Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-10-2007, 12:26 PM   #11
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Zvucna + Mic + Preamp

Da B2 nije uopste los mikrofon...A C3000 stvarno do sad sto sam miksovao najgori snimci su mi stizali sa njega...Imam utisak kao da je testera bila povezana na preamp a ne mikrofon kad treba da radim nesto sto je snimlljeno na C 3000...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2007, 02:36 PM   #12
Vojvodinac
Member

Vojvodinac's Avatar

RetroMan

znas to je zajebana tema ja sam samo napiso moje iskustvo a na kraju ipak vazi kakav je ceo sklop i kako zvuci jel ja imam jednoga rapera u ekipu koj zvuci na akg Perception 200 bolje nego na Shure SM7 a Shure Sm7 skoro 5 puta skuplji od Akg Perception 200 uvek je pitanje koju vrstu muzike neko radi dali je zensko dali je musko kakav mu je glas zato ja u studio imam razne mikrofone jel ne postoji tako reci univerzalni mikrofon.Naprimer Shure SM7 koriste razne radio stanice zato jel pricaju a ne pevaju sada neznam kako se kaze na nasem ali na nemacki se kaze(Sprachgesang) a sada brutalno da prevedem (Govorno-Pevanje) to znaci da rap nije pevanje nego eto kako da nazivam nemam pojma ali verovatno znas sta mislim tako da mi svako preporucijo da uzmem Shure SM7 mada se i sa tim snima Bass itd
Vojvodinac is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2007, 02:57 PM   #13
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Vojvodinac View Post
ne postoji tako reci univerzalni mikrofon.
Apsolutno si u pravu, ja samo pokusavam da kazem da je danas doslo takvo vreme da je sve moguce, odnosno da i "lose" firme mogu da (na opste zadovoljstvo) naprave sasvim solidnu spravu za mala pare, ali i da "velike" firme umeju (nazalost) da izbace na trziste sprave koje nisu dostojne da na njih stave svoje ime.

Quote:
svako preporucijo da uzmem Shure SM7
Evo i ja preporucujem, uzeo sam ga pre vise od 20 godina, i to mi je tada bio glavni mikrofon za vokal, kasnije sam nabavio jos podosta mikrofona (C414, U87, U47...), ali SM7 nisam prodao (U87 jesam), niti imam nameru da ga prodajem.

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2007, 03:07 PM   #14
Vojvodinac
Member

Vojvodinac's Avatar

RetroMan

ma slazem se 100% isto nego sta se tice eto B2 i AKg 3000 imam drugo iskustvo ali opet kazem zavisi od glasa tako da je to zajebana tema najbolje da covek ako moze neznam kako je to dole ali ovde mozes da iznajmis i da probas i da vidi gde mu je glas bolji.

I neka uzmem zato bas i nevolim da dam neki savet jel kod svakoga je drugaci.
Vojvodinac is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2007, 03:32 PM   #15
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
zavisi od glasa
Opet si u pravu, ali izgleda da je ljudima u vecini slucajeva bolje radio B2.

Quote:
neznam kako je to dole ali ovde mozes da iznajmis i da probas
Ovde mozes da probas da iznajmis pa na kraju ipak moras da pitas na Rumskom za savet.

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2009, 12:36 PM   #16
Brane
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Sve AKG serije od 1000 do 4000 su blagi uzas i licno sam imao prilike da sve isprobam, ali bih se tesko odlucio sta mi najgore zvuci od njih. Mrtva je trka. B2 je za 3 svetlosne godine ispred njih po kvalitetu zvuka.
Ma jel se to salis il mislis ozbiljno?
Ja osobno imam AKG c4000b i preamp/compr. Focusrite Voicemaster Pro kao i navedenog B2 koji je za 3 svjetlosne godine ZAOSTAJE za AKG-om, kad ga spojis na srednju klasu preampa razlika se itekako primjeti.
Nisam radio c3000 tako da za njega ne mogu nisa reci, ali c4000 je zakon kako za vokal tako i za instrumente.
Brane is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2009, 01:42 PM   #17
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

manje ~ vise su ljudi u pravu. Ni meni se ne dopadaju te serije akg~a.

M~box je dosta dobar izbor! Sve i da se ne koristi PT koji dodje uz njega,opet odlicno radi... Lako se koristi,svi programi ga lepo vide,laka instalacija...
U tih 500e sem m~box mini ,recimo,moze da dodje rode NT1000! Moze se svasta snimati sa njim,vokali,gitare,klavir,i sam proizvodjac tvrdi da je "most versatile",ima HF~2 kapsulu iz vec proslavljenog lampasa NTK i odlicno radi za nekih manje od 20 hiljada din... Dakle m~box mini + nt1000.
Pozdrav!

Last edited by Bockie; 23-08-2009 at 01:48 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2009, 01:55 PM   #18
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by Brane View Post
Ja osobno imam AKG c4000b i preamp/compr. Focusrite Voicemaster Pro kao i navedenog B2 koji je za 3 svjetlosne godine ZAOSTAJE za AKG-om, kad ga spojis na srednju klasu preampa razlika se itekako primjeti.
Nisam radio c3000 tako da za njega ne mogu nisa reci, ali c4000 je zakon kako za vokal tako i za instrumente.
nista posebno 1000-4000. kad budes cuo bolje mikrofone, shvatices i sam. Daleko da je neupotrebljivo, ali nije to sad wow.

nadji brutalan micpre, dobar monitoring, i probaj npr akustaru ili overhead sa C4000, i sa recimo C414 ili npr KSM32 , da budemo blizu cene, pa ces skontati. Za skuplje modele da ne pricamo.

pozZ
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2009, 02:24 PM   #19
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Brane View Post
Vrlo ozbiljno. Kad budes probao vise toga, kad budes u prilici da radis sa boljom opremom, pa onda uporedis svoja iskustva, mozda i sam to primetis.
c4000 je najvece razocaranje u seriji jer za duplo vise love zvuci jednako lose kao c 3000.
c1000 jos nekako moze da prodje za live kao over mic, ali studio, no,no...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2009, 03:24 PM   #20
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ja sam zadrzao svoj c3000 jer mi zvuchi super na zenskim bekovima i na klasichnoj gitari..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules