|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Dakle koju kombinaciju napraviti za snimanje vokala u kucnoj varijanti..
Snimak ne mora (a i ne moze) biti ekstra kvaliteta ali neka bude nesto sasvim pristojno..bez preteranog shuma i izoblicenja samog vokala.. Budzet neka bude nekih 500e. Ja sam za sada mislio nesto ovako, tjst u uzem izboru su: Zvucna : M-audio 2496, M-audio 192, emu0202USB, M-audio fastTrackUSB M-audio MobilPre USB interface, Tascom US_122L Mic : RodeNT1, ShureSM58, AKG C 3000 B Preamp(ako vec nije integrisan sa zvucnom): AudioBuddy, ili neki Behringerov Od gore navedenog meni je C 3000 B (319e) + Tascom US_122L (205e) najbolja kombinacija. Last edited by ninjah; 22-09-2007 at 06:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Uvjek bih isao na kondezatorski mic! Pa ti vidi. Neki jeftini rode ili sE. SE2200 recimo..
Sto se tice karte, neki jeftini emu. Preamp..... Ne znam.... Mini dbx recimo! To bi trebalo da sve stane u 500! ![]()
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Emu 1212 , Ultragain , Rode NT2a ...... imaces odlicne usnimke ....
dosta bolja kombinacija od tvoje najbolje ..... ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Jos jedan glas za EMU 1212M.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
sta se tice mikrofona sa ShureSM58, AKG C 3000 B imam dobra iskustva nemoj slucajno da se osudis da kupis usrani behringer!
Ja sam sebi skoro uzeo Shure Sm7 za 600 evra bas super radi!
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
RM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
RetroMan
Pa nebi coveku reko da nije tako steta pre neki dan sam formatiro pc pokazo bi ti razliku behringer je tesko sranje radio sam dugo vreme sa njim kada sam poceo ali pazi nema sta behringer jesu najeftinije stvari skoro ali za te paare su i najbolje ali opet ja bi pre nekome preporucijo AKG neko Behringer jel Behringa mi previse susti mislim to se ne cuje skoro ali ako bi uzeo da napravis analysu video bi!
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Uh, teško čitljivo bez . , itd.
Meni je B2 bio ok za ono što sam radio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Danas je doslo vreme da ne moze da se generalizuje, nazalost ne moze se reci da je nesto dobro samo zato sto ga je napravila poznata firma. Ja licno imam 4 AKGa, ali C3000 ima veoma neprirodne visoke i to je uglavnom poznato, pa ga niko ne svrstava u ozbiljne mikrofone, iako ga je napravila ozbiljna firma. Mnogima (ukljucujuci i mene) Neumann TLM 103, koji je znatno skuplji od C3000, je neupotrebljiv (za vokal), iako ima izuzetno jak signal i malo suma, ali zvuci kao da je snimano u kartonskoj kutiji. Ja sam kao i vecina zazirao od firme Behringer, do te mere da se jos uvek premisljam da li da kupim njigova svetla za rek (dobro bi mi doslo) samo zato sto na ploci krupnim slovima pise "Behringer". Ipak, moram da priznam da mi B2 Pro na vokalu prijatnije zvuci od TLM 103, sto ne znaci da je to kvalitetniji (po izradi, specifikacijama...) mikrofon od Neumanna, ali ako bih morao da biram samo izmedju ta dva, za snimaje vokala (mekanog, toplog) izabrao bih B2 Pro (o C3000 nebih ni razmisljao).
RM |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Sve AKG serije od 1000 do 4000 su blagi uzas i licno sam imao prilike da sve isprobam, ali bih se tesko odlucio sta mi najgore zvuci od njih. Mrtva je trka. B2 je za 3 svetlosne godine ispred njih po kvalitetu zvuka.
Takodje sam sa Behringer Ultragainom 2200 i Rode NT 1000 uradio barem 30 pesama (komercijalno, znaci, za pare, gde se vrlo slusa sta se placa) i niko se nije zalio. Takodje imam i Emu 1212m koji uopste ne menjam vec godinama iako mi se moze jer sam opet zadovoljan njegovim ucinkom. Decku ce 1212m - Ultragain i Nt 2a itekako raditi posao. Takodje i B2-m box, mada je nt 2a bolji od B2, realno.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
gitaru u preamp ili pedale u preamp? | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 31-05-2005 02:03 PM |