super, a na kompu, koji je imao sve bolje komponente od laptop-a, nije hteo uopste da radi bez svojeg napajanja. Kad je promenio plocu i procesor (ne zbog harda, vec onako, dosao do love
![]() Ne znam da li je ovo i tvoj problem, ali ako vec nisi, stekni ga u struju pa probaj. Pozz
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Provjeri u device properties da li je ukljuceno optimize for performance ili optimize for quick removal. Ja imam WD Passport 120GB i protok je oko 30MB dvosmjerno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
Dadsone ti si kralj!!!!
To je to, sad radi dvosmerno ![]() |
![]() |
![]() |