|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
aj i ja sa vama da podelim moju definiciju bolidizma:
primer prvi: nemam gluvu sobu, i sve shto snimam snimam odmah do kompa.. na svu srecu izveshtio sam se pa se ne oseca toliko.. elem, doshli neki likovi na snimanje.. i ja stalno kao mantru ponavljam "open emu mixer-mute monitoring section-unmute mic".. i obrnuto.. i tako sluchajno kliknem na jachinu monitora umesto na mute (doguram ga na 0db) i ugasim mic.. naravno alt+tab da se vratim na cubase, i grune takva mikrofonija.. nechuvena.. ova dva lika su pala.. tachnije jedan je pao i pokrio ushi, a drugi se cimnuo i nabo se u coshak od ormana.. pa je i on pao.. al se drzao za glavu... a ja oshamucen zvukom ne mogu da se snadjem jedno 5 sekundi.. trajalo je toliko, ali je izgledalo kao 10 minuta.. naravno monitori su se zacrveneli.. primer drugi: kupio nove kablove za monitore.. stari su bili neki krpljeni.. i dignem opet na nulu.. i shta bude.. slusham da li shushti (maalo) i naslonim se napred i zakachim laktom space.. i krene cubase od prvog takta.. zamislite prvi udar hip hopa na 2x100 vati u zgradi iz 1960 koja je skoro sva uradjena od drvenih greda.. u roku od odmah se ceo komshiluk sjatio tu.. a vec sam imao prijavu zbog buke.. bonus primer: radio neshto i chujem da mi zuji mixeta.. ishtekam mikrofon i krenem da je ugasim i behringer eksplodira i zadimi se.. zamalo da mi parche metala otkine prst.. elem, glupost: ortak ulece i krece kokakolom da polije.. ![]() eto, nadam se da ti je sad malo lakshe.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Meni se redovno desava da ne ugasim monitore pre nego sto ugasim komp i to tako jako udari iz njih da obavezno poskocim
![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() A mozes i mono. ![]() sorry, nisam mogel izdrzati ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |